Başka BORA’lar Ölmesin

Başka BORA’lar Ölmesin

İzmir Motosiklet Kulübü’nden Başka BORA’lar Ölmesin Kampanyasına Büyük Destek

24 Mart 2017 tarihinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’n da 103 promil alkollü ve aşırı hız yapan sürücü Mehmet Emrah K.  kullandığı otomobille, Rota Koleji’nde Lise öğrencisi olan ve çok iyi bir müzisyen olan 16 yaşındaki Bora AŞÇILAR’ a çarparak ölümüne neden olmuştu.
 
Bora AŞÇILAR’ın anne ve babası acılarını bile yaşayamadan, başka gençlerin alkollü sürücülere kurbanı olmaması için savaşa başladı. Öncelikle ALKOLLÜ SÜRÜCÜ’lere karşı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde ‘’Bora Yasası’nın’’ çıkarılması için birçok girişimlerde bulundular.
 
Bunun ardından Bora AŞÇILAR’ın arkadaşları, change org. sitesinde BAŞKA BORALAR ÖLMESİN sloganı altında imza kampanyası başlatarak, 20.000 imza topladılar.
 
İzmir ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran Bora AŞÇILAR’ın kazası ile ilgili olarak, İzmir Motosiklet Kulübü Başkanı Salih ÖZSÜVARİLER’in Bora’nın yaşadığı bu ölüm şekline duyarsız kalamayacakları konusunda İzmir Motosiklet Kulübü adına karar vererek, BAŞKA BORA’lar ÖLMESİN KAMPANYASINA tam destek vereceklerini bildirmişlerdir.
 
Salih ÖZSÜVARİLER’in yaptığı açıklama da;  alkollü araç kullanımına tamamen karşı olduklarını ve alkollü sürücüler tarafından motosiklet kullanıcılarının da bir çok tehlikeler yaşamaktadır .Bundan dolayı Bora’nın ölümü ile sonuçlanan bu kazanın ne ilk ve son  olmadığını,  bundan sonra gerek yayaların, gerek motorcuların alkollü sürücülere karşı açılan bu kampanyalara destek vereceklerini, ayrıca trafik’te saygı unsurunun çok önemli olduğunu vurgulamıştır.
 
İzmir Motosikletçiler Kulübü Başkanı Salih ÖZSÜVARİ’ ler, 1 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 17.30 Alsancak Gündoğdu meydanın da toplanıp, oluşturulacak kortejle birlikte Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahını takip ederek,  Bora’nın kaza geçirdiği yere karanfil bırakacaklardır. Ardından Göztepe Üst Geçidinin kara tarafında toplanacak olan İzmir Motosiklet Kulüp üyeleri ve BAŞKA BORALAR ÖLMESİN kampanya destekçileri Bora’yı anma ve basın açıklaması yapacaklar.
 
Bora'nın ölümü bir KAMUOYU DAVASIDIR

Artık alkollü sürücülerin pedallarına, ne gençlerimizi ne de başkalarının yaşamlarını armağan etmek istemiyoruz ! Alkol alarak, direksiyon başına geçen her sürücü potansiyel bir katildir. Alkollü olarak kaza yaptıktan sonra tali ve ya tam kusurlu olarak yargı önüne çıkıp, serbest bırakılan sürücülerin tekrar aramızda dolaşması kabul edilebilir değildir.

Siz alkollü olarak ve bile bile can alıyorsunuz ve bunun ardından eliniz kolunuz serbest tekrar aramızda dolaşıyorlar. Silahı ile adam öldüren bir cinayet zanlısı, yargı önüne çıktıktan sonra denetimli serbestlik hakkından yararlandırılıyor mu acaba ? Peki 16 yaşında ki Bora AŞÇILAR’ın ölümüne neden olan kişi niçin ve neden serbest olarak dolaşabilmektedir ?

Trafikte alkollü olarak yapılan her kaza bir CİNAYET’tir. Ve bu alkollü olarak yapılan kazalara, KAZA demek tamamen hatadır.. Çünkü sürücü alkollü bir şekilde aracına binmiş ve bu cinayetin oluşumu için her şeye hazır durumdadır. Yapacağı en ufak hata birçok can ve canlara mal olacağı açıkça bellidir. Buna bağlı olarak alkollü sürücülerin işledikleri bu cinayetler ve neden olanların kesinlikle Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanması gerekmektedir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.