Başbakan'dan Flaş Tasarı Açıklaması

Başbakan'dan Flaş Tasarı Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım havalimanında açıklama yaptı. Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesinin komisyona çekildiğini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım,  "Kanun teklifi verdik birden kıyamet koptu. Neymiş efendim tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok" diye konuştu
Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ
 
* 18 yaşından önce evlilik yapıyorlar. Çocukları oluyor ve çocukları nüfusa kayıt ettirirken bunun suç olduğunu öğreniyorlar. Erkek cezaevine giriyor, kadın çocuklarla kalıyor. Yani gençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Bu toplumun derininde kanıyan bir yaradır.  Bu kanayan bir yaradır, görmek lazım.
* Kanun teklifi verdik birden kıyamet koptu. Neymiş efendim tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Muhalefet partilerine uzlaşma çağırısı yaptık, dedik teklifiniz varsa getirin. Ne yazık ki bu çağrımız gerektiği gibi kabul görmediği gibi, bunu siyasi bir rant olarak kullanmayı tercih ettiler. Toplumda da kısmen kafa karışıklığı yaratmayı sağladılar. 
* Meclis'teki bu düzenlemeyi komisyona alıyoruz, orada değerlendirip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. 3800 vaka var bunu görmezden gelemeyiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.