Balçova’ya bahar geldi

Balçova’ya bahar geldi

Balçovalı Kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünleri satmaları için Balçova Festivali düzenlendi.

Balçovalı kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünleri satmaları için Balçova Festivali düzenlendi. Şenlik havasında geçen üç günde Balçovalı Kadınlar aile ekonomilerine katkı koymanın gururunu yaşadı.

Balçova Belediyesi’nin ev hanımlarına meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla açtığı Semtevleri ev kadınları için önemli bir gelir kapısı oldu. Semtevleri’nde kurs gören Balçovalı Kadınların ürettikleri ürünleri satabilmeleri için Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün süren Balçova Festivali de bir yıllık emeklerini satışa sunan kadınların yüzünü güldürdü. Ürettikleri süs eşyası ve ev eşyası olarak kullanılabilecek takı, kilim, ahşap boyama gibi ürünleri vatandaşların beğenisine sunan Balçovalı Kadınlar, fuarda önemli bir satış geliri elde etti.

Festival alanını eşi Fatma Çalkaya ve Meclis Üyeleri ile birlikte gezen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya kazanılan meblağın büyüklüğünün önemli olmadığını ifade ederek “Kadınlar isteyince her zorluğu aşacağını herkese gösteriyor. Bizler onlara küçük bir destekte bulunuyoruz ama onlar hayatın her alanında başarılı oldukları gibi ailelerini geçindirmekte de başarılı olabileceklerini çok gösteriyorlar. Burada herkes farklı miktarlarda para kazanıyor. Ancak önemli olan kazanılan paranın tutarı değil, kendi ayaklarımız üzerinde durma gururudur” diye konuştu. Festival boyunca müzik ve halk oyunları ekipleri de Balçovalılara gösteriler sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.