BAŞARI VE MOTİVASYONA FELSEFEYLE  ULAŞIN!

BAŞARI VE MOTİVASYONA FELSEFEYLE  ULAŞIN!

Aktiffelsefe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi, Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde halka açık olarak “Felsefeyle Başarı ve Motivasyon” konulu bir konferans düzenledi.

Dernek üyelerinden Doç. Dr. Adalet Kutlu’ nun konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük bir ilgi gördü. Hayatta başarı ve motivasyondan bahseden Adalet Kutlu, motivasyon için insanın yaşam amacını fark etmesi gerektiğini ve bunun da Felsefe çalışmak; kendini tanımakla mümkün olduğunu, sonrasında başarı olarak nitelendirdiğimiz aşamanın geleceğini söyledi.

Celal Bayar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Doç Dr. Adalet Kutlu, Felsefe ve Sağlık konularında eğitim vermekte ve araştırmalar yapmaktadır. Kutlu’ nun Cerrahi Hemşireliği, Hemşirelikte Yönetim, Yönetim Organizasyon, Felsefe ve Homeopati, Bach Çiçekleri, Şiyatsu gibi ulusal ve uluslararası yayınları ve bildirileri bulunmaktadır.

ÇOCUKLARLA FELSEFE ATÖLYELERİ YENİ YILDA DA DEVAM EDECEK

Aktiffelsefe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi’nin Çocuk Atölyeleri kapsamında Mart-Mayıs döneminde İrade-İstikrar-İç Ritim- Müzik, Adalet ve Nedensellik konuları oyunlarla ve sunularla işlendi. Ayrıca üyeler Eşekli Kütüphaneci oyununu sergiledi ve çocuklara Müze Gezisi  düzenlendi.

 

İrade-İstikrar-İç Ritim- Müzik Atölyesinde çocuklar imajinasyon, yapboz ve soru cevap yöntemleri ile dünyayı, uzayı ve kendi kalplerini düşündüler. Daha sonra orf tekniğini kullanarak içlerindeki ritmi bulmaya çalıştılar. Adalet atölyesinde oyunlar ve doğaçlamalarla adalet kavramı çocuklara anlatılmaya çalışıldı. Nedensellik atölyesinde ise 21 Mart’ı, doğayı ve doğanın uyanışını, doğanın döngüsünü ve nedenselliğini anlamlandırmak için doğaya iyilik verirsek bize iyi döndüğünü, kötülük verirsek kötü döndüğü çeşitli canlandırmalar ve doğaçlamalarla anlatıldı. Katılımcı çocuklar Uşak Banaz’daki köy okulunun çocukları için mektup yazdılar. Diğer bir etkinlikte çocuklarla beraber Erdemler Kitabı hazırlandı ve Dernek üyeleri tarafından Eşekli Kütüphaneci tiyatro gösterisi sergilendi. Ayrıca çocuklara Etnografya ve İzmir Arkeoloji Müzesine gezi düzenlendi. Bu yılki çocuk atölyeleri 18 Mayıs 2019 günü küçük filozofların velilere yaptıkları sunumlar ve gösterilerle sona erdi.

Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesinin gelecek dönem Çocuk Atölyeleri Ekim 2019 da başlayacaktır. Yıl boyunca süren bu ücretsiz etkinliklere çocukları ile katılmak isteyenler Derneğin Karşıyaka Çarşı içi, Akbank Sok. No.56/2 deki Karşıyaka Şubesine uğrayarak veya 0232 3233355 no.lu dernek telefonunu arayarak bilgi alabilir. Ayrıca Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi sosyal medya sayfalarını da takip edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.