Başkan Adayı Çağlar: Torbalı'da yeni bir hikaye yazacağız

Başkan Adayı Çağlar: Torbalı'da yeni bir hikaye yazacağız

Proje lansman toplantısı ile Torbalı için projelerini anlatan AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, Torbalı’da yeni bir hikaye yazacaklarını belirtti.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, düzenlediği proje lansman toplantısı ile 5 yıl boyunca yapmayı planladığı projelerin tanıtımını gerçekleştirdi.

unnamed-5.jpg

Binlerce vatandaşın katıldığı lansman toplantısında Torbalı için 15 ana başlıkta toplam 114 proje açıklandı. Yoğun ilgi ve katılımdan dolayı salona sığamayan vatandaşlar programı salon dışına konulan dev ekranlardan takip ettiler. Çağlar, insan ve hizmet odaklı projelerle, şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışını inşa edeceklerini, Torbalı’nın 60 mahallesine ihtiyaçlarına uygun projeler geliştireceklerini, yerel ve genel iktidarı bir araya getirerek Torbalı’da yeni bir hikaye yazacaklarını belirtti.

unnamed-16.jpg

Lansman toplantısına önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

unnamed-14.jpg

MERKEZİ HÜKÜMET VE YEREL YÖNETİM BİRLİKTELİĞİ VURGUSU

Tanıtım konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Çağlar, "2014-2019 yılları arasında Torbalı Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttüm. O dönemde yerel iktidarla genel iktidarın el ele verdiğinde nasıl devasa yatırımlar kazanıldığını, ilçemizin sorunlarının ve ihtiyaçlarının nasıl giderildiğini gördüm ve yaşadım. 2019-2024 döneminde yerelde muhalefette olan AK Parti grubunun Başkan Vekilliğini yaptım. İlçemizin yıllarının nasıl heba edildiğini, sorun ve ihtiyaçlarının nasıl büyüdüğünü hatta en temel belediyecilik hizmetlerinin bile verilemediğini hep birlikte gördük. Asfaltların yapılamadığını, en basit belediye işlerinin yapılmadığını, çöplerin toplanmadığını gördük. Belediyemizin emekçi işçi kardeşlerimizin maaşlarını bile düzenli olarak ödeyemez hale geldi. Hiç kimse umutsuz olmasın. Torbalı için gece gündüz demede çalışmaya tüm sorunlar çözerek parmakla gösterilen yaşam alanı haline getirmeye kararlıyız. Biz varız kararlıyız. İlçem için çok büyük hayaller kurduk. Bu büyük hayallerimizi sizlerle paylaşacağız. 15 ana başlıkta 114 projeleri sizlerin karşısına çıktık. Geleceğe koşan mutlu Torbalı sloganımız var. İlçemiz Torbalı’mız bugün 230 bin nüfusa ulaştı. İzmir’in merkez ilçeleriyle aramızda az bir nüfus farkı var. Nüfus artışıyla 2035’te İzmir’in en büyük 3 ilçesinden biri olacak. Bu büyüme kaçınılmaz. Sanayi, tarım, ticaret, iş imkanları var. Torbalı hızla büyüyor ama ne yazık ki büyümeyle doğru orantılı olarak gelişemiyor. Yerel yöneticilerin vizyon eksiliği nedeni. Kent ve insana dokunan projelerle geliştirip geleceğe hazırlanacağız. Bu şehirde yaşanan mutlu olacak. Mutlu olmaya şehir ne kadar büyürse büyüsün bir şeyler eksik kalmış demektir. Projelerimiz her biri ihtiyaçlarına göre iyi düşünülmüş, üzerinde çalışılmıştır. Projelerimizin bir kısmı hükümetimiz ve Bakanlıkla, bir kısmı da belediye öz kaynaklarıyla gerçekleşecek. Hükümet ve bakanlıkla olacak projelerin bazıların ihalelerini yaptık. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız” dedi.

