Başkan Abdül Batur, Başkonsolos Ago’yu makamında ağırladı

Başkan Abdül Batur, Başkonsolos Ago’yu makamında ağırladı

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago'yu makamında misafir eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, günün anısına Başkonsolos Ago'ya Büyük İskender'in rüyasını betimleyen sikkeyi hediye etti.

Nilda Altın Okay- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago'yu makamında ağırladı. Başkonsolos Ago'ya, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Mak-Göç) Başkanı İlhami Yıldız, Mak-Göç Başkan Yardımcısı Kadri Altınkalp ve Belediye Meclis Üyemiz Birol Özkadeşler eşlik etti.

Başkonsolos Ago'ya İzmir'in kuruluş efsanesinde yer alan Büyük İskender'in rüyasını betimleyen sikkesini günün anısına hediye eden Başkan Batur, nazik ziyaretlerini için de teşekkürlerini sundu.

fq3wmbjxeaahfqh.jpg

Başkan Batur, ziyarete ilişkin paylaşımında "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosu Aktan Ago belediyemize ziyarette bulundu. Kendisine İzmir'in kuruluş efsanesinde yer alan Büyük İskender'in rüyasını betimleyen sikkesini günün anısına takdim ettim… Kendileri Makedon kültürü için önemli bir figür olan Golden Rituel Mask'ı hediye etti. Nazik ziyareti için Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosu Aktan Ago'ya ve kendisine eşlik eden Mak-Göç Başkanı İlhami Yildız'a, Mak-Göç Bşk.Yrd. Kadri Altınkalp'a ve Belediye Meclis Üyemiz Birol Özkadeşler’e teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

fq3wvarwyae2n9t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.