Bankalar'dan Dünyanın En Hızlısı 4.5G Uyarısı

Bankalar'dan Dünyanın En Hızlısı 4.5G Uyarısı

4.5G internet hızına erişmek isteyenler, kartlarını değiştirince bankalardan gelen güvenlik mesajları engellenmeye başlandı. Bankalar kullanıcılarını sim blokesini kaldırmaları için uyarmaya başladı.

Dünyada şu an en hızlı mobil internet teknolojisi olan 4.5G için bankalarda uyarı tedirginliği yaşanıyor. Bankalardan gönderilen uyarı mesajları 4.5G uyumlu sim kartlar tarafından bloke edilince bankalar müşterilerini konuyla ilgili olarak uyarmaya başladı.

Dünyanın en hızlı mobil internet hızına sahip 4.5G'ye erişim sağlamak isteyen mobil internet kullanıcıları, cep telefonu operatörleri tarafından ücretsiz olarak sim kartı değişimiyle bu imkana kavuşabiliyorlar. Bu değişimle beraber internet bankacılığı kullanıcıları ise zor duruma düştü. Cep telefonu operatörleri tarafından ücretsiz olarak dağıtılan sim kartlara, bankalar tarafından gönderilen tek kullanımlık şifre mesajları gelmiyor.

İnternet bankacılığını kullanabilmek amaçlı konulan güvenlik tedbiri nedeniyle gönderilen tek kullanımlık şifreler 4.5G'ye geçip sim kartlarını değiştiren kullanıcılara iletilmiyor. Bankaların sitelerinden yapılan açıklamada, "yasal düzenlemelere bağlı banka uygulamaları nedeniyle iletilememesi söz konusu olacaktır" uyarısı yapılarak, çözüm olarak müşteri hizmetlerinin aranması ve kısa mesaj ile gönderilen tek kullanımlık şifre iletimi için blokenin kaldırılması sunuluyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 2010 yılı başlarında yürürlüğe sokulan düzenlemeyle, internet işlemlerinin yapılması için her giriş esnasında tek kullanımlık şifre kullanılması zorunlu hale getirildi. Uygulamayla beraber, banka müşterilerinin internet hesaplarına girebilmesi için bankada kayıtlı telefonlarına gelen mesajı kullanmaları zorunlu hale getirildi. yeni mobil internet teknolojisi nedeniyle dağıtılan sim kartlara bankalar kullanıcılara mesaj gönderememeye başlayınca sorun patlak verdi. 2015 yılı sonundaki verilere göre Türkiye'de toplam 73.6 milyon sim kartı bulunuyor. Bu sayının neredeyse yarısının sim kart değiştireceği düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.