BALIKESİR, EGE'NİN YENİ LOJİSTİK ÜSSÜ

BALIKESİR, EGE'NİN YENİ LOJİSTİK ÜSSÜ

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda lojistik sektörü temsilcileri buluştu.

Balıkesir Gökköy'de bulunan Konteynır Tren Lojistik Merkezi'nin etkin kullanılmasını sağlamak, kuru yük konteynır ithalat ve ihracat taşımacılığının geliştirilmesi amaçlanan toplantıya sanayiciler de katılım gösterdi. 


Toplantıya, Devlet Demiryolları (DDY) Ege Bölge Müdürü Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Koordinatörü Müslüm Yurdakul, Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, BSO Başkanı İsmail Uğur, BTO Başkanı Fahri Ermişler ve BAŞÖTKOOP Başkanı Erol Çetin katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan BSO Başkanı İsmail Uğur, Gökköy'de bulunan lojistik köyün faal hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.


Hedeflerinin aynı anda 70-80 firmanın lojistik köyde konteynır ihracatı yapması olduğunu söyleyen BSO Başkanı İsmail Uğur, "Bakıldığında işler daha da büyüyecek nakliyecinin işleri daha da artacak. Amacımız pastayı büyütmek. Burada amaç sanayicinin maliyetlerini düşürmek, Lojistik işini büyütüp nakliyecinin işlerini büyütmek. Gökköy'ü bir HUB haline getirip buradaki lojistik imkânları daha da büyütmek. En son olarak da burada bir gümrük talebimiz olacak. Gümrük açılması için de burada bir hareket olması gerekir. Eylül ayı sonunda konteynır seferberliğimiz olacak. Aynı anda 7080 firmanın konteynır ihracatını gerçekleştireceğiz. O zaman Balıkesir Lojistik Köyü'nün sesi daha çok duyulmuş olacak" şeklinde konuştu. 
 

KOMBİNE TAŞIMACILIK DEVREYE ALINMALI
 

Toplantıda Günaydın Group'un çalışmalarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, önümüzdeki dönemde sanayide artan kapasitenin sadece karayolu ile karşılanamayacağını vurguladı. ,


Günaydın, " Denizyolu, demiryolu ve karayolu kombine taşımacılığın Türkiye'de devreye alınması gerekiyor. Çünkü kapasite artıyor. Her şey fiyat değil. Lojistik üstünlüğü ele geçirmeden ekonomik olarak rakiplerinizi geride bırakamazsınız. İhracatla ilgili önümüzün açılması için ekonomi yaratmalıyız, bize düşen görev de kombine taşımacılık türevlerini devreye alarak yükün stabil taşınmasını güvence altına almamız lazım. Bugün Çin'den daha ucuza üretmemiz mümkün değil ama Çin'den daha hızlı ulaşmamız mümkün. Beraberinde yükün zamanında ulaştırılması, fiyat kadar önemlidir” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.