unnamed-10.jpg

TORBALIMIZ'IN SORUN VE İHTİYAÇLARINI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Herkese eşit hizmet götüreceğini söyleyen Çağlar, “Cumhur İttifakı’nın Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Bana güvenen, inanan, desteklerini arkamda hissettiğim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyorum. Eşsiz İzmir projeleriyle Torbalı’yı önemseyen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayımız Sayın Hamza Dağ başkanımızla el ele vererek Torbalımız'ın sorun ve ihtiyaçlarını hep birlikte çözeceğiz. Ben öğretmen emekli anan ev babanın evladıyım. Onları bizi okutmak için nasıl çırpındıklarını gördüm ve yaşadım. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Bana onuru, gururu, dürüstlüğün ne demek olduğunu öğrettiler. Ben hayata 0’dan başladım. Çalışa çalışa bu günlere geldim. Onun için hep umuda koştum. Sevgi ve hoşgörü insanıyım, asar ekser biri olmadım. Yumuşak başlıysam da asla uysal koyun değilim. Hakkı ve hakikati savunmaktan gerçekleri en gür ses ile söyleyip yapılması gereken her şeyi yapmaktan asla kaçınmam. Hayallerim var; çocuklarımız, kadınlarımız, çiftçimiz, işçilerimiz ve Torbalımız için. Bugün burada sizlere bu hayallerime ortak olmanıza davet ediyorum. Tarihin ve Torbalı’nın önünde söz veriyorum; gece gündür durmadan yorulmadan çalışacağıma bu ilçede yaşayan herkesin hakkını, hukukunu gözeterek ayrım yapmaksızın herkese eşit hizmet götüreceğime söz veriyorum” şeklinde konuştu.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”

Ulaşım ile ilgili projelerini açıklayan Çağlar, “Ulaşımda geleceğe koşan mutlu Torbalı. 2 battı çıktı ile kesintisiz ve güvenilir ulaşımı sağlayacağız. Kesintisiz ve güvenli ulaşımı sağlayacağız. Yolun Torbalı ilçe sınırları içerisinden geçen bölümünde yan yollar refüj düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları ve modern tam otomasyon ışıklandırma yapacağız. Yaparsak biz yaparız. Torbalı mahallemizden başlayıp Muratbey Mahallemizin istikametine devam eden Torbalı çevre yolunu hayata geçiriyoruz. Yapacağımız yeni çevre yoluyla birlikte İzmir, Aydın karayoluna alternatif şehir içinde besleyen bir hat oluşturuyoruz. Bununla beraber Ayrancılar, Otoyol, bağlantı kavşağını yapıyoruz. İzmir Aydın Otoyolu'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile birlikte yeni bir iniş istasyonu da hayata geçiriyoruz. Bu projelerimizle Ayrancılar'ın kavşağını rahatlatacağız ve bölgemizdeki lojistik avantajlar sağlayacağız. Ayrancılarlı hemşehrilerimizin yıllardır beklediği sorunu da hamdolsun çözüyoruz. İZBAN hattına üç alt geçit yapıyoruz. Şimdi hepinizin bildiği gibi 2014-2019 yıllarında Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez Başkanımla beraber görev yaptığımız dönemde Cumhuriyet Mahallesi'nin alt geçidini biz yapmıştık. Yine aynı dönemde bu köprüler çıktığında alt geçidini de biz yapmıştık. İşte bu projemizle beraber PTT önü yaya alt geçidini ve Gökdağ Sitesi yaya alt geçidini de hayata geçiriyoruz Bunu yaparken içinizden daha farklı beklentiler olduğunu biliyorum. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Hamza Dağ Başkanımızla da bu konuyu görüştük. Kendi lansmanında da bunu açıkça söyledi. İnşallah sizin beklentilerinizde de cevap verecek olan Projeyi Hamza Dağ Başkanımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu anda hayata geçireceğiz ve bu İZBAN’ı yer altından geçip, yer altından gitmesini de Hamza Başkanımızla el ele vererek, gönül gönüle vererek start vereceğiz. Şehir içi ulaşım. Hepinizin bildiği gibi şehir içi ulaşım 2014-2019 yılları arasında sorunsuz girerken, o tarihlerden sonra maalesef aradaki sorunlardan, yerel yöneticilerin artık belli sebeplerden dolayı işlevsizliğinden değişti. Şoför esnafımızın, kooperatif başkanlarıyla dertlendik, dertlerini dinledik, bir araya getirdik. Ve en sonunda bu protokolü imzaladık ve bu protokolümüz de valilik makamımızda, ilçe milletvekilimizle, kaymakamımızla, oda başkanlarımızla, yerel yönetimle hepimiz imzalayarak valiliğe gönderdik. Protokolümüz onaylandı. İnşallah sonra trafikte ne dolmuşçularımız için ne vatandaşlarımız için sorun olmaktan çıkacak ve şehir içi ulaşım problemini çözüyoruz” dedi.

