Balçova’da Cumhuriyet coşkusu yollara sığmadı

Balçova’da Cumhuriyet coşkusu yollara sığmadı

Balçova'da binlerce vatandaş Balçova Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Korteji'nde yürüdü.

Kortejin sonunda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyan vatandaşlar, havai fişek gösterisini izledi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz, başkaları gibi Cumhuriyet’i ve Ulu Önder Atatürk’ü seçimden seçime hatırlayanlardan olmayacağız" dedi.

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Balçova’da binlerce insanın katıldığı kortej ile gece geç saatlere kadar sürdü. Balçova Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Cumhuriyet Kortejine katılan binlerce vatandaş Sakarya ve Ata Caddeleri’nde marşlar söyleyerek ellerinde bayraklar ile yürüdü. Evlerinin balkonlarındaki vatandaşların da katkısı ve havai fişek gösterisi ile Balçova Caddeleri kırmızı beyaza boyandı. 

Yürüyüşün sonunda vatandaşlara hitap eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “En büyük bayramınızı kutluyorum. En büyük bayram çünkü bu bayram olmasaydı, Cumhuriyet olmasaydı özgür olamayacaktık, bırakın bayram kutlamayı tüm haklarımız elimizden alınacaktı. Bu yüzden ülkemizi ve Cumhuriyetimizi seven insanlar sonsuza kadar Cumhuriyet'e sahip çıkacak. Biz seçimden seçime Cumhuriyet’i ve Ulu Önder Atatürk’ü hatırlayanlardan olmayacağız” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.