"Barınak mı toplama kampı mı?" Banu Pirinçcioğlu yazdı...

"Barınak mı toplama kampı mı?" Banu Pirinçcioğlu yazdı...

Her zamanki gibi yüz binlerce TL borcuna rağmen işe el koyan HİPDER oldu.

26.07.2019 Cuma günü İzmir Bornova’da bir fabrikada yangın çıktı. Tam karşısında barınak vardı.

Gönüllüler oraya koştu, hayvanları kurtarmaya. Çünkü ne yazık ki, ülkemizde bunu yapacak resmi bir birim yoktu. Iş gönüllülere kalmıştı.

Araç araç gönüllü koştu. Alabildiğini aldı. Barınak yetkilileri kapıları açmışlardı zira, kaçabilsinler diye. Tabii bu yangın ya gece çıksaydı diye düşünüp ürperiyorum. Barınaklar 17:00 de kapanıyor çünkü.

Her zamanki gibi yüzbinlerce borcuna rağmen işe el koyan hipder oldu.

Kocaman büyük bir dernek gibi duruyorsa da iki hanımefendiden oluşan bir dernek burası. Ve paçalarından para akmıyor. Yatları yok, katları bile yok. zümrüt yüzüğünü takıp kameraya oynamıyorlar. Borç harç demeden alıyorlar tedavi ediyorlar. Gelen desteklerle yapabiliyorlar bunu, hiç kolay değil yaşadıkları. Izmir’in her yardıma ihtiyaç duyanı onları arıyor, sosyal medyadan buluyor. Bir tek kişiye bile yapamam gidemem demiyorlar. Iki kişi bir tek araç, hergün onlarca vaka.Yeter mi sizce? Haydi maddiyatı geçtim. Manevi olarak dayanmak kolay mı?

Yangından çıkanları gördüm. Gördüklerim yangından zarar gören canlar değildi. Onlar barınakta bakılmayan, yemek bile verilmeyen, hasta olup tedavisi yapılmayan çocuklardı.

Bakın şu resimlere ve söyleyin bana, bu cinayet değilse nedir? Toplama kampından kurtarılmış gibi hepsi. Deri kalmamış üzerinde, kemikle yaşıyor.

Nasıl bu hale gelmişler? Ben size söyleyeyim. Yemek yemeyerek.

Ben barınak yetkilisi olsam, o halde bir köpek benim sorumluluğumda olsa, ben boğazımdan geçen yemekten utanırım. Yiyemem, içemem.

Siz nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz?

Beyaz golden, ağzında dev tümör var. bir diğer beyaz çocuk dokunmaya korkarsın kemiği kırılır diye. Ölmüş aslında, haberi yok.

Kahverengi, bir zamanlar golden olduğunu düşündüğüm çocuk, derisi hastalıktan bitmiş erimiş.

Peki, sorarım size. Madem bakmayacaksınız, madem ölüme terk edeceksiniz, neden alıp kapattınız?

Sokağa salsaydınız, illa ki birisi görür alır tedavi ederdi. Neden? Saldırganmıydılar? Dehşet mi saçıyorlardı? Çok mu tehlikeliydiler? Goldenlar?

Hadi diyelim imkanınız yetmiyor. Yardım istediniz mi? belediyenize başvurdunuz mu? Burda durum feci ey başkan bize yardım eli uzat dediniz mi?

Dediniz ve hayır cevabı mı aldınız? Ne oldu aslında? Kim bu rezaletin sorumlusu?

Yazık çok yazık. Utandım insanlığımdan, resimlere baktıkça küçücük oldum. Yediğim içtiğimden utandım. Ama siz yetkililer utanmadınız.

Hesap verin. Derisi kalmamış can için, ağzında tümörü olan golden için, sırtından çekip kaldırdığınız o etsiz derisiz çocuk için hesap verin.

Sizi dinliyoruz!

1-733.jpg2-616.jpg3-430.jpg4-305.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum