Balıktan sonra helva yiyenler dikkat!

Balıktan sonra helva yiyenler dikkat!

Balıktan sonra helva yemeyi seviyoruz ama bu etkisini öğrenince...

Karadenizliler'in meşhur ‘’balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın!’’ sözünü duymuşsunuzdur. Peki, balık yedikten sonra helva yemenin bir faydası var mıdır? Balıktan sonra helva yemenin faydaları nelerdir? İşte cevapları…

Omega-3 kaynağı balık her mevsim sofralarımızın baş tacıdır. Besin değeri son derece yüksek, demir ve çinko açısından zengin bir besin kaynağı olan balığı yemek keyiflidir keyiflisine de vücutta bıraktığı etkileri yedikten sonra bizleri rahatsız eder. Balık tüketiminin ardından mide ve sindirim sistemlerimizde tahribatlar meydana gelebilmektedir.
Sütlü tatlılar balığın yanında balığın bayat olma ihtimaline karşı tüketilmesi önerilmez. Şerbetli tatlıların tercih edilmeme sebebi ise çok ağır olmalarıdır. Zaten öncesinde ağır ve bol mineralli bir yiyecek yenmiştir. 

Balık yedikten sonra şişkinlik , mide bulantısı ve kan şekerinde düşme yaşanabilir. Bu nedenden dolayı kan şekerinin dengelenmesi için hafif bir tatlı önerilmektedir. Bunun önüne geçmek için balıktan sonra helva tüketmek doğru bir tercih olacaktır.

Balığın ardından helva yenmesinin bir önemli nedeni daha bulunmaktadır.  Denizdeki kirlilikten ötürü yediğimiz balıklarda ağır metaller bulunabiliyor.  Ağır metallerin vücudumuza girmesi ise son derece tehlikeli ve bizi zehirleme ihtimali çok yüksek.

Bu aşamada devreye giren tahin, balıkta biriken ağır metalleri sıfırlar ve ortadan kaldırır. Balık sonrası yenilen tahin tam bir sağlık neferi olarak hareket eder çünkü vücuttaki fosfor oranını düzenler ve mide asidini dengeye sokar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.