"10 YENİ REKREASYON ALANINI HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Şehir içi projelerine de değinen Çağlar, “Şehircilikte geleceğe koşan Mutlu Torbalı. Sultanlar Vadisi projemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2014-2019 döneminde Torbalı Belediyesi'nin AK Parti kadroları tarafından yönetildiği süreçte bağlanılan ve birinci etabı tamamlanan bu proje maalesef akamete uğramış ve kaderine terk edilmişti. 22 kilometre uzunluğundaki bir ıslah çalışması yapılarak rekreasyon aşamasına gelinen bu projeye yeni bir soluk getiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile birlikte ikinci etabı başlatıyoruz. Bir nokta 8 milyon metrekarelik alanda yeni bir yaşam vadi inşa ediyoruz. Yine diyorum; biz yaptık, yine biz yaparız diyorum. Bunlar yapacağız. Atatürk, Karşıyaka, Çaybaşı mahalle mesire alanı. 30 bin metrekarelik bir mesire alanını Atatürk, Karşıyaka ve Çaybaşı mahallelerinde yaşayan hemşehrilerimiz için önüne hizmeti sağlayacağız. Murat Bey ve Torbalı Mahallesi yeni nesil kent parklarını hayata geçiriyoruz. İlçemizde birlikte zaman geçireceğimiz kültürel ve sosyal aktivitelerimizi gerçekleştireceğimiz yeşil alanları arttırıyoruz. Murat Bey ve Torbalı mahallelerimize yeni nesil kent parklarını kazandıracağız. Oksijeni bol ve temiz bir havaya sahip Torbalı'yı oluşturuyoruz. 10 yeni rekreasyon alanını hayata geçiriyoruz. Ayrancılar suyun başı, Üçpınar Vadisi, Akkent Millet Bahçesi gibi atıl durumda bırakılan yeşil alanları elden geçirilerek tekrardan hemşehrilerimizin kullanımına açılacak. Bununla beraber ayrıca Tepeköy, 7 Eylül, Subaşı, Yazıbaşı, Karakuyu, Pancar, Dağ, Tekke, Özbey, Dirmil, Ahmetli'de on yeni rekreasyon alanını ilçemize kazandırıyoruz. Böylelikle hemşehrilerimize rahat bir nefes aldıracağız. Bununla beraber Ayrancılar, Yeşilköy bölgesindeki Efeoğlu Mesire alanını tekrardan belediyemize kazandırarak çocuklardan, yetişkinlere kadar herkesin keyifle geçirebileceği bir macera parkı haline getireceğiz. Adını da Dormalı Park Orman koyacağız” diye konuştu.

“DOĞAL GAZ BAĞLANMAYAN SOKAK, CADDE, MAHALLE, KÖY KALMAYACAK”

