BASİFED’ten Kültürpark’a Müze Projesi

BASİFED’ten Kültürpark’a Müze Projesi

BASİFED gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulunda konuşan Başkan Levent Akgerman, Kültürpark’a sanayi ve ticaret müzesi kurmak istediklerini söyledi

Mehmet ÖZDOĞRU - Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) olağanüstü genel kurulu EGİAD toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yapılan olağanüstü genel kurul sonucunda Ulucak Sanayicileri Derneği, Alüminyum Kaplama ve Sistemleri Derneği, Ege Yönetim Danışmanları Derneği BASİFED çatısı altına girdi. BASİFED’in yeni yönetim kurulu listesinde yeni katılan üç dernekten isimler de yer aldı. Olağanüstü genel kurulda konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman seçimli genel kurul ile yeni dernekleri bünyelerine kattıklarını belirterek, “Aynı ekip olarak devam etme kararı aldık fakat sayımızı artırmamız gerekiyor. Yeni derneklerimiz var. Yeni dernekler bize katılarak üye oldu. Onları da aramıza katmamız gerek. Ulucak Sanayicileri Derneği, Alüminyum Kaplama ve Sistemleri Derneği ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği yeni üyemiz olarak BiASİFED çatısı altına girdi. Onlardan birer kişiyi yeni yönetim kurulumuza alıyoruz” diye konuştu.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, göreve geldiklerinde 8 üye derneğinin çatıları altında olduğunu belirterek, “Bugün yaptığımız olağanüstü genel kurul ile 11 üye dernek ve bin 500’ün üzerinde iş insanını bünyesinde barındıran; bağımsız, şeffaf ve gönüllülük esasıyla çalışan temsil tabanı geniş bir iş dünyası örgütü haline geldiğimizi belirtmek isterim. Bölgenin ekonomik faaliyetlerine baktığımızda 2015 sonu itibariyle, 8 şehirden oluşan Bölgemizin nüfusu, yaklaşık 10.2 milyon kişidir ve bu rakam ülkemiz nüfusunun yüzde 13’üne tekabül etmektedir. 9’u İzmir’de olmak üzere, bölgede, 16 üniversite ve yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisi bulunmaktadır. 2014 sonu itibariyle, bölgemizde, 3.8 milyon kişi istihdam edilmekte olup, işsizlik oranı yüzde 9.1’dir. Ancak, bu oranın, İzmir’de yüzde 13,9 olduğunu üzülerek belirtmek isterim” dedi.

Bölgenin merkezi konumundaki İzmir’in hala kolay ulaşılabilir bir şehir olmadığına değinen Akgerman, “Özellikle hava ulaşımında İstanbul bağlantısına ihtiyaç duyulması ciddi bir sorundur. Devam etmekte olan İstanbul-İzmir Otoyolu’na ilave olarak, İzmir Limanı’nın konteyner limanı olarak büyütülmesi ve derinliğinin 9m’den 14-15 metreye ulaştırılması, şehir ve hinterlandı olan Ege Bölgesi’ni yeni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecektir” ifadelerini kullandı.

İzmir’ bağlı ilçelerde buluna n yerel işadamları derneklerini bünyelerine katmayı istediklerine değinen Akgerman Tire’yi örnek gösterdi. İzmir’de müze çeşitlendirmesin gerekliliğine vurgu yapan Akgerman, kültürpark müze projesi hakkında üyelere bilgi verdi. Kültürpak’ta yeni bir sanayi ve ticaret müzesi kurma projeleri olduğunu belirten Akgerman, “Bu müze geçmişi geleceğe bağlayan bir köprü vazifesi kuracaktır. İş adamları olarak ilerleyen günlerde bu konunun üzerinde çalışacağız” şeklinde konuştu.

e31c73d8-e359-427f-bd4f-52ace9fae790 (1)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.