Başkan Adayı Aydın: Seferihisar halkının konut ihtiyacını öncelikli hale getireceğiz

Başkan Adayı Aydın: Seferihisar halkının konut ihtiyacını öncelikli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Seferihisar ilçesini ziyaret ederek Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın’ın seçim çalışmalarına katılacak.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği proje tanıtım toplantısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmış 3 proje açıklayan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Seferihisar’da misafir edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Seferihisar’da bir dizi ziyaretlerde bulunacak Başkan Adayı Ahmet Aydın, Bakan Özhaseki’yi Doğanbey- Ürkmez Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi üyeleriyle de bir araya getireceği bekleniyor.

ahmet-aydin-ankara-ziyareti.jpg

YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞ 3 PROJE

Geçtiğimiz Cuma günü “Seferihisar için değişim başlıyor” adıyla proje tanıtım toplantısı düzenleyen Ahmet Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmış 3 projenin 31 Mart sonrası yaşama geçeceğinin müjdesini vermişti.

Toplantıda 24 projenin sunumu yapan Başkan Adayı Ahmet Aydın, projelerin seçimlere günler kala açıklanan vaatler olmadığını, projelerin 5 yıllık ilçe başkanlığı döneminde alanında uzman ekipler, Seferihisarlıların talepleri ile oluşturulan projeler olduğunu söylemişti.

Birçok projenin yatırım programına alındığını, 31 Mart sonrası hızlıca yaşama geçireceklerin belirten Ahmet Aydın Proje Tanıtım Toplantısında Çevre, Şehircilik Bakanlığı ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Seferihisar’da ikamet eden vatandaşlara özel TOKİ etabı, Doğanbey-Ürkmez Sanayi Sitesi ve Sığacık Girlen Millet Bahçesi projelerinin müjdesini vermişti.

Proje tanıtım toplantısında TOKİ ile ilgili “Birilerinin golf sahası olarak planladığı alanda, TOKİ'nin sosyal konutlar üretmesi için de çok mücadele verdik” diyen Başkan Adayı Ahmet Aydın. “Türkiye'nin en büyük sosyal konut projesi kapsamında birinci ve ikinci etaplar bu ay içerisinde teslim edilecek, üçüncü etap ise tüm hızıyla devam ediyor. Seferihisarlılara özel dördüncü etap da çok yakında başlayacak. Bu sayede Seferihisar halkının konut ihtiyacını da öncelikli hale getiriyoruz.

31 Mart’tan sonra özellikle düşük gelirli kesim için konut üretmek üzere projeler geliştiren bir ekibimiz olacak ve şehir planlaması yapılırken bu vatandaşlarımızın konut ihtiyacını da ön planda tutacağız” dedi.

Tanıtım toplantısında, Doğanbey-Ürkmez Sanayi Sitesi projesinin siyasi görüş ve köken fark etmeksizin herkesin emek ve katkı verdiği projeler olduğunun altını çizen Aydın, “Birlikteliğin en güzel örneklerinden biri Doğanbey-Ürkmez Sanayi Sitesi Projesi. Esnaf odası bu projeye inanan ve güç veren önemli paydaşlarımızdan biri oldu. Hem kooperatif kurucularına, hem de esnaf odası yönetimine çok teşekkür ediyorum.

Onların katkılarıyla, Doğanbey-Ürkmez Sanayi Sitesi projesinin önündeki zorlu engelleri aştık. Artık sadece ufak bir imar planı tadilatı gerekiyor ve bu da 31 Mart'tan sonra yapacağımız ilk icraattan biri olacak.

Sanayi Sitesi, Seferihisar’ımız için önemli bir adımı temsil ediyor. Yerinin hazır olduğu ve engellerin kalktığı bu süreçte, Sanayi Sitesi'nin iki yıl içinde tamamlanacağını müjdelemek istiyorum. Bu, ilçemizin ekonomisine ve istihdamına önemli bir katkı sağlayacak ve esnafımıza daha modern ve işlevsel bir ortam sunacaktır” dedi.

Toplantıda Millet Bahçeleri için “halkın doğayla iç içe olmasını sağlayan, tarihi, doğal ve kültürel değerleri koruyan, toplumun vizyonunu geliştirip önemli katkılar sağlayan alanlardır” ifadesini kullanan Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın Sığacık Millet Bahçesi için şunları kaydetti:

“Betonlaşmanın gölgesinde kaybolan doğayı, yeniden insanların hayatına kazandıracaktır. Halkımıza spor yapma ve nefes alma imkânı sunacak olan bu projeler, bizim için de büyük önem taşıyor. Seferihisar Millet Bahçesi ise bu anlamda özel bir yere sahip. Çünkü burası, sadece bir park değil, aynı zamanda insanların denizi yaşayıp hissedecekleri bir mekân olacak.

Girlen Bölgesi'nde geliştirilen projeler genellikle ticari amaçlıydı ve çoğu zaman balıkların doğal yaşam alanları göz ardı ediliyordu. Ancak, Seferihisar Millet Bahçesi projesi ile bu durumu değiştirdik. Ankara'da çözülemez denilen sorunları, arkadaşlarımızla birlikte İzmir Ankara arası sürekli görüşmeler yaparak, birlikte doğaya ve deniz yaşamına uygun bir proje geliştirdik. Projenin planlama süreci tamamlandı ve yatırım programına alındı.

Belediye başkanlığımızla birlikte süreci daha da hızlandırarak, bu yaz sezonu bitiminde çalışmalara başlayacak ve 2025 yaz sezonuna girmeden açılışını gerçekleştireceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.