Doğalgazı bağlanmayan mahalle kalmayacağını belirten Çağlar, “Ülkemizde, köylerinde doğal gaz olmayan olan tek ilçe olarak Torbalı var. Yeni dönemde de Torbalı'mızda, doğal gaz ulaşmayan bölge kalmayacak. Bakın seçim sürecinden önce de daha öncelerinde de gittiğimiz köylerde vatandaşlarımızın bizlerden yoğunlukla talep ettiği doğal gaz konusu. Hamdolsun sayın vekilimiz de burada. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu konuyla çok ilgilendiler. Her defasında muhtarlarımız aldılar, gittiler. İnşallah yeni dönemde 1 Nisan'dan sonra yapacağımız çalışmalarla Torbalı ilçesinde doğal gaz bağlanmayan sokak, cadde, mahalle, köy kalmayacak” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Başarışı olan öğrencilere bisiklet hediye edeceğini söyleyen Çağlar, “İlköğretimde takdir belgesi alan tüm öğrencilerimize bisiklet hediye vereceğiz. Ayrıca bisiklet kullanan vatandaşlarımıza ulaşım kolaylığını sağlayacağız. İlk etapta Cumhuriyet Mahallesi ve Murat Bey'den Antik kentine uzanan bisiklet yolunu yapacağız. Çocuklar derslerde, sınavlarda takdir sizden, bisiklet Özgür abinizden. Yine aynı şekilde derslerinizde başarılı olursanız, bir tane Ayrancılar bir tane de Torbalı'da 4-12 yaş arası çocuklarımızın ücretsiz yararlanabileceği 2 adet de lunapark kuracağız. Murat Bey de biliyorsunuz Özbekli Yeniköy arasında kalan ve yıllarca orada gerek kokusu gerek kirliliğiyle bir Moskof çayı durumumuz vardır. İnşallah 2014-2019’da yapmış olduğumuz ıslah çalışmaları vardı. Şimdi de aynı uygulamayı Bakanlığımızla beraber koordineli bir şekilde çalışarak inşallah en kısa zamanda aynı ıslah projelerini içinde uygulayacağız. Ayrancılar, Pancar, Yazıbaşı, Karakuyu, Özbey, Çaybaşı. Ve Subaşı ve Torbalı merkezli olmak üzere 10 adet çoklu salon inşa edeceğiz. Bu salonlarımızı hemşehrilerimizin kültürel etkinliklerinde ve en mutlu günlerinde kullanmak üzere hizmetlerine sunacağız. Bu kurumlarda, bu alanlarda, sivil toplum kuruluşlarımıza ve hemşehri derneklerimize bu alan ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. İnternet altyapısında sorun yaşayan hiçbir mahallemiz kalmayacak. Torbalı'mızda asfaltlanmamış sokak kalmayacak” şeklinde konuştu.

Bu sorun da gerçekten son 5 yılda birçok vatandaşımız tarafından dile getirildi. Maalesef ilçemizin yollarla mücadelesi 5 yıldır devam ediyor. İnşallah 1 Nisan'dan sonra önceliğimizi bu yollara vereceğiz. Sanayide arabalarını götüren vatandaşlarımız da çok oldu. Ama vatandaşımızı bu yol sıkıntısında 1 Nisan'dan sonra gidereceğiz. Yolu yapılmayan, asfaltlanmayan mahalle, sokak bırakmayacağız. Yine aynı şekilde birçok gittiğimiz çalışmalarda ablalarım, abilerim durduruyor. Özellikle altyapı ve sanayi tarafında, birçok sokak aralarında akşamları ışıklandırmayla ilgili sıkıntıyı dile getirdiler. İnşallah biz de bu konuyu hassasiyetle takip edeceğiz ve belediyeye nasip oldu. Kazandıktan sonra da inşallah aydınlatılmamış alan bırakmayacağız. MOBESE alanları ekleyeceğiz. Belli köylerin muhtarlarımla da görüştük. Belli köylerin giriş ve çıkışlarında talepleri olmuştu. Gerek sanayide, gerek belli köylerde, gerekse belli alanlarda MOBESE, kamera sayısını arttırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BİNASINI TAMAMLAYACAĞIZ”

İnşaatı yarım kalan belediye binasını tamamlayacaklarını belirten Çağlar, “En üzüldüğüm konulardan biri bu. Siyasi hayatıma atıldığımdan beri 2014-2019 yıllarında Adnan Yaşar Başkanımla beraber ki onun kendisinin çok emeği var burada. Belediye binasını çok şevkle, çok ihtiyacı olduğu için vatandaşlarımızın gelip dertlerini rahatlıkla çözebileceği bir alan olarak düşündüğümüzden çok emek vermiştik. Ama bizden sonraki dönemde o yaptı, bu yaptı derken maalesef atıl durumda bırakıldı. Daha öncesinden mecliste de biliyorsunuz kent meydanı yapılırken büyük tapusu verildi. Çok karşı çıktık, çok mücadele ettik. Ama buradan sizlere söylüyorum. Göreve gelir gelmez şartlar ne olursa olsun bu binayı Torbalı halkına kazandıracağız ve geri kaldığı yerden de bu binayı tamamlayacağız. Biliyorsunuz geçenlerde bir video çekmiştik. Mevcut belediyenin bir tane projesi oldu. Kent meydanına başladılar. Zamanlama doğru muydu, değil miydi, veyahut da o zamanlamadan önce orada mevcut pazarcılarımızı çıkarmadan pazarcılarımıza yer bulduktan sonra mı yapılmalıydı? Evet, bunlar tartışılır. Ama hizmet hizmettir. Şu anda yüzde kaçı bitti onu zaten gerekli arkadaşlarımız inceliyor. