Başbakan Yıldırım'dan Trump'a mesaj: Kudüs Filistin'in başkentidir

Başbakan Yıldırım'dan Trump'a mesaj: Kudüs Filistin'in başkentidir

Başbakan Yıldırım AK Parti Bartın İl Kongresi'nde Trump'ın Kudüs kararını eleştirdi.

ABD Başkanı Trump'a 'Ben yaptım demekle olmaz' diye seslenen Başbakan Yıldırım, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

Milletine bu kadar hizmet eden olmadı. Bizim partimize nasip oldu. Bütçemiz kabul edildi. Bu bütçe hayırlı olsun. Bütçeyi eleştirenler beğenmeyenler burada da boş durmadı. Bu bütçede büyüme var kalkınma var aydınlık Türkiye'nin açılan kapıları var. 

Milletimizin desteğiyle hiç kimse AK Partinin bileğini bükemedi. Bu yılın ilk 9 ayında yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirdik. Bu Türkiye'nin iyi yolda olduğunun göstergesidir.

"BEN YAPTIM DEMEKLE OLUYOR MU"
 

Kudüs'ü İsrail'i başkenti yapacakmış. Aralarında fark yok. Ben yaptım demekle oluyor mu? Biz bu kararı tanımıyoruz. ABD'nin kibirli kararına karşı 'biz bu kararı tanımıyoruz Kudüs Filistin'in başkentidir' diye yeni bir karar aldık.

BMGK'nın 14 üyesi ABD'ye karşı bu kararı kınayan oy verdi. Sadece ABD tek başına kaldı.

"HER ÜLKE KENDİ KADERİNİ KENDİ BELİRLER"
 

Bu karar gelir gelmez Amerika Başkanı bütün ülkeleri arayarak, aramakla kalmayıp tehdit ederek 'Bu karara karşı oy kullanırsanız sizlere para, destek vermeyeceğiz, şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Biz büyük ülkeyiz, karışmam ha' diye gözdağı vermeye çalıştı ama bir şeyi hesap edemedi. Hesap edemediği şey, siz ne kadar büyük olursanız olun dünyada her ülke, bayrağı, toprağı, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir, kendi kaderini kendi belirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.