Balkan Derneklerinden Başkan Soyer'e ziyaret!

Balkan Derneklerinden Başkan Soyer'e ziyaret!

İzmir'de bulunan Balkan Derneklerinin temsilcileri İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır'la birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. 

Dernek Başkanları Başkan Tunç Soyer'le bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını,verilecek desteklerle İzmir'de kentin kültürel yaşamına daha etkin olarak katkı koymak istediklerini bildirdiler. Dernek Başkanları Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'nde yaşayan soydaşların Covid 19 kaynaklı ihtiyaçları bulunduklarını ve bu konuda İzmir'deki Balkanlılar olarak destek beklediklerini bildirdiler.

unnamed-(3)-323.jpg

Başkan Tunç Soyer'de "Balkan Coğrafyasından göç eden hemserilerimizin kurduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duymaktayım.İzmirimizin nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Balkan Göçmenlerinin temsilcileri olan sizlerle ortak yapılabilecek tüm projelere destek vermeye hazırız. Sancak'taki soydaşlarımız içinde ne yapılması gerekiyorsa  desteğimiz tamdır. Balkan Kültürü eşsiz güzellikler barındırmakta,bu kültürün yaşanmasına katkıda bulunmak bizim asli görevimiz"dedi.

İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır'da 'Balkan Göçmenleri Cumhuriyetimizin asli unsurlarıdır. Balkan Dernekleri yaptıkları çalışmalarla İzmirimizin kültürel yaşamına ayrı bir renk katmaktadır. Belediyelerimizin destekleriyle bu çalışmalar daha  da güçlenecektir' şeklinde konuştu.

unnamed-(2)-448.jpg

Ziyarete Birol Özkardeşler (İzmir Gültepe Makedonya Göç.Der.Bşk),  İzzet Atan (Buca Rumeli Balkan Göç.Der.Bşk), Mustafa Kurnaz (Batı Trakya Türkleri Der.Bşk.Yrd), Atıf Sakarya (Bornova Selanikliler Der.Bşk.), Engin Cenger(Makedonya Saravolular Der.Bşk.Yrd) ve Kadri Altınkalp (Makedonya Göçmenleri Der.Bşk.Yrd.) katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.