"Basınımız demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur"

"Basınımız demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur"

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bina, mesajında, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 110’uncu yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladığını belirtti. Basın kuruluşlarının, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Bina, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlayan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesi ve birçok önemli olayda demokratik hayatımızın başarıyla yanında yer alan yaygın ve yerel basın kuruluşlarımız ve değerli çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimizi saygı ile anıyoruz" dedi.
 

Darbe girişimine karşı dik durdular

Bina, toplumumuzun gözü ve kulağı durumundaki yerel ve ulusal basın kuruluşlarımızın, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, “Basın kuruluşlarımız, bu hain darbe girişiminde milletten ve demokrasiden yana tutum sergilemişler, halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu tutumu takdire değerdir" ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.