Başkan adayı Aydın'dan Sığacık Millet Bahçesi Projesi'ne ilişkin açıklama

Başkan adayı Aydın'dan Sığacık Millet Bahçesi Projesi'ne ilişkin açıklama

Sığacık’ta esnaf toplantısı yapan Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, 31 Mart’tan sonra Girlen’e yapılacak Sığacık Millet Bahçesi projesi ile ilgili konuştu.

Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın dün Sığacık’ta esnaflarla bir toplantı gerçekleştirdi. Bir esnafın, “Sığacık halkı olarak teşekkür ediyoruz, kondu pazarlara geçit vermediniz alternatif olarak da Sığacık’a ve Seferihisar’a yakışan bir millet bahçesi projesi ortaya koydunuz” demesi üzerine Başkan adayı Aydın Sığacık Millet Bahçesi ile ilgili süreci detaylı bir şekilde paylaştı.

ahmet-aydin-sigacik-esnaf-toplantisi.jpg

Sığacık Millet Bahçesi Projesi'nin lansmanını yaptıkları 24 projeden biri olduğunu belirten Aydın; “Seferihisar tarihinde ilk defa bir Belediye Başkan Adayı proje tanıtım toplantısı yaptı. O günden beri bütün Seferihisar projelerimizden bahsediyor. Mevcut Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’de geçtiğimiz günlerde Sığacık Seçim ofisi açılışında, Sığacık Millet Bahçesi’nin reklamını yapmış. On yıllardır Girlen’e herkes rant olarak baktı. Sizlerin kondu Pazar adını taktığı girişime değinmek bile istemiyorum tam bir skandal olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. İlk defa kardeşiniz öncülüğünde tamamen deniz canlılarını, halkın kullanımını ve toprak yapısı dikkate alınarak ranta tamamen kapalı bir proje geliştirdik. Bu proje ile ilgili yasal tüm engeller ortadan kalkması için çok güçlü bir faaliyet yürüttük. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yatırım programına alındı. Seferihisarlılar 2025 yaz sezonunda denizi ve tabiatı doyasıya yaşayacakları bir millet bahçesinde dinlenecek, spor yapacak, balık tutacak. Sandalyesini alıp denize karşı kahvesini yudumlayacak” dedi.

ahmet-aydin-sigacik-esnaf-toplantisi-2.jpg

Girlen bölgesine yapılacak millet bahçesinin yine 31 Mart sonrası yaşama geçecek balıkçı barınağı, Kaleiçi ve marina ile birlikte ele alındığında Türkiye’nin en önemli rekreasyon alanlarından biri olacağını ifade eden Ahmet Aydın; “Bizde seçim vaadi yok. Bizim 31 Mart’tan sonra yaşama geçireceğimiz projelerimiz var. Biz hangi siyasi görüşten ve kökenden olursa olsun Seferihisarlıların desteği ile Seferihisar’ımıza tarihinde görülmemiş yatırım ve hizmeti getirdik. Seferihisar’ın ve İsmail Yetişkin’in günlerdir konuştuğu projeler yine Seferihisarlıların desteği ile hazırlandı projelendirildi, önündeki engeller kaldırıldı. 31 Mart’tan sonra da Seferihisarlı vatandaşlarımızla birlikte yaşama geçireceğiz” dedi.

Seferihisar’ın doğalgaza kavuşması için verdiği mücadeleye değinen Aydın: “Taşıma doğalgaz sisteminden boru hattı ile doğalgaza ulaştığımız döneme geçiş yaptık. Sığacık Mahallesi’nde eylül ayı itibariyle doğalgaz altyapı çalışmaları başlayacak, esnafımız ve vatandaşlarımız doğalgaz keyfini yaşayacak” dedi.

Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sığacık’a turizm ofisi açılacağının da bilgisini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.