"Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ve Epheus Quarted" Bergama'da

"Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ve Epheus Quarted" Bergama'da

İzmir'li ailelerin çocuklarının katılımıyla oluşturulan "Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ve Epheus Quarted", Bergama Kültür Merkezi BerKM'de nefis bir konser verecek.

Venezuela'daki El Sistema modelinden örnek alan İzmirli bir grup gönüllünün, sanat eğitimine ulaşamayan çocukları müzikle buluşturmasıyla kurulan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, Epheus Quarted ile 19 Şubat Pazar günü Bergama'da sahne alacak.

Gecede "Barış için müzik" sloganıyla sahne alan orkestranın kurucularından olan  Bergamalı Opera Sanatçısı Selmin Günöz'de Bergamalılar ile bir araya gelmiş olacak.

Selmin Günöz

1954 yılında Bergama’da doğdu.İlk,orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladıktan sonra İzmir devlet Konservatuarına girdi.Opera Bölümünü Sevda Aydan’ın öğrencisi olarak bitirdikten sonra , Ankara Devlet Opera ve Balesine solist sanatçı olarak atandı.Şan çalışmalarına bir süre Suna Korat ile, daha sonra da Ramiz Kovacı ile devam etti. 1982’de İzmir Devlet Operasının kurulmasıyla birlikte İzmir’e atanan sanatçı bugüne dek 25 ayrı eserde baş rol oynadı .Ayrıca Lady Macbeth rolüyle Bulgaristan’ın Burgaz kentinde iki temsil vermiş, Burgaz senfoni ve Varna Filarmoni Orkestralarıyla konserler yapmıştır.Tacikistan’ın başkenti Duşanbede’de Duşanbe Oda Orkestrası ile iki konser gerçekleştirmiştir.

Yurtiçinde de İzmir Devlet Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestralarıyla çeşitli konserler yapan sanatçı,insan sesine yakın değişik çalgı topluluklarıyla da konserler vermiştir.1992-1995 yılları arasında İzmir Devlet Opera ve Balesinde Müdür ve Genel sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. Hacettepe üniversitesi Devlet Konservatuarında , ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümünde şan öğretmenliği yapan Günöz, halen Karşıyaka Belediye Konservatuarında , Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuarında şan dersleri vermektedir ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist Sanatçısıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.