Balkan Festivali renkli başladı, renkli bitti

Balkan Festivali renkli başladı, renkli bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 5 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan 12. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, yeni dostluklara zemin oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan'ın katıldığı 12. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, renkli görüntülerle başlayıp yine renkli görüntülerle sona erdi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı kapanış gecesinde katılımcı ülke temsilcilerine şükran plaketi verildi.

s516510.jpg
Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün istediğiyle ilk kez 1935 yılında düzenlenen festivalin temelinde dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tarihi boyunca bir hoşgörü kenti olarak öne çıkan İzmir'in bu festivale evsahipliği yapması çok önemli. Balkan ülkeleri arasındaki işbirliğin gelişmesine katkı koyabildiysek, ne mutlu bize" diye konuştu.
1935 ve 1936 yıllarında iki kez düzenlendikten sonra Atatürk'ün rahatsızlığı ve 2. Dünya Savaşı nedeniyle bir türlü yapılamayan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, uzun aradan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sahiplenilerek 12 yıldır başarıyla gerçekleştiriliyor.

s610225.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.