Balyoz'dan Yargılandı Darbecilere Karşı Durdu

Balyoz'dan Yargılandı Darbecilere Karşı Durdu

Balyoz darbe planından yargılanan Tümgeneral'in darbe girişimi esnasında sokağa çıkarak askerin kışlaya dönmesini sağladığı ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi sokağa çıkan darbecilere karşı Balyoz davasından yargılanan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un da dışarıya çıkarak darbecilerin kışlaya dönmesini sağladığı ortaya çıktı. Yavuz askerlere darbe yapıldığını açıklayarak evlerine dönmelerini sağladı. 

Darbe girişiminin olduğunu anlayan emekli tümgeneral, olay fark eder etmez sokağa çıkarak askere kışlalarınıza dönün çağrısı yaptı. Birliğin darbeden haberi olmadığını fark eden Yavuz, darbecilerin kendilerini kandırdığını söyleyerek darbe olduğunu açıkladı. Aynı zamanda darbe girişimi esnasında Genelkurmay başkanı Hulusi Akar'ın alıkonulmasının ardından Genelkurmay başkanlığına geçici olarak atanan Ümit Dündar'ın da sınıf arkadaşı olan Yavuz, görevi başında olan arkadaşlarını da arayarak darbeye katılmamalarını ve gelen emirleri uygulamamalarını istedi.

Fethullahçı darbe olduğunu anlamış

İstanbul, Ankara ve Gölcük ile Mersin dışında askeri hareketlilik yaşanmadığını fark eden emekli general, darbenin cemaat tarafından yapıldığını fark etmiş. Daha önce kendilerinin sahte belgelerle tutuklandığını söyleyen Yavuz, kendilerinin tasfiye edilmesiyle darbe planının işleve konulduğunu, gerçek bir darbeye girişildiğini ancak altın çocuk olmadıklarını ve kendilerini kapana kıstırdıklarını söyledi.

Emekli Tümgeneral Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 40 ay ceza yatmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.