Başbakan Davutoğlu Çankaya Köşkünde Konuştu

Başbakan Davutoğlu Çankaya Köşkünde Konuştu

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç Başbakanlık Köşkü'nde ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmenin ardından gündeme dair önemli konularda konuştu.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç'ı Çankaya Başbakanlık Köşkü'nde ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından Zvizdiç ile beraber ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan gündemdeki bir çok konuyu değerlendirdi.

Geçtiğimiz günler AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu katıldığı bir televizyon programında parlamenter sistemin AK Parti'nin işine geldiğini söyleyerek, yasama, yürütme ve yargı yapılarının AK Parti'de olduğunu söylemişti. Meclis'in AK Parti hükümetini denetlemek gibi bir şey olabilir mi sorusunu soran Ensarioğlu'na Burhan Kuzu da; "Oğlan bizim kız bizim niye denetleyelim ki" cümlesiyle destek vermişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, yasama, yürütme ve yargının sahip olduğu yetkilerin Anayasal düzlemde belirlenmiş olduğunun altını çizerek bütün diğer görüşlerin şahsi olduğunu ifade etti.

Vatandaşlıktan çıkarma tartışması

Vatandaşlıktan çıkarma konusuna da değinen Davutoğlu AK Parti'nin bu konuda görüşünün açık olduğunu söyleyerek, intihar saldırısıyla durakları patlatan kişilerin ülkeyle bağının kopmuş olduğu anlamına geldiğini ifade etti. 2009 yılında çıkarılan bir yasayı örnek gösteren Başbakan, kimin vatandaşlıktan çıkarılacağının belli olduğunu söyleyerek, hükümetin gündeminde böyle bir çalışma olmadığını söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda iktidar partisinin net tutuma sahip olduğunu söyleyen Davutoğlu, muhalefet partilerinin tutumlarından vazgeçer vaziyette olduğunu ifade ederek, geçici anayasa sürecini başlatacaklarını, talimatını 'arkadaşlara' verdiğini belirtti.

Davutoğlu ayrıca, İsrail ile görüşmelerin bir süredir devam ettiğini söyledi. Taleplerin karşılanması durumunda atılacak adımların da belli olduğunu söyleyen Başbakan, görüşmelerin ortak zeminde ilerlediğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.