Balçovalılar Marmara Depremi’nde yitirdiklerimizi unutmadı

Balçovalılar Marmara Depremi’nde yitirdiklerimizi unutmadı

17 Ağustos 1999’daki Büyük Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlar Balçova Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

7 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, 20 binden fazla insanın yaralandığı Marmara Depremi’nin acısı yıllar geçmesine rağmen dinmiyor. Yurdun değişik yerlerinde olduğu gibi Balçova’da da bu büyük acıyı yüreklerinde hisseden Balçovalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı’nın önünde hazırlanan saygı köşesine karanfiller bıraktı.

 

Balçova Belediyesi’nin afetlerden sonra koordinasyonu sağlamak ve ilk müdahaleyi yapmak amacıyla kurduğu Mahalle Afet Gönüllüleri tarafından düzenlenen etkinlikte Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’da bir konuşma yaptı. Depremin değil cehaletin öldürdüğünü ifade eden Başkan Çalkaya “Bizler ancak büyük acılar yaşadıktan sonra önlem alıyoruz. Aslında depreme karşı bilinçlendirme devlet politikası olmalı. Biz göreve geldiğimizde Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerimizi ve onların kullanacağı konteynerleri oluşturduk. Yasalarda olmamasına rağmen binalarımızı okullarımızı kontrol ettirdik. Vali Kutlu Aktaş İ.Ö.O’nu depreme karşı güçlendirdik” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.