BARO’DAN AVUKATLARA CEZA MEKTUBU!

BARO’DAN AVUKATLARA CEZA MEKTUBU!

İzmir Barosu, 10 yıl önce düzenlenen baro seçimlerinde oy kullanmadığı tespit ettiği avukat üyelere seçim kanunu gereği 120 TL para cezası mektubu gönderdi. Baro yönetimi, avukatlara cezayı ödemeleri için de 7 gün süre verdiğini duyurdu

İzmir Barosu Başkanlığı seçimlerinde başkan adayı olarak ortaya çıktığı dönemde ‘Meslektaş dostu baro’ sloganıyla seçime giren ve seçimi kazanarak baro başkanı olan Avukat Aydın Özcan ve yönetimi, geçtiğimiz günlerde avukatlara mektupla meslektaşlarının şok yaşamalarına neden oldu.


2016 baro seçimlerinde verdiği bir röportajlda, “Türkiye zor dönemlerden geçiyor. İzmir Barosu bir kaledir ve bu kalenin muhafaza edilmesi gerekiyor. Meslektaş dostu bir baroyu yaratarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Baro avukat içindir sloganını hayata geçiren bir baroyuz. Bizim birçok projemiz diğer barolar tarafından örnek alınıyor." Diyerek açıklamalarda buluna İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan imzalı mektupla, yönetim kurulu tarafından alınan kararla avukatlara verilen ceza kararları bildirildi.


Baro Başkanı Aydın Özcan yerine İzmir Barosu Genel Sekreteri Avukat İlke Erol imzalı ceza mektubunda, avukatlardan geçtiğimiz yıllarda düzenlenen baro seçimlerinde oy kullanmaya katılmadıkları için 120 TL para cezası ödemeleri gerektiği belirtildi.


Cezanın İzmir Barosu veya İzmir Barosu’nun banka hesabına yatırılmasını isteyen ceza mektubunda İzmir Barosu yönetimi, meslektaşlarını bir başka kanun maddesini gerekçe olarak gösterip, 7 gün içinde ödemediğiniz takdirde, yasal yollara başvuru haklarını da maddeler halinde yazıldı.


İzmir Barosu’nun ceza olarak gönderdiği mektuplardan birisinde 10 yıl önce yanı, 2007 yılında yapılan baro seçimleriyle ilgili olması ise avukatlar arasında bir başka tartışmayı da beraberinde getirdi. Avukatlar, 10 önce yapılan genel kurulda oy kullanmadığı tespit edildiğine göre baronun, parasal olarak zor günler yaşadığını, bu zor günleri baro aidatlarıyla aşamayacağı için eski defterleri karıştırarak, nereden para bulabiliriz derdiğine düştüğünü iddia ettiler. Avukatlar, meslektaş dostu bir baro söylemiyle yönetimde olan baro yönetiminin bu mektubunun hiç de meslektaş dostu bir mektup olmadığını belirterek tepki verdiler.


Mevcut baro yönetimin yanında olarak sosyal medya üzerinde bu tartışmaya giren avukatlar ise, baronun bu mektupları yasa gereği göndermek zorunda olduğu için gönderdiğini, para cezasının tahsiline yönelik bir hareket olmadığını söyleyerek tartışmalara katıldılar.
img-20171027-wa0003.jpg

Kaynak: Eyce Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.