Banka şubelerine çalışma sürelerinde emekliler için düzenleme

Banka şubelerine çalışma sürelerinde emekliler için düzenleme

Türkiye Bankalar Birliği tam kapanma döneminde emekliler için banka şubelerinin çalışma sürelerinde değişikliğe gitti. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tam kapanma döneminde, banka şubelerinin daha uzun süre açık tutulabilecek şekilde emekli maaş ve ikramiyesi, diğer maaşlar, aylıklar ve ücretlerin salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek, daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla aldığı tavsiye kararını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yar verildi: "T.C. İçişleri Bakanlığı'nın Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi hükümleri ve Bakanlığın açıklamaları uyarınca, 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin, salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek, daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından şube çalışma saatlerine ilişkin bir tavsiye kararı alınmıştır.

1932256.jpg

Buna göre, Üyeler; açık olacak şubelerinde yeteri kadar personel bulundurmak üzere, müşteri kabul saatlerini, 6-7-10-11 Mayıs 2021 tarihlerinde 09:00-12:30 ve 13:30-16:30, arife günü olan 12 Mayıs 2021 tarihinde 9:00-12:30 belirleyebileceklerdir.

Diğer günlerde, şubelerde 10:00-16:00 saatlerinde hizmet verilmeye devam edilecektir.

Toplumun, kendisinin ve çalışanların sağlığının korunmasına azami ölçüde çaba gösterilmesini teminen, banka müşterilerinin işlemlerinde ATM, internet ve mobil bankacılığı gibi şube dışı kanalları tercih etmelerini arz ve teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.