Bardacık Festivali'nde Terör Lanetlendi

Bardacık Festivali'nde Terör Lanetlendi

Bu yıl 4.sü düzenlenen Payamlı Bardacık Festivali'nde teröre lanet yağdı.

Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği 4. Payamlı Bardacık Festivali başladı.

İki gün sürecek olan festivalin ilk gününde en kaliteli bardacık seçildi, davetliler üreticilerin sergilediği bardacık, üzüm ve badem başta olmak üzere ürünlerini adeta kapıştı. Kürsüye çıkan konuşmacılar darbecilere ve PKK terörüne lanet yağdırdı.

CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP İl ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Darbecilere ve ona destek olanlara yazıklar olsun. Allah belalarını versin. Biz Türk milleti olarak demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete bağlılığımızı gösterdik. Vatanımıza, demokrasimize hep birlikte sahip çıktık. Mustafa Kemal’e ve onun ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yok etmek istediler. Ancak kalpaklı Atatürkçüler cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktılar. Bizim kavgamız vatan ve bayrak içindir. Mesele vatan olunca, bayrak olunca gerisi teferruattır” diye konuştu.


Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü de “Feto ve eli kanlı PKK terör örgütünün şehit düşürdüğü vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, yararlılara başsağlığı diliyorum. Demokratik, laik sosyal Türkiye Cumhuriyeti’ni kimsenin yıkmaya ve bölmeye gücü yetmeyecektir” dedi. 


Güzelbahçe’nin barış ve huzur kenti olmaya devam ettiğini, düzenledikleri bu tür etkinliklerle halkın birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak ve moral aşılamak olduğunu belirterek, “Özlediğimiz şey huzur ve barış. İlçemizdeki huzur ve barışın tüm ülkeye yayılmasını diliyor, Atatürk’ün bize emanet ettiği laik cumhuriyete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı buradan haykırmak istiyorum” diye konuştu.
Anı kütüğüne plaket çakılması ve folklor gösterisinin ardından en kaliteli bardacık yarışmasına geçildi.

EN KALİTELİ BARDACIK ÜRETİCİSİNE ALTIN

İletişim uzmanı, gurme ve gazeteci Sancar Maruflu’nun başkanlığını yaptığı  ve belediye meclis üyesi Mehmet Eren, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ege Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Sefer Yapıcı, Tarım Başkan Dergisi Yazarı Tuncer Beybağa, Ege TV Sunucusu İlkay Kıyak  ve Urla Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kılınç’tan oluşan jüri 20 üreticinin katıldığı yarışma sonucunda  İsmail Demir’in bardacığını birinciliğe, Ersin Ergin ikinciliğe, Hatice Acar’ın bardacığı ise üçüncülüğe değer buldu. Dereceye girenlere, altın, plaket ve budama makası verildi.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.