BARAKATECH, şirketleri FinTek’e dönüştürüyor

BARAKATECH, şirketleri FinTek’e dönüştürüyor

Pandemi nedeniyle birçok sektörde teknoloji odağında çokça değişikliğin yaşandığı bir yıl daha geride kaldı.

Yüksek tempolu, sürekli gelişim ve dönüşüm içinde olan teknoloji sektörü hem kendi içinde hem de etkilediği ya da ana oyuncusu olduğu diğer sektörlerde radikal değişimler yaratmaya devam ediyor. FinTek şirketleri ise hem kurumlara hem de tüketicilere pratik müşteri deneyimi sunan, süreçleri hızlandıran, hizmete erişimi artıran ve operasyonel maliyetleri düşüren dijital çözümler geliştirdiler. Geleneksel oyuncular için yıkıcı etkiler yaratan bu çözümler ile FinTek’ler, finans endüstrisinde yeni bir çağ başlattılar.

BARAKATECH bu yeni çağla birlikte birçok farklı sektördeki boşlukları doldurmak ve seçenekleri artırmak için harekete geçerek finansal teknolojilere yeni bir soluk getiriyor ve kullanıma hazır entegre finansal çözümler sunarak şirketlerin FinTek’e dönüşmesi ve kendi dijital ekosistemlerini yaratmalarında aktif görev alıyor.

Dijital ödemelerin artan popülaritesi, teknoloji tabanlı çözümlere artan yatırımlar ve destekleyici yasal düzenlemelerin önümüzdeki yıllarda küresel FinTek pazarına olumlu yönde etki etmesi bekleniyor. Küresel ekonominin beklenenden daha hızlı iyileşmesi ve piyasaların yükselmesi ile birlikte 2021 şirketler için pozitif bir yıl olarak kayıtlara geçti. Ödeme dünyasındaki gelişmeleri değerlendiren BARAKATECH Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre Özgür 2022’nin FinTek yılı olacağını belirterek şunları söyledi: Bu yıl şirketlerin geleceğe uygun bir teknoloji stratejisi benimseyerek giderek artan rekabet ortamında yerlerini sağlamlaştırabilmek adına dijital dönüşüm planlarına öncelik verecekleri bir yıl olacak. Teknoloji sürekli heyecan verici yönlerde gelişip ilerliyor. Biz de bu dijital dönüşümde sektörlerin ihtiyaçlarını iyi analiz ederek Ar-Ge faaliyetlerimize yön veriyoruz. Geçen yıl BARAKATECH için birçok konuda ilklerin yaşandığı bir yıl oldu. Yılın başlarında Boğaziçi Ventures ile yatırım turumuzu tamamlayarak 5 milyon dolar üzerinden değerleme ile 500 bin dolar yatırım aldık ve ülkemizden çıkacak sonraki Unicorn olma hedefimize giden yolda ilk adımımızı attık. Geliştirdiğimiz ürünlerimizle birçok ilki başardık. Kadıköy Belediyesi için geliştirdiğimiz (super-app) Dijital Kadıköy uygulaması ile ilçe belediyeleri arasında cashback (Kadıköy Kart ile üye işyerlerinde yapılan işlemlerden geri ödeme) kazandıran ilk mobil cüzdan uygulamasını Kadıköy halkının kullanımına sunduk. E-Belediye hizmetlerinin yanında, içerisinde belediyenin alacağı kararlarda söz sahibi olma imkânı sunmak gibi faydalı fonksiyonlar barındıran modüller ile Kadıköy halkına belediyecilik hizmetlerinden fazlasını sunan uygulamamız, ödeme dünyasının Oscar’ı sayılan PSM AWARDS 2021 programında Dijital Dönüşüm Kategorisinde Altın ödülle taçlandırıldı.”

hasan-emre-ozgur-barakatech-gmy.jpg

Emsallerinin ötesinde bir altyapı projesi vizyonuyla yola çıkan Dijital Kadıköy uygulaması, içindeki Kadıköy Kart özelliğiyle alışverişte hem esnafa hem de vatandaşa önemli avantajlar sağlıyor. “Kadıköy Kart” uygulamasının kullanıcılara harcamalarda sunduğu geri ödeme avantajı, yerel yönetim uygulamaları arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Maliyetleri en aza indiriyor, verimliliği artırıyoruz

BARAKATECH cep telefonu üzerinden self servis ya da müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme yapılarak ulusal kimlik kartları, ehliyet ve pasaport gibi kimlik belgelerini okuyan ve doğrulayan, kimlikteki fotoğraf ile çekilen özçekim fotoğrafını eşleştiren ve müşterinin canlılık doğrulamasını yapan yapay zekâ destekli çözümü IDA ile şirketlerin operasyonel maliyetlerini en aza indirirken, kolay entegrasyonu ve yüksek doğrulama oranı ile verimliliği artırıyor.

Yüzde 100 yerli teknoloji ile geliştirilen ürünlerin ülkemizi yabancı bağımlılığından kurtaracağının altını çizen Hasan Emre Özgür, ülkemizde kendi teknolojilerimizle geliştirilen ürünlere sahip çıkmamız gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; Uzaktan Müşteri Edinimi konusunda mevzuatlara yüzde 100 uyumlu, mobil uygulama üzerinden müşteri ve kimlik doğrulaması yapabilmeyi sağlayan KYC çözümümüz IDA ile piyasaya hızlı bir giriş yaptık. Türkiye’nin ilk Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknolojiler Kurumu (NIST) onaylı yüz doğrulama modülünü içeren IDA, 70’ten fazla ülkeye ait 150’den fazla kimlik belgesini okuyup doğrulayabilmesi ile öne çıkıyor. Self servis ve müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme seçeneklerini içermesinin yanında, Self Servis başlayarak ihtiyaç anında görüntülü görüşmeye dönebilen hibrit yapısı ile şirketlere esneklik ve yüksek başarı oranı ile müşteri doğrulama imkânı sunuyoruz. Böylece müşteri temsilci ve kayıt saklama maliyetlerini en aza indirebilmelerini sağlıyoruz. Şimdi FinTek alanında gelişmeye açık şirketlere bir çağrımız var, yasal mevzuata uyum ya da müşteri deneyiminde fark yaratmak için yeni kampanyamızı mutlaka deneyimleyin.”

Uzaktan müşteri edinmede, Türkiye’de 3 ay ücretsiz ilk kampanya

Bankalar, ödeme şirketleri ve banka dışı mali kuruluşlara ücretsiz kurulum ve ilk 3 ay ücretsiz kullanım hakkı tanıyan BARAKATECH müşterilerine en yüksek doğrulama oranını da vadediyor. Şirketlerin bütçelerini dikkatli kullandıkları bir dönemde onların yanında olduğunu hissettirecek bu kampanya ile Türkiye’de yeni bir dönem başlattıklarını belirten Özgür; “Şirketlere 3 ay boyunca ücretsiz kullanım hakkı ve 30 gün içinde üründen vazgeçme hakkı tanıyarak hem bütçelerini rahatlatmaya hem de ürünümüze olan güvenimizi göstermeye çalıştık. Bu sayede bizi tercih eden müşterilerimiz hiçbir ücret ödemeden 3 ay boyunca dijital kanallarından müşteri edinimi yapabilecek, kendi hedef kitlelerine yüksek memnuniyet sağlayan bir müşteri deneyimi yaşatabilecekler. Bu şekilde sektörün gelişimine katkıda bulunarak ülkemizin nakitsiz topluma doğru evrim sürecine biz de katkıda bulunacağız. IDA ile 2022 içerisinde yurtdışına teknoloji ihracatı yapmak için çalışmalara da başladık” dedi.

Şirketlere hazır NFT üretimi ve pazaryeri altyapısı sunuyoruz

Blok zinciri ve uygulamaları konusundaki deneyimlerini kullanarak Etherium Sanal Makinesi uyumlu akıllı kontrat altyapısını hayata geçiren ve ilk NFT (Bölünemez Dijital Token) pazaryeri anlaşmasını yapan şirket yakın gelecekte Metaverse ve NFT konseptlerinin birbirine bağlanacağını, ayrıca ünlü markaların kendi Sanal Dünyalarını ve bu dünyanın içinde tüketilecek NFT ürünlerini üreteceğini ve hem yatırım hem de koleksiyon amacıyla dijital mal ve ürünlere tüketicilerin ilgisinin giderek artacağını öngörüyor. BARAKATECH şirketlere bu yeni trendi yakalamak için hazır altyapı hizmeti de sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.