Başıbüyük, Modern Kimliğine Kavuşuyor

Başıbüyük, Modern Kimliğine Kavuşuyor

Başıbüyük mahallesindeki içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Mahallede üstyapı çalışmalarına başladı

Mahallede üstyapı çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde kilit parke çalışmalarının başlayacağını söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Başıbüyük Mahallesi değişimi yaşayacak dedi.Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Dereköy, Ayazören, Encekler, Saraçlar ve Ayvatlar’dan sonra ilçeye bir örnek mahalle daha kazandırmak için kolları sıvadı. MASKi Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Başıbüyük Mahallesi’nde sıfırdan yapılan; 6 bin 650 metre kanalizasyon, 5 bin 265 metre içme suyunun ardından kilit parke taş döşeme çalışmalarına başlamak için temel çalışmaları başladı. Temel çalışmalarının bitmesiyle kısa süre içerisinde mahalle özlenen modern yüzüne kavuşacağı günü bekliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk, Başıbüyük Mahalle Muhtarı Cevdet Akkaş ve mahalle sakinleri ile birlikte Cuma namazını kılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun çalışmaların yapılacağı alanları inceleyerek mahalleliler ile istişarede bulundu.

Muhtar Akkaş: ‘İsteyecek Bir şey Kalmadı’
Başıbüyük Mahallesi’ne getirilen hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Cevdet Akkaş, mahallenin yıllardır beklediği hizmetlere kavuşacağını dile getirerek, “Başıbüyük Mahallesi aradığı projeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun sayesinde kavuştuk. Mahallede yapılan hizmetlerden sonra isteyecek bir şey kalmadı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür ederim” dedi.

Başkan Tosun, “Tüm Mahallelerimiz Eşit Hizmet Alana Kadar Çalışacağız”
Kula ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de alt ve üst yapı çalışmaları yürüttüklerini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula’nın çehresini değiştirdiklerini ifade ederek ilçeye daha çok hizmet ve yatırım yapacaklarını söyledi. Başkan Tosun, “Başıbüyük mahallemize 5 bin 265 metre içme suyu hattı döşedik. Ana kanalizasyon hatlarını yeniledik. Kısa süre içerisinde başlayacağımız kilit parke taş döşemesi ile mahallemizin merkez mahallelerden bir farkı kalmayacak. Daha dün Gökçeören Mahallesi’nde 9 milyon liralık çalışmanın açılış törenini gerçekleştirdik. Bu gün ise Başıbüyük Mahallesi’nde altyapının ardından üstyapıya başlıyoruz. Tüm mahallerimiz eşit hizmet alana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.