Başkan adayı Balkan'dan sosyal belediyecilik vurgusu

Başkan adayı Balkan'dan sosyal belediyecilik vurgusu

Zeytinalanı Mahallesi'nde düzenlediği mitingde konuşan CHP Urla Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, "Çöpleri toplar, yolları yapar, ağacımızı diker Urla’yı güzelleştiririz önemli olan sosyal belediyecilik hizmetlerimiz ile Urlalıya dokunabilmek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine hız kesmeden devam ediyor. Dördüncü mitingini, 22 Mart 2024 Cuma günü Zeytinalanı Mahallesi'nde gerçekleştiren Balkan, bölgenin sorunlarını kısa sürede çözmek adına hazırladığı projelerini tanıttı.

rst4096.jpg

Düzenlenen mitinge önceki dönem CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, önceki dönem CHP Urla İlçe Başkanlarından Ahmet Bahri Yalaz ve Halil Erkan Soyak da katıldı.

Zeytinalanı sahil düzenlemesinin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirten Selçuk Balkan, ilçenin giriş kapısı olarak tanımlanan Çamlıçay ve Zeytinalanı Mahalle’lerinin peyzaj tasarımı ve modern aydınlatma sistemleri ile yenileneceğini açıkladı.

rst4029.jpg

Çamlıçay ve Sivrice Dereleri’nin ıslahı için 18 uygulaması kararının mahkemesinin sonuçlandığını belirten Balkan, “Bu güzelim sahil hak ettiği ilgiyi görmedi, göstermelik yapılan düzenleme külliyen zarardır. Hiç merak etmeyin, gerçek sahil düzenlemesi, yürüyüş yolları ve bisiklet yolunu Çamlıçay’dan Mavi Plaja kadar deniz kıyısından kesintisiz üniversitemizin de desteğiyle projelendirip, hayata geçireceğiz. Plajlarımız Mavi Bayraklı, tertemiz duş, tuvalet, kabin, kafe ve alt yapı hizmetleri belediyemiz tarafından verilecek, Zeytinalanı’mıza yakışır bir plaj olacak. Deniz seviyesinde olan ve zaman zaman yağmur suyuna maruz kalan Çamlıçay- Zeytinalanı ovası, içmeler ovası, İskeledeki çayır bölgelerimizin sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Devlet Su İşleri ve İZSU işbirliği ile Semtimizde bulunan derelerin rehabilitasyonunun yapılmasını sağlayacağız. Çamlıçay ve Sivrice derelerinin ıslahı için almış olduğumuz 18 uygulaması kararına açılan mahkeme sonuçlandı. Hem bu derelerimizin ıslahını hem de Çamlıçay Kavşağını düzenleyeceğiz” dedi.

Zeytinalanı bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmada bölgenin sorunlarını yerinde inceleyen ve projelerini bu doğrultuda hazırlayan Balkan “Kapalı bir Pazar yerimiz var. Pazar yerimizin yağmurdan etkilenen kısımlarını düzenleyip, tuvaleti, çay ocağı gibi altyapı hizmetleri olan daha modern bir Pazar yeri haline getireceğiz. Zor günler geçiren pazarcı esnafımıza elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi.

Balkan, ayrıca denizin temiz kullanımı ve amatör denizci eğitimlerinin verileceğini müjdeleyerek bir Deniz Müzesi inşa etmek istediklerini açıkladı.

Gastronomi ve turizm okulu, meslek edindirme kursları, yabancı dil eğitimleri, amatör denizcilik eğitimi gibi çalışmalarla gençlere yeni kapıların açılmasını sağlamayı hedeflediğini belirten Balkan, "Çöpleri toplar, yolları yapar, ağacımızı diker Urla’yı güzelleştiririz önemli olan sosyal belediyecilik hizmetlerimiz ile Urlalıya dokunabilmek" dedi.

dji-20240322204138-0028-d.jpg

“BİZDE YANLIŞ YAPANLARA ÖRGÜT HESAP SORAR”

İlçedeki, ‘kayyımdan hesap sorma’ tartışmalarına “Bizim partimizde milletimiz affetsin denmez. Bizde yanlış yapanlara örgüt hesap sorar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin en demokratik, en özgürlükçü partisidir” diyerek son noktayı koyan Selçuk Balkan, AK Parti’nin Büyükşehir adayını afiş ve logo üzerinden eleştirdi.

Balkan konuşmasının devamında, “Kalkmışlar bize, kayyımın hesabını genel merkezinizden sorun, şimdiye kadar neredeydiniz demişler. Bizim partimizde milletimiz affetsin denmez. Bizde yanlış yapanlara örgüt hesap sorar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin en demokratik, en özgürlükçü partisidir. Tabii ki bunu tek adam rejimine, biat kültürüne sahip olanlar anlayamaz. Pankartlarında partisinin logosunu küçültüp, kendi fotoğrafını büyük büyük koyan kendi adayları; ya; tek adamlığa özeniyordur ya da kendi partisinden utanıyordur? Sizce hangisi? Tabi ki kul hakkı yiyen partisinden utanıyor. Bizler, birbirinden değerli meclis üyesi adaylarımızla bu yola, Urla’lının hayatını güzelleştirmek ve kolaylaştırmak için çıktık. Tüm enerjimizi; projelerimize harcıyoruz. Biz kendi yolumuzda sizlere daha kaliteli bir hayat oluşturmaya çalışırken, bizleri çeşitli söylemleriyle eleştirmeye çalışan bir zihniyet var. Rahatsız oluyor muyuz? Tabi ki hayır. Onların rahatsızlık duyduğu, bizim motivasyonumuz, bizim enerjimiz, bize duyulan teveccüh ve içinde bulundukları durum. Allah yardımcıları olsun. Biz hiçbir zaman bizlere cahil diyen kimsenin şahsına bir şey söylemedik. Çok şükür tecrübemiz, bilgi birikimimiz, akademisyen kimliğimiz ve serde gençliğimiz var. Şunu da hatırlatmakta fayda var. Nas Nas dediler; faiz % 50, mazot 45 lira, Euro 35 lira, Ramazan Pidesi 25 lira, simit 15 lira, ekmek 10 lira oldu. Bize laf söylene kadar, emekliye, işçiye, çiftçiye, memura, hepimize önce bunun hesabını verin” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.