Balçovalı çocuklar robotik kursuyla geleceğe adım atıyor

Balçovalı çocuklar robotik kursuyla geleceğe adım atıyor

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Robotik Kodlama Dili Eğitimiyle, çocukların gelecekte bir adım önde olacaklarını söyledi.

MEDYA EGE - Geleceğin bilim insanları ve mühendislerinin bilmek zorunda olduğu Robotik Kodlama Dili Eğitimi Balçova Belediyesi’nin açtığı kurslarda çocuklara ücretsiz olarak veriliyor.

649417dfec10bb1690c68384.webp

Balçova Belediyesi tarafından altyapısı ve teknolojik donanımları oluşturulan Robotik Kodlama Kursunun 4 etabında çocuklar, robotik kodlama ve teknoloji derslerine katılıyor.

İlköğretim 4 ve 5. sınıflarda okuyan çocuklar, robotik kodlamanın yanı sıra yaratıcı düşünme, takım çalışması, kendini ifade edebilme, pozitif düşüne gibi konularda eğitim alıyor. Hafta içi ve hafta sonu okullarından boş kalan zamanlarında kursa devam eden çocuklar, edindikleri bilgilerle hem yazılım teknolojisini öğrendi hem de bu bilgileri ile küçük robotlar yapıyor.

2023623145829704.jpg

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da kurslara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Başkan Çalkaya paylaşımında "Çocuklarımızın okul dışı öğrenme programlarına önem veriyoruz. Farklı branşlarda eğitim alan çocuklarımızın gelecekte bu avantajlarından faydalanacağı ve her zaman bir adım önde olacaklarından eminim" notunu düştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.