Başbakan Yardımcısı Şimşek: Sorun Düşük Tasarruf

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Sorun Düşük Tasarruf

Capital ve Ekonomist dergilerinin organize ettiği, Uludağ'daki Grand Yazıcı otelde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomiye dair konuştu. Başbakan Yardımcısı, Türkiye'de enflasyonun tek haneye düştüğünü belirterek, bunun bir başarı olduğunu ancak yetmeyeceğini, daha da düşük enflasyon hedeflerinin olduğunu söyledi. Şimşek, faizle ilgili olarak da konuşarak, risk primiyle faiz oranlarının daha düşük olabileceğini ancak sorunun az tasarruf yapılması olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ekonomisinde dış kaynağa ihtiyaç olduğunu söyleyen eski Ekonomiden Sorumlu Bakan, ekonominin yaşadığı küresel sorunlar nedeniyle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere olumlu bakılmadığını ifade etti. Kamuda tasarrufun arttırıldığını söyleyen başbakan yardımcısı, vatandaşların da tasarruf yapması gerektiğini söyledi.

"Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması..."

Mehmet Şimşek, kurumlara yönelik kalite konusunda algının yanlış yönde ilerlediğini söyleyerek, bunun iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Şimşek ayrıca rekabet gücünün arttırılması için reforma ihtiyaç olduğunun altını çizerek; Türkiye’nin orta gelir tuzağında kurtulmasının çok büyük önem ifade ettiğini vurguladı. Oyalanacak vakit olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı, enflasyonun yüksek hanelerde olduğunu, tek haneye düşürülmesi halinde faizin de tek haneye düşeceğinin altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı ayrıca cari açığın daralmasına rağmen yüksek olduğunu, bunun rekabete, verimliliğe ve tasarrufa yönelik istenilen yerde olunmadığına işaret olduğunu söyledi.

Öte yandan Şimşek, Avrupa Birliği Üyeliği ile ilgili olarak, AB'nin "ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda reformların motoru oldu" diyerek, bu nedenle Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini önemsediklerini belirtti. AB'ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı, "Reformlar için çapa gerekiyor" vurgusu yaptı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.