Balçova’da Ramazan Ayı paylaşımla geçiyor

Balçova’da Ramazan Ayı paylaşımla geçiyor

Balçova Belediyesinin artık geleneksel hale getirdiği Ramazan Etkinlikleri bu yılda vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Balçova Belediyesinin artık geleneksel hale getirdiği Ramazan Etkinlikleri bu yılda vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Akşamları iftar yemeklerinde buluşan Balçovalılar iftardan sonra da Ramazan eğlencelerinde buluşuyor.  

Her yıl düzenlediği Ramazan Ayı etkinlikleri ile Balçovalılara eski Ramazanları yaşatan Balçova Belediyesi, bu yıl da etkinliklere devam ediyor. Orman İçi Piknik Alanı’nda her mahalle için düzenlenen iftar yemeklerinde vatandaşlarla bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya birlikte iftar açarak sohbet ediyor. Konukları ile tek tek ilgilenen Çalkaya Çifti ve Belediye Meclis Üyeleri iftara aileleriyle gelen miniklere de hediyeler veriyor.

unnamed-315.jpg

İftarlardan sonra da unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlenceleri Balçovalılarla buluşuyor. Her mahallenin merkezi noktalarında kurulan sahnelerde Hacivat ve Karagözlü Hayal Perdesi, Orta Oyunu ve Fasıl dinletileri eski ramazan eğlencelerini günümüz sosyal yaşantısına uyarlanmış anlatımlarıyla Balçova sokaklarına taşınıyor. 7’den 70’e tüm Balçovalıların zevkle izlediği gösterilerde çocuklar için pamuk helva, macun şeker ve şerbet gibi unutulmaya yüz tutmuş tatlar da ücretsiz dağıtılıyor.

Ramazan Ayı’nın paylaşım ayı olduğunu vurgulayan Başkan Çalkaya “Ramazan Ayı önemlidir çünkü biz Ramazan Ayı’nda bir masa etrafında birlik oluruz. Ramazan ayından karşımızdaki ile ekmeğimizi paylaşır, sevincine ve üzüntüsüne ortak oluruz. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 500 aileye erzak yardımı yapıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.