Başkan Abdül Batur, belediyecilik çalışmalarını anlattı

Başkan Abdül Batur, belediyecilik çalışmalarını anlattı

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programının Konuğu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur oldu. Belediyecilik çalışmalarını anlatan Başkan Batur, Konak'taki kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahsetti.

İller Bankasının uygulamasının bazı belediyeler için haksızlık olduğunu söyleyen Batur, "Türkiye Belediyeler Birliğinde toplantılarda da bir araya geldiğimizde dile getiriyoruz. 400 bin nüfus için iller bankasından pay alıyoruz ama 1.5 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Yazlık yerlerdeki belediyelerde çok haklı. En azından 5 6 yıldır şunu sağladık. Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreçte belediyeleri kamuya olan, iller bankasına olan borçlarından yüzde 40'ı kesiliyordu. Şimdi yaz aylarında o kesilmeyecek. Bu konuda kanun teklifi hazırladık ancak ülkenin durumu şu an belediyeleri düşünecek durumu yok." ifadelerini kullandı.

Konak'ta kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Batur, "Konak'a yapılması gereken sorunlarla ilgili öncelik sırası hazırladık. Vatandaş için en önemli konu kentsel dönüşüm. Hemen kolları sıvadık. bizim uzmanlık alanımız kentsel dönüşüm. Önce Gültepe planlarıyla başlayarak 14 mahallemizi içine alacak dönüşüm planımız askıya asıldı. Buradan tüm parti gruplarına teşekkür ediyorum. Mecliste oybirliği ile onaylandı. Beştepeler planları onaylandı. Şimdi parselasyon planlarına başladık. İmar adalarına hisselerin toplanmasına parselasyon diyoruz. Herkesin itiraz ettiği konular var.

Benim evim sosyal tesis alanında kaldı, benim evim yolda kaldı gibi... Onların yeri değişecek ama herkese en yakın imar adasından ev vereceğiz. Yerinde imar planı yapacağız. İtirazları değerlendireceğiz. Oradaki vatandaşlarla birlikte yürüyeceğiz. Bu arada Beştepeler planını da bitirdik. Mükemmel bir plan oldu. Çok heyecanlıyım. Şehir plancılığı orada konuşulacak. Meclisimizden geçti, büyükşehirden geçti şimdi askıya çıkıyoruz. Gürçeşme planlarımız tamamlandı yakın zamanda askıya çıkacak. Bu bölgeler bittiğinde kentin kentsel dönüşümle ilgili tüm planları bitmiş olacak. Bunun zaten sözünü vermiştik." ifadelerini kullandı.

unnamed-001.jpg

Konakta başkanlık dönemindeki hizmetleri anlatan Batur şöyle konuştu: "Seçim beyannamemizdeki maddelerin yüzde 70'ini tamamladık. Bu dönüşümler için öncelikle sosyal tesis alanlarını oluşturmaya başladık. Toros'taki sosyal tesis alanını bitirdik. İçinde pazaryeri, düğün salonu, kreş, dershane, kadınlara yönelik kurslar var. Gültepe'de spor tesislerimiz bitti. Tamamen bitti. O arada aynı torosa yaptığımız şemaya uygun 1. Kadriye mahallesinde sosyal tesis alanına başladık. Bir kadın kooperatifi kurduk. Semt merkezlerinde kadın üreticilere destek olmak için ürünlerini biz pazarlıyoruz. Gültepelilere Aydın Erten Rekreasyon alanını alıp yeniden hizmete açmaya söz vermiştik. 29 yıllığına bakanlıktan aldık. Üç dört ay sonra Gültepelilerin zaman geçirebileceği bir alana dönüşecek. Bir de Çınarlı'da rekreasyon merkezinde bir bilim merkezi yapıyoruz. Dün akşamda meclisimizde tüm parti grupları ile ortak bir önergeyle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İzmir Babamız ismini bilim merkezimizde yaşatacağız.

24 saat açık bir kütüphane yaptık. Tarihi bir misyonu olan bir Kemer istasyonu var Hilal'de. Kullanılmıyor şu an. Devlet Demiryolları Genel Müdürü'ne gittik. Biz bu binayı kullanmak istiyoruz dedik. O binayı madde bağımlılığıyla mücadele merkezi yaptık. O bölgede bu konuda çok büyük bir sıkıntı var. Orası bir tedavi merkezi olmayacak. Bu olaya yakalanmadan önce oradaki gençlerin, çocukların meslek sahibi olmaları için meslek kurslarımız olacak, psikolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Hemen arkasında bir hangar binası var. Onu da istedik, verdiler. Mimarlar Odasıyla birlikte bir mimarlık müzesi yapacağız. Engelsiz yaşam köyü yaptık. Yanına iki tane kreş yaptık. Roman çocuklarımızın en büyük sorunu eğitim. Sadece Roman çocuklarının eğitim göreceği kreş yaptık. Hilalde Roman kültür merkezimizi bitirdik. Kadınlar için okuma yazma kursları, gençler için müzik aleti tamir atölyesi kuracağız. Hizmetten geri kalmış bölgelere dokunmak istiyoruz. Oradaki insanlara yerlerini kimseye satmamalarını söylüyorum. Oraları biz yapacağız. Oralar değer kazanacak. Oranın sefasını siz çektiniz sefasını da siz sürün diyorum."

"Mülteci konusunu yerel yönetimler çözemez"

Suriyeli mültecilerin Basmane bölgesinde yoğun olduğunu söyleyen Batur, Tanju Özcan'ın uygulamalarını eleştirdi. Batur, "Bu bir devlet sorunu bu yerel yönetimlerin çözümleriyle çözülecek bir konu değil. Sadece İzmir'e değil ülkenin tüm şehirlerinde sığınmacılar yoğunlukta. Kılıçdaroğlu dün yine dile getirdi. Bir tampon bölge oluşturma konusunu. Ayla bebeği unutmadık. Bu bir insanlık sorunu ama zaman içinde bu iş artık bir kangren haline dönüştü. Afgan mültecilere gelince orada bir durmamız gerekiyor. 20-35 yaş arası genç dinamik erkeklerin geldiğini görüyoruz. Orada bir art niyet görüyorum. Devletin güvenlik zafiyeti açısından endişe duyuyorum. Konak'ta son zamanlarda Suriyeli mülteci çok fazla görünmüyor. Ama Basmane bölgesi yoğun göç bölgesi. Afrikalılar çok görüyoruz. 20- 25 bin civarında mülteci göçmen var. Şimdi ülkemizde mülteciler için şartlar çok uygun. Sağlık bedava, o bedava, bu bedava...Niye gitsin... Bunları düzenlemek gerek. Tabi insani boyutta. Göçmenlerin suyunu keseceğim gibi uygulamalara katılmıyorum. " ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.