BAŞBAKAN’DAN 29 EKİM HEDİYESİ

BAŞBAKAN’DAN 29 EKİM HEDİYESİ

Ege Ekonomi Formu kapsamında İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsü’nün Karabağlar İlçesi’nde kurulmasına olur verdi.

Başbakanla bizzat görüşen AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım’ın, üniversite kampüsünün Karabağlar’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak verdiğini söyledi. 
Ege Ekonomi Formu için İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’den yine bir büyük müjde vererek ayrıldı. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedyie Tuyçsiper, akademisyenlerle Başbakan Yıldırım’la, üniversite kampüsü konusunda görüşme imkanı buldular.

unnamed-(2)-258.jpg
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, ilçe başkanı olduğu günden beri Karabağlar’ın Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olmasının yanında, üniversite, eğitim, spor ve sağlık donatılarıyla büyümesi gereken bir ilçe olduğunu belirterek çalışmalar yürütüyordu.


Başkan Erten, katıldığı toplantılarda, yaptığı basın açıklamalarında ve birebir üst düzey devlet yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde, İzmir Demorkasi Üniversitesi Kampüsü’nün Karabağlar İlçesi sınırları içinde olmasının gerekliğini, ilçenin  eğitimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimene neler katabileceğini anlatttı.


Başkan Erten, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ege Ekonomisi Formu kapsamında İzmir’e gelmesini, ilçe kaymakamı, üniversite rektörü ve akademisyenlerle birlikte hakeret ederek, ilçeni üniversite kampüsü beklentisini yeniden anlatmak için fırsatolarak gördü.


Başbakan Binali Yıldırım’ın havaalanında karşılayan Karabağlar heyeti, havaalında uğurlamasına da katıldıkları Başbakan Yıldırım’na o müjdeli haberi almayı başardılar. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, o müjdeli haberi şöyle anlattı : “ 24 Ekim'de Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın İzmir'i ziyaretinde, İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün Karabağlar'da kurulması hususunu tekrar kendilerine arz ettik. 25 Ekim Çarşamba günü Başbakanımızı Ankara'ya uğurlarken, Rektörümüz ile birlikte bir daha süreci, çalışmaları, temasları kendilerine arz ettik.

unnamed-(1)-308.jpg
Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, gerekli çalışmaların başlatılması yönünde olur ve talimatlarını verdiler. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları öncesinde Demokrasi Üniversitesi Kampüsü kararı hepimizi Karabağlar'da sevinçten havalara uçurdu.” Dedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmirlilere, Karabağlarlılara müjdelediği üniversite kampüsü sevincini kendi kaleminden şöyle anlattı :  “Bir sene önce Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı olarak göreve başladım. Karabağlar Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Alanı. İnsan Yaşamının Güvence Altına Alınması Kamusal görev. Ticaret ve Rant polemiklerine kurban edilmeyecek bir konu. Depreme Dayanıklı Güvenli Evlerde Yaşama imkanı sağlamak görevimiz. Karabağlar için yetinemeyiz. Kentsel Dönüşüm Vizyonu Sosyokültürel Gelişme, Üniversite, Eğitim, Spor, Sağlık Donatıları ile büyütülmeli.


Bu çerçevede, İzmir'de kurulan ve Rektörlük Yerleşkesi Karabağlar Sınırları içerisinde olan İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsü'nün de Karabağlar'da olması gerektiği yönündeki gerekçeli görüşlerimizi bir senedir Kamuoyu ile, İlgililer ile, Yetkililer ile paylaştık.

unnamed-387.jpg
Karabağlar İlçesi sadece İzmir için değil, Türkiye için önemi olan bir yer


60 sene önce İzmir Yüksek İslam Enstitüsü ve İzmir İmam Hatip Lisesi Karabağlar'da kurulmuş. Kestane Pazarı Eğitim Kampüsü Karabağlar'da Yerleşke olarak genişlemiş. 1969 Bağımsızlar Hareketi ile birlikte Milli Görüş Siyasi Hareketinin Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi olan Akevler Kooperatifi 50 sene önce Karabağlar'da kurulmuş. Akevler, İslam, Demokrasi, Laiklik, Çoğulculuk, Hukuk Devleti, Çağdaşlık. Bağımsız Ekonomi, Sosyal Adalet ile ilgili görüşlerini Adil Düzen Doktrini olarak ortaya koymuş. Refah Partisi bu Doktrin ile Birinci Parti ve İktidar olmuş.  Anavatan, Refah ve Ak Parti'de  Siyaset yapan Vekiller, Bakanlar  buradan çıkmış. Türkiye'nin önemli, saygın İlim adamları, Siyasetçileri, Bürokratları Karabağlarda yetişmiş.


Karabağlar'da bu potansyeli gören FETÖ 1960' lı yılların sonunda  Karabağlar'a gelmiş. Akyazılı Vakfı ve Bozyaka Yamanlar Eğitim Kampüsünü ilk olarak Karabağlar'da kurmuş. Dindar, Demokrat, Muhafazakar yapıyı, Esnafı, Halkı istismar etmiş. Karabağlar'da İslam'ın Barış, Karşılıklı Güven ve Dayanışma, Çağdaşlık, Açıklık, Çoğulculuk, Demokrasi, İnançlara Saygılı Laiklik, Medeniyet Vizyonu üzerinden sadece Türkiye'de değil, Dünya'da etki yaratacak, İlim, Din, Ekonomi, Siyaset Vizyonunun önünü kapatmıştır. 


Türkiye'nin Sosyokültürel tüm farklılıklarını zenginlik olarak bünyesinde barındıran Karabağlar, 60 senedir İnanç, Düşünce, Siyaset, Sosyoloji, Ekonomi Alanlarında Ekollerin, Sosyal Grupların Silikon Vadisi olmuş bir yer. Ne yazık ki FETÖ'nün de kurumsal olarak ilk neş'et ettiği Yer Karabağlar. Türkiye'de İslam Ve Demokrasi'nin Çağdaş Uygarlıkların önüne çıkmasını 50 senedir bloke eden FETÖ'ye de verilecek en iyi cevap, aynı zamanda Dünya'ya verilecek en iyi Cevabın Merkezi İzmir Demokrasi Üniversitesi olacaktır.


İşte tam bu sebeple İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsü'nün Karabağlarda Kurulmasının önemli olduğunu her ortamda ifade ettik.


Kampüs konusunu öncelikle  İzmir Milletvekillerimiz  sayın Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, Keremali Sürekli, Nükhet Hotar ve Ar-Ge den sorumlu Genel Başkanı Hamza Dağ ile paylaştım. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a defalarca arz ettim.


Demokrasi Üniversitesi Rektörümüz sayın Bedriye Tunçsper ile, atandığı süreçten itibaren Kampüs konusunda işbirliği ve dayanışma içerisinde olduk. İzmir Valimiz sayın Erol Ayyıldız ile konuyu değerlendirdik. Karabağlar Kaymakamımız Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Siyasi Partilerin Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlarımız, Halkımız, tüm destekleri ile yanımızda oldular.


Rektörümüz ile birlikte Çevre Ve Şehircilik Bakanımız sayın Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün, Kalkınma Bakanımız sayın Lütfü Elvan ile konunun detaylarını konuştuk. Rektörümüz ayrıca ilgili Bürokratlar ile Ankara'da detaylı görüşmeler gerçekleştirdi.


24 Ekim'de Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın  İzmir'i ziyaretinde, İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün Karabağlar'da kurulması hususunu tekrar kendilerine arz ettik. 25 Ekim Çarşamba günü Başbakanımızı Ankara'ya uğurlarken, Rektörümüz ile birlikte bir daha süreci, çalışmaları, temasları kendilerine arz ettik.


Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, gerekli çalışmaların başlatılması yönünde Olur ve Talimatlarını verdiler.
29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları öncesinde Demokrasi Üniversitesi Kampüsü Kararı hepimizi Karabağlar'da  sevinçten havalara uçurdu.


Bu arada, uğurlama esnasında Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem, Torbalı Belediye Başkanımız  Adnan Yaşar Yılmaz, Kemalpaşa Belediye Başkanımız Arif Uğurlu yapılarına uygun Fakültelerin İlçelerinde açılması yönünde taleplerini Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’e ilettiler.


İzmir Demokrasi Üniversitesi sadece Karabağlar ve İzmir İlçelerine değil, Türkiye'ye Demokrasi Vizyonu ile katkı koyacaktır.


2023'e giderken, Cumhuriyetin 100. yılını tamamlarken; Türkiye'yi Çağdaş Uygarlıkların Üzerine Çıkaracak bir Demokrasi Vizyonu ile, İnsanlık Tarihi'nin Birikimlerini, Kültür ve Medeniyet Değerlerini Referans alarak; Karabağlar'dan Güçlü bir Demokrasi Sesinin, Çığlığının Akdeniz Medeniyet Havzasının Merkezi İzmir'den  Tüm Dünya tarafından duyulacağına inanıyorum.


İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar, İzmir ve Türkiye için Hayırlı olmasını, başarılı olmasını diliyorum. 
İzmir'in Kadim Kültür ve Medeniyetlerin Zenginliklerini barındıran Tarihi Misyonunun bu Üniversite ile yeniden Aktive edilmesini diliyorum.


2020li Yılların Türkiyesinde Boğaziçi, Bilkent, Üniversitelerini aşmış, Evrensel Bilim Bakış açısına sahip Yeni Düşünce ve Yeni sistemlerin araştırıldığı, tartışıldığı, ortaya çıkarıldığı bir Üniversite olmasını diliyorum.
Desteği olan her kese en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile şimdiden, Cumhuriyeti Kurmakla yetinmeyip, Demokrasi, Çoğulculuk, Sosyal Adalet, Hukukun Üstünlüğü alanında gerçekleştirdiğimiz Çağdaş Uygarlıkların Üstüne Çıkma yürüyüşümüzü,İstikrarlı adımlarla sürdürmemizi Milletçe diliyorum.


Kutlu olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.