Başarının sırrı verimli çalışmak!

Başarının sırrı verimli çalışmak!

Bahçeşehir Koleji İzmir Kampüsleri, LGS 2023’de üç birinci çıkarmanın gururunu yaşadı. İkisi İzmir 50. Yıl Kampüsünde, birisi de Güzelbahçe Kampüsünde eğitim gören öğrenciler, başarıyı yakalamada verimli çalışmanın en önemli faktör olduğunun altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde, 2023 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarını açıkladı. Ülke genelinde 562 öğrencinin birinci olduğu resmi sonuçlara göre, Bahçeşehir Koleji’nden de 27 ilde 58 Türkiye birincisi çıktı. Bahçeşehir Kolejinin 58 birincisinden 3’ü de İzmir’den çıktı. Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsünde eğitim gören Lara Avcı ile Burak Tanel ve Güzelbahçe Kampüsünde eğitim gören Bora Kayağ, başarılarıyla hem ailelerine hem de okullarına büyük gurur yaşattı.

“DOĞADA VAKİT GEÇİRİP KONSANTRASYONUMU ARTTIRDIM”

Birinci öğrencilerden Lara Avcı, öncelikle disiplinli, düzenli ve eksiklerini saptayarak çalıştığını dile getirerek, “Hiç dışarı çıkmadan abartılı çalışmak değil kendime de vakit ayırarak dengeli çalıştım. Kendimi yeterli hissettiğim derslere değil ne kadar zor olsa da eksik hissettiğim dersler üzerine yoğunlaştım. Rahat uygulayabileceğim gerçekçi bir program hazırladım ve ondan şaşmadım. Bu süreçte kolum kırıldı, bacağım kırıldı ve iki ay bacağım alçıda gezdim. Buna rağmen her gün okula gittim, devamsızlık yapmadım, moralimi yüksek tuttum sürekli pozitif motivasyon uyguladım. Bir dönem bocalamama rağmen yılmadım ve toparladım. Sınavda da konsantrasyonumu yüksek tutunca başarı kendiliğinden geldi.” dedi.

Küçüklüğünden beri tablet ve bilgisayar bağımlısı olmadığını belirterek, “Daha çok sosyal ilişkiler ve doğada vakit geçirmeyi tercih ettim. Doğa da hem stresimi attım, hem de konsantrasyonumu arttırdım. En büyük motivasyon kaynağım ise hayallerim ve bunları gerçekleştirme arzum oldu. Bunların ilk aşaması da LGS sınavıydı. Birinci olmak çok güzel bir duygu, gurur verici ancak stresli bir durum çünkü yolun başlangıcı ve hedefime ulaşmak için beni çok aşamalı ve zorlu bir süreç bekliyor” diye konuştu.

Hedefinin yurt dışında tıp okumak ve başarılı bir insan olmak olduğunun altını çizen Avcı,”Kendinizi sevin kendinize inanın, kendi kendinizin velisi olup kendi sorumluluklarınızı üstlenin. Kendinize uygun bir program hazırlayın. Kendi özelliklerinizi saptayıp yapınıza uygun programı hazırlayın başkaları için ideal olan program sizin için uygun olmayabilir bu yüzden kendinizi kendiniz dışında kimseyle kıyaslamayın. Ben günde ortalama 250 soru çözüyordum, kendimi ölçmek için düzenli olarak değişik yayınların deneme sınavlarına giriyordum. Unutmayın önemli olan çok fazla çalışmak değil verimli çalışmak” dedi.

ozlem-dag-001.jpg

“İNANMASAYDIM BAŞARAMAZDIM”

Aynı kampüsün öğrencisi Burak Tanel ise, “Bence başarının sırrı verimli çalışmakta yatmaktadır. Yani 100 soruyu hızlıca, soruları düzgünce anlayamayarak çözmektense 20 soruyu yavaş ama anlayarak çözmek başarıya ulaşmamız için daha önemlidir. Sene boyunca hem okulumdan hem de dershanemden destek alarak LGS sınavına hazırlandım. LGS sınavına hazırlanma sürecim elbette ki zordu ama ben bu süreci verimli geçirdiğim için sürecin başarılı geçtiğini söyleyebilirim. Çalışmalarımın karşılığını ise LGS’de tam puan olarak aldım” dedi.

Ders çalışırken tam puan alacağına inandığını söyleyen Tanel, “İnanmasaydım başaramazdım diye düşünüyorum. Çünkü ben hayatım boyunca başaracağıma inandığım şeyleri başardım, inanmadığım şeyleri değil. Emeklerimin karşılığını alıp LGS sınavında Türkiye birincisi olmak elbette ki çok iyi bir duygu, emeklerimin meyvesini toplamak beni çok mutlu etti. LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için dört tavsiye vereceğim. Çok değil verimli çalışın, uyku düzeninize dikkat edin, kendinizi çok yıpratmayın, kendinize güvenin. Eğer tavsiyelerime uyarsanız siz de başarılı olabilirsiniz” diye konuştu. Tanel, hedefinin, iyi bir bilgisayar programcısı olmak olduğunu dile getirdi.

“ÜLKEMİN EINSTEIN’I OLMAK İSTİYORUM”

Güzelbahçe kampüsü öğrencisi Bora Kayağ ise, “Başarının önemli anahtarlarından biri de kendine bir hedef belirleyip düzenli ve sürekli çalışmaktır. Bu hedefe doğru ilerlerken önümüze engeller çıkabilir ve tökezleyip yere düşebiliriz ancak bu süreç uzun süreli bir süreç olduğu için zaman kaybetmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden hemen tekrar ayağa kalkıp çalışmaya devam etmeliyiz. Bu zorlu ve hedefli yolda gayretle ilerlerken de yarış atı gibi sürekli koşmadan etrafımızda nefes alabileceğimiz ve sosyal hayattan uzaklaşmayacak ortamlar bulmalıyız. Bence bunların hepsi başarı puzzle’ının parçaları gibidir. Bu süreci bir bütün olarak tamamlarsak parçalar birleşir ve başarı puzzle’ının muazzam resmi ortaya çıkar.

Benim hedefim büyüyünce fen alanında okuyup bir bilim insanı olmak. Yapacağım yeni projeler ve deneylerle de ülkeme ve dünyama faydalı bir birey olup ülkemin yeni Einstein’nı olmak istiyorum” dedi.

“NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU ORTAYA KOYUYOR”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ’da, LGS’de birinci olan 562 öğrencinin 58’inin kendi öğrencileri olmasından dolayı büyük gurur yaşadıklarını dile getirirken, “Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye’de coğrafya gözetmeksizin 65 ilimizde aynı müfredat ve öğretmen kalitesiyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Güncel eğitim modellerimizi, en değerlilerimiz, öğretmenlerimizin büyük desteği ve çabasıyla öğrencilerimizle buluşturuyor ve hayata geçiriyoruz. Tüm kadromuzla yaptığımız bu titiz çalışmaların sonucunu, LGS ve YKS gibi sınavlarda elde ettiğimiz başarılarla görüyoruz. Geleceğin yeni nesillerini yetiştirme yolunda elde ettiğimiz bu başarılarda ne kadar doğru yolda olduğumuzu ortaya koyuyor. LGS’de birinci olan tüm öğrencilerimizi tek tek tebrik ederken, onların yetişmesinde, bu başarılara ulaşmasında her zaman yanlarında olan tüm öğretmenlerimize de emekleri için canı gönülden ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

lara-avci.jpg

burak-tanel.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.