BALKAN DERNEKLERİ’NDEN BARO'YA ZİYARET

BALKAN DERNEKLERİ’NDEN BARO'YA ZİYARET

Balkan Dernekleri Başkanları ve derneklerin Yönetim Kurulu üyeleri çeşitli tarihlerde İzmir Barosu'nu ziyaret ederek yeniden başkanlığa seçilen Av. Aydın Özcan'a başarı dileklerini sundular.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok, Avrasya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Serbest, Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Rodos, İstanköy ve 12 Adalar Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Medat Şenay, Urla Bosna Sancak Karadağ Derneği Başkanı Ramazan Ünal, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahriye Ersoy, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, İzmir Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Derneği’nden Şaban Yaprak, İzmir Makedonya Göçmenler Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Bülent Kasap ve Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Dizdar İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ı ziyaret ederek yeni dönemde de İzmir Barosu’nun başarılı çalışmalara imza atacağına inandıklarını dile getirdiler.
 
Ziyaret sırasında Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, 2002-2015 yılları arasında 13 yıl Batı Trakya Türkleri Dernek Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, gerek Türkiye'de gerekse Balkanlar'da yaşayan soydaşların sorunlarını yakınen bildiğini söyledi. Özcan, Balkan derneklerinin iki farklı misyonu olduğunu, bu derneklerin bir yandan Türkiye'nin Avrupa'yla olan ilişkilerini güçlendirirken diğer yandan ise Avrupa'da yaşayan soydaşlarımızın sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve çözüm önerileri getirdiklerini dile getirdi. Özcan, ilk göreve geldikleri 2014 yılından bu yana sivil toplum kuruluşları ile çok yakın bir ilişki kurmaya çalıştıklarını ve ortak projeler ürettiklerini söyledi. Balkan Dernekleri ile kurulan ilişkiler kapsamında da geçtiğimiz yıllarda Balkanlar'dan gelen soydaş öğrencilerin İzmir Barosu'nun misafiri olduğunu dile getiren Özcan, sivil toplum kuruluşlarıyla olan iyi ilişkilerimiz artarak devam edecek dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.