Baraner: "En güvenli turizm Türkiye'de

Baraner: "En güvenli turizm Türkiye'de

Güvenilir spor turizminin adresi Türkiye

Türkiye, koronavirüs sürecinde kitle turizmi dışında, golf ve futbol turizmine de yöneldi. Bu pastadan en büyük payı ise Antalya aldı. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'deki gibi bir kapasite olmadığını söyledi.

galeri20.jpg

Avrupa’nın en büyük seyahat acentelerine Türkiye’nin tanıtılmasında köprü görevi gören Baraner, eski Alman bakanlar ve Alman Futbol Federasyonunu yöneticileri ile Türkiye’de alınan önlemleri Antalya’ya inceledi. Baraner “Korona zamanında dünyanın en gidilecek golf ve futbol kampı ülkesi Türkiye” dedi.

Dünya sporcularının uzun süredir seyahat edemedikleri için büyük bir arayış içerisinde olduklarını söyleyen Baraner, Antalya’da dünyanın hiç bir yerinde olmayan 3 bin futbol kampı kapasitesi ve 20 golf sahasının yanında, futbol kampına hizmet edebilecek 180 saha, kamp turizmine hizmet eden 50 otel olduğunu belirtti. Baraner "Dünyanın hiç bir yerinde de bu kadar iyi koşullarda, güvenli turizm sunan bir yer yok. Düşünün ki bir futbol takımının Antalya’da kamp için yaptığı harcama 30-120 bin Euro’yu buluyor. Dünyada her hangi bir takım kampa gidecekse veya golf oynanacaksa, en güvenli adresin Türkiye olduğunu vurgulamalıyız” diye konuştu.

“Türkiye’yi örnek alın” uyarısı

Pandemi sürecinde dünya turizm ülkeleri turizme kapalıyken Türkiye’nin açık kalmasının bile büyük bir başarı olduğuna değinen Baraner “Çok doğru önlemler aldık. Otellerde virüs kapma riskini çok düşürdük. Güvenli turizmin adresi uluslararası piyasalarda Türkiye olarak gösterilmeye başladı. Dünya genelinde, turizm devi İspanya’ya bile seyahat uyarısı verildi. Onlara ‘Türkiye gibi önlem alırsanız kapılarımızı açarız’ denildi. Bu güven, büyük gurur verdiği kadar büyük sorumlulukta yüklüyor” dedi.

Hem misafirperver hem güvenli

Baraner, önlemlerin virüsten sonraki süreçte de devam ettirilmesinin önem taşıdığına dikkat çekerek “Türk misafirperverliğinin yanında turizmde yeni bir Türkiye algısı oluşuyor. Yıkıcı ekonomik tahribatın yanında Türkiye’nin güvenli ve sağlıklı turizm ülkesi imajı perçinleşiyor. Piyasalar Türkiye Güvenli Ülke diyor. Türkiye bugün yaşanan zorlukların bedelini gelecek yıllarda fazlası ile geri alacak” diye konuştu.

unnamed-719.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.