Başka BORA’lar Ölmesin Kampanyasına Büyük Destek

Başka BORA’lar Ölmesin Kampanyasına Büyük Destek

İzmir ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran Bora Aşçılar’ın kazası ile ilgili olarak, İzmir Motosiklet Kulübü, Bora’nın yaşadığı bu ölüm şekline duyarsız kalmayıp kampanyaya tam destek verdi.

Bora Aşçılar’ın anne ve babası acılarını bile yaşayamadan, başka Bora’ların alkollü sürücülere kurbanı olmaması için savaşa başladı. Öncelikle alkollü sürücülere karşı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde ‘’Bora Yasası’nın’’ çıkarılması için birçok girişimlerde bulundu.
24 Mart 2017 tarihinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’n da 103 promil alkollü ve aşırı hız yapan sürücü Mehmet Emrah K.  kullandığı otomobille, Rota Koleji’nde Lise öğrencisi olan ve çok iyi bir müzisyen olan 16 yaşındaki Bora Aşçılar’a çarparak ölümüne neden olmuştu.

Bora'nın ölümü bir kamuoyu davasıdır..

Bora Aşçılar’ın babası Osman Aşçılar’’Trafikte alkollü olarak yapılan her kaza bir cinayettir. Alkollü olarak yapılan kazalara, kaza  demek tamamen hatadır.. Çünkü sürücü alkollü bir şekilde aracına binmiş ve bu cinayetin oluşumu için her şeye hazır durumdadır. Yapacağı en ufak hata birçok can ve canlara mal olacağı açıkça bellidir. Buna bağlı olarak alkollü sürücülerin işledikleri bu cinayetler ve neden olanların kesinlikle Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanması gerekmektedir’’ dedi.İzmir ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran Bora Aşçılar’ın kazası ile ilgili olarak, İzmir Motosiklet Kulübü, Bora’nın yaşadığı bu ölüm şekline duyarsız kalmayıp kampanyaya tam destek verdi. İzmir Motosikletçiler Kulübü üyesi 100’ün üzerinde motosikletçi  1 Temmuz 2017 Cumartesi günü Alsancak Gündoğdu meydanın da toplanıp, oluşturdukları kortejle birlikte   Göztepe Üst Geçidi yakınındaki Bora’nın kaza geçirdiği yere karanfil bıraktılar.Bunun ardından Bora Aşçılar’ın arkadaşları, change org. sitesinde ‘’Başka Bora’lar Ölmesin’’ sloganı altında imza kampanyası başlatarak 20.000 imza topladılar.

bora.jpg
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.