“Balkanlarda çağımızın sorunlarını M.Akifle çözmek"

“Balkanlarda çağımızın sorunlarını M.Akifle çözmek"

24.Dönem İzmir Milletvekili ve BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı Rifat Sait yazdı...

Sevgili dostlar, bugünkü yazımda içinde bizim de Balkan duyurularını paylaşmak istedim. Bu paylaşımları zaman zaman yapıyorum. Ancak daha önce defalarca yazdığım ama hala bir türlü kurulamayan “Balkan Aktivite Havuzu” oluşturulmuş olsa bu duyurulara gerek kalmayacaktı. Neydi bu “Balkan Aktivite Havuzu” ? Bir web portalı yapılacak. Resmi ve gayri resmi tüm kurumların (Bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler, dernekler, şirketler) Balkanlarla ilgili yaptıkları tüm aktiviteler buraya kayıt edilecek. Örneğin bir belediye Balkanlarda bir belediye ile kardeş mi olacak, bu web sayfasında olacak, bir üniversite Balkanlarla ilgili bir konferans mı yapacak, bu web sayfasında olacak, bir bakan Balkanlara mı gidecek, burada yazacak, bir şirket Balkanlarda yatırım mı yapacak, o da yazacak, velhasıl içinde Balkan geçen ilgili her aktivite burada olacak. İnşallah bir gün yapılır. 

Şimdi gelelim bizim duyurmak istediğimiz Balkan aktivitelerine. Geçen hafta Samsun’da Karadeniz Rumeli Dernekleri federasyonu (KARDEF) ile Samsun mübadele derneğinin birlikte yaptığı 11.uluslararası Balkan Tarih kongresi başarı ile gerçekleşti. Bu kongrede biz de bir konuşma yaptık. Böyle güzel bir çalışma için başta Sayın Salih Meriç ve Akın Üner kardeşlerimi tebrik ediyorum. Tabiki diğer tüm emeği geçen kardeşlerimizi de kutlamak istiyorum. Gayet güzel ve yoğun ilginin olduğu önemli bir kongre yapıldı. 

Bu yazıyı yazdığım günün sabahında kısmetse Arnavutluk’un başkenti Tiran’a uçacağız. Yine kısmetse 5-6 Aralık tarihlerinde M.Akif Ersoy üniversitesi ve Maarif vakfı işbirliğinde Tiran’da istiklal marşımızın yazarı rahmetli M.Akif Ersoy’un anılacağı bir uluslarası sempozyum düzenlenecek ve inşallah biz de bu sempozyum ‘da bir tebliğ sunacağız. Tebliğimizin konusu  “Balkanlarda çağımızın sorunlarını M.Akifle çözmek “ olacak. Bu sempozyumda Dışişleri bakanımıza fahri doktora ünvanı verilmesi düşünülüyor. 

10 Ocak Dünya gazeteciler gününde inşallah İzmir’de Balkan gazetecilerini bir araya getireceğiz. İzmir valiliğimizin öncülüğünde, İzmir kalkınma ajansı, İzmir Basın Yayın enformasyon il müdürlüğü ve Balkan stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) ortak gayretleriyle Balkan ülkelerindeki gazetecileri bir araya getirip istişarelerde bulunacağız. 

Son olarak Milli Eğitim bakanlığımızın girişimleriyle bu sene Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders oldular. Burada Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve Bakan yardımcımız Sayın Orhan Erdem’in çok önemli gayretleri oldu. Kendilerine teşekkürlerimi bir kez daha iletmek isterim. Kısmetse Nisan ayında Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın ev sahipliğinde Arnavutçanın konuşulduğu Kosova ve Arnavutluk’un Milli Eğitim bakanlarının da katılacağı bir töreni İzmir’de yapacağız. Zamanı kesinleşince gazetemizden duyurusunu yapacağız. Allaha emanet olun. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.