Başdaş 4,5 yılı değerlendirdi: Batur ve Soyer’in çatışması Konak’ı geride bıraktı

Başdaş 4,5 yılı değerlendirdi: Batur ve Soyer’in çatışması Konak’ı geride bıraktı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un hizmet dönemini eleştirdi. Başdaş, Batur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çatışması nedeniyle Konak’ın geride kaldığını savundu.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, yerel seçim öncesi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un 4,5 yılını değerlendirdi ve hükümetin Konak için yaptığı çalışmalarını aktardı. Konak’ın 4,5 yıl değil 25 yıl kaybettiğini söyleyerek, “Konak, Abdül Batur’a 5 değil 10 gömlek fazla geldi. Abdül Batur ile Soyer’in çatışması Konak’ı çok geride bıraktı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Batur rakibi olduğu için 4,5 yıldır Konak’a zulmettiğini iddia ederek, “Konak da CHP’li belediyeye ait. Yıllardır Büyükşehir’e oynadı ama son haftalarda Konak’a razı. Ama bunun cevabını Konak sandıkta verecek” diye konuştu. Başdaş, Batur göreve geldiğinde Konak Belediyesi’nin kasasında 50 milyon lira olduğunu belirterek, “Şimdi yaklaşık 350-400 milyon lira borç var” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-10-23-at-11-44-18.jpeg

"SOSYAL BELEDİYECİLİK BU MU?"

Dört buçuk yılda sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçenin Konak’ta 70 milyon TL değil 16 milyon TL olduğunu söyleyen Başdaş, “4 Ekim’de en son ‘Bana bu dönemi nasıl tanımlarsınız derseniz yatırım değil sosyal belediyecilik’ derim dedi. Bunu hayretler içinde izledim 2014-2019 arasında sosyal yardım bütçesi yüzde 2,2 iken sayın Batur zamanında yüzde 0,5’e düşmüştür. Nereden nereye? Ama maalesef yine sosyal belediyecilik diyerek vatandaşları kandırdı. Görevdeki son yılında ise Batur, bu hizmete bütçede yüzde 0,1’lik bir pay ayırmıştır. Sosyal belediyecilik bu mudur sayın Batur? Bu nasıl sosyal belediyecilik? Batur, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada bin haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını söylüyor. Sayın Batur, beş gün sonra kendisini tekzip ediyor. ‘Dilim sürçtü, 400 haneye ulaştırıyoruz’ diyor. Söylediği 400 hane de gerçeği yansıtmıyor ama Batur’u fazla üzmüyoruz” dedi.

‘KONAKLILARA ARTIK YALAN SÖYLEMEYİN’

Sait Başdaş, “Kentsel dönüşümden önce kendi belediye binanızı yapın. Kendi belediye binasını yapamayan bir belediye başkanı Konak’ı nasıl dönüştürecek? Nasıl oluyor da olmayan bir kentsel dönüşümle ilgili on yıllık hedefler koyuyorsunuz? Tecrübeli bir belediye başkanı kentsel dönüşümle imar planını 4 buçuk yıldır birbirinden ayıramıyor. Gerçekten ayırt edemiyor mu, yoksa Konak halkını mı kandırmak istiyor? 25 yıldır Konak’ı yöneten CHP’ye sesleniyoruz. Lütfen artık Konaklılara yalan söylemeyi bırakın. Bir yerde 14 diğer yerde 15 mahalle diyor” diye konuştu.

"KONAK’IN 5 YILINI YEDİNİZ"

Konak Belediyesi'nin dört buçuk yılda sadece Kedi Evi’ni yaptığını vurgulayan Başdaş, “Bunun için Batur’u kutluyoruz! Batur, biz söylemiştik, sizin aklınız Büyükşehir’de. Büyükşehir adaylığı sevdanız yüzünden Konak’ın beş yılını yediniz. Konak 25 yıl geriye gitti. Konak’tan 30 bine yakın insan sizin başkanlığınız döneminde göç etti. Konak’ta koku çok. Konak günden güne metruk bir yaşam yerine dönüyor. Sanki Konak çok büyük hizmet almış gibi davranıyorsunuz. Doğrusu bu rahatlığı anlayamıyoruz. Dört buçuk yıl önce söyledim. Sayın Batur, buraya zaman geçirmek için geldi. Beş yılı tamamlayıp, hiçbir şey yapmadan Büyükşehir’e aday olmak isteyecek, dedik. Hiçbir şey yapamayacak, dedik. Ve dediğimize de gelindi” ifadelerini kullandı.

"CEMEVİ DE YALAN OLACAK"

Ferahlı Cemevi’ne dikkat çeken Başdaş, “Batur, dört buçuk yıldır her basın açıklamasında Ferahlı Cemevi’nden söz ediyor. 2020 yılından beri her fırsatta bunu kendisine sorduk. Ama bir türlü adım atılmadı. 4 Ekim’de ihalenin gerçekleştirildiğini söyledi ve temelin atılacağını belirtti. Meclis’te de bir hafta sonra ihalenin iptal edildiğini söyledi. Demek ki Ferahlı Mahallesi’nde Cemevi bu dönemde yalan olacak” açıklamasını yaptı.

HÜKÜMETİN YATIRIMLARINI SIRALADI

Batur’a eleştirilerinin ardından Başdaş, hükümetin Konak’a yaptığı yatırımlardan bahsetti. Yatırımlar şu şekilde:

5 adet halı saha tesisi
Yapımı biten 5, inşaatı devam eden 9, toplam 14 okul projesi.
Damlacık Rekreasyon Alanı
İzmir Kültür-Sanat Fabrikası
2 adet kapalı yüzme havuzu
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Dr. M. Muharrem Kasapoğlu Amatör Evi
Alsancak Gençlik Merkezi
Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu
İzmir İktisat Kongresi Merkezi
Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu
Ülkü ve Tuzcu Mahalleleri Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları
Güney Mahallesi Muhtar Evi

whatsapp-image-2023-10-23-at-11-45-06.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.