Balıkçılık Bayramının 2. Gününde Denizi Temizlediler

Balıkçılık Bayramının 2. Gününde Denizi Temizlediler

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı’nın ikinci gününde Güzelbahçe Belediyesi'nin Spor Kulübü'ne bağlı dalgıçlar denizin dibinden atıkları temizledi.

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı’nın ikinci gününde dalgıçlar denizden atık çıkardı, deniz ve balıkçılıkla ilgili eğlenceli ve ödüllü  yarışmalar yapıldı. Dans gösterilerinin yanı sıra konser verildi. İkinci gün de yaklaşık 3 ton balık ekmek dağıtıldı.

Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü’nün sualtı şubesine kayıtlı dalgıçların katıldığı “Denizden atık çıkarma” yarışması yapıldı. 1. Liman’daki yarışmada denizden en çok atık çıkaran Kemal Kaçmaz birinci olurken, Ege Ezmen ikinci, Batu Gezer ise üçüncü oldu. Dalgıçlara kupa ve madalyalarını  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, balıkçı meclis üyeleri İsmail Kandemir ve Alpay Kandemir verdi. Belediye Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda dalgıçlık yapan Alpay Kandemir, su altı sporlarından 500’e yakın sporseverin yararlandığını, dalış eğitimi almak isteyenlerin belediyeye başvurmalarını istedi.

“BALIĞI ALÜMİNYUM FOLYADA PİŞİRMEYİN”
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Aslı Cadun, balık pişirme ve saklamanın püf noktalarını anlattı. Doç. Dr. Aslı Cadun, Türkiye’nin 3 tarafı denizle çevrili olmasına karşın balık tüketiminin istenilen seviyede olmadığını belirtti. Sardalya, hamsi gibi balıkların omege 3 açısından en zengin balıklar olduğuna dikkat çeken Cadun, “Üstelik bu balıklar kırmızı ete oranla daha ucuz” diye konuştu.  Balıkta “soğuk zincir”e dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Cadun, “Buğulama ya da fırında balığı aluminyum folyaya sarıp pişirmeyin” dedi.
Su Ürünleri Kooperatifi Danışmanı Tuncer Beybağa da ülkemizdeki balıkçıların sorunlarını gündeme getirdi.
Binlerce davetlinin deniz ve balıkçılıkla ilgili standları gezdi, balık ekmek yeme fırsatı buldu. İkinci gün yaklaşık 3 ton balık ekmek ikram edildi.


Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları Dans Topluluğu’nun zumba gösterisi büyük  beğeni topladı. Belediye Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterileri de coşku dolu alkış aldı.


Gece Devrim Seyrek ve Servet Özden’in konseri ile sona erdi. Konserde seslendirilen “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” ve “Yiğidim aslanım” yüzlerce izleyici eşlik etti. 


Deniz ve Balıkçılık Bayramı bugün (7 Ağustos) yapılacak amatör balık tutma yarışması, bayanlar plaj voleybol turnuvası, balık ağı örme ve onarma yarışması, ücretsiz balık ekmek ikramı ve konserle sona erecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.