Baroların başvurusu YSK tarafından reddedildi

Baroların başvurusu YSK tarafından reddedildi

YSK, Batman ve Mardin Baro Başkanlıklarının yaptığı başvuruyu reddederek, “gözlemci” değil ancak “seçmen” olarak sandık başında bulunabileceklerini belirtti.

Mardin ve Batman Baro Başkanlıkları, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'lerinde, baro başkan ve üyelerinin, oy kullanılacak okul ve sandık çevrelerinde "gözlemci" olarak yer alması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Birgün'de yer alan habere göre, iki ayrı başvuruyu ele alan Kurul, talebi reddetti.

Kararda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'da, kimlerin gözlemci olacağının belirlendiği, bunlar arasında siyasi partiler dışında sivil toplum örgütlerine yer verilmediği belirtildi.

Kurul'un oy birliğiyle aldığı kararda, bu nedenle Batman ve Mardin Baroları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimde "gözlemci" olarak görev yapamayacakları kaydedildi.

Kararda, ancak bu kişilerin, bir seçmen olarak oyların sayım ve dökümünü izleyebilecekleri ve 298 sayılı Kanun'un 110'uncu ve 112'nci maddeleri çerçevesinde itiraz haklarını kullanabilecekleri belirtildi. (Kısa Dalga)

sandik-gorevlileri-2023-musahit-nedir-gorevleri-nelerdir-8c7c6716.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.