Başarılı Girişimcilerde Bulunan 7 Ortak Özellik!

Başarılı Girişimcilerde Bulunan 7 Ortak Özellik!

Başarılı girişimcilerin ortak özelliklerini inceleyen 23 ayrı global araştırmanın analizine göre başarılı girişimcilerin sahip olduğu yedi (7) ortak özellik.

Yapılan analizler, başarılı olmak isteyen girişimcilerin de bu özelliklere sahip olması gerektiğini düşünüyor.  Aşağıdaki özelliklerin hangileri sizde var?

1. Azim

Girişimcilerin belirsizlikle mücadele edip yıllar boyunca önlerine çıkan engelleri aşmaları gerekiyor. Melek yatırımcı Mike Colwell'e göre girişimcilik sürekli tekrar eden başarısızlıklara göğüs germeyi gerektiriyor.Colwell"Bu haftada birkaç kez olabilir" diyor.

2. Tutku

Girişimcilerin ana motivasyon kaynağı para zannedilse de çoğu girişimci güçlerini yaptıkları işe ve ürettikleri ürüne tutkuyla bağlı olmaktan aldığını söylüyor. Yaptıkları şeyin dünyada fark yaratacağına inanan girişimciler zor zamanları daha kolay atlatıyor.

3. Belirsizliğe karşı dayanıklılık

Araştırmaya göre iyi bir girişimci olmak için belirsizlik ve başarısızlık korkusunu yenmek gerekiyor. Girişimci Michael Sherrod, korkuyu kontrol altına almanın çok önemli olduğunu söylüyor. Buna "rezil olma korkusu, maaşsız kalma korkusu ve iflas etme korkusu" dahil.

4. Vizyon sahibi olmak

Girişimciliğin bir diğer özelliği de, başkalarının bakıp da göremediği yerlerde yeni fırsatlar görmek. Zihinlerinde başka bir dünya canlandıran girişimcilerin bu vizyonlarını yatırımcılara, müşterilere ve personeline iyi bir şekilde aktarması gerekiyor.

5. Kendine güvenmek

Kendine güvenmenin girişimcilik için anahtar bir özellik olduğu belirtiliyor. Satmak istediğiniz ürüne büyün dünyanın ihtiyacı olduğuna inanmanız gerekiyor.

6. Esneklik

İş dünyasında hayatta kalmak, gerçek dünyada olduğu gibi, değişen koşullara başarılı şekilde uyum sağlamaya bağlı. Melek yatırımcı Colwell"Bir şeyin işe yaramadığını görünce ondan vazgeçip yeni bir yola girebilmek gerekli" diyor.

7. Kurallara uymamak

Girişimciler arasında yapılan bir anket, bu kişiler arasında zeka ile birlikte "kuraldışı ve agresif şekilde riskli aktivitelere girme" özellikleri saptandı. İsyankar gençler ile özdeşleştirilen bu özelliklerin, girişimcilerde de göründüğü belirtildi. ABD'nin sadece yüzde 13'ünün girişimci olduğu düşünülürse, bir iş kurmak bile başlı başına kuralları yıkmak anlamına geliyor.

Başarılı girişimcilerin ortak özelliklerini inceleyen 23 ayrı global araştırma üzerinde yapılan analizler sonucu yukarıdaki 7 ortak özelliğe sahip oldukları görülmüş. Yapılan analizler, başarılı olmak isteyen girişimcilerin de bu özelliklere sahip olması gerektiğini düşünüyor.  Tekrar soracak olursak, bu özelliklerin hangileri sizde var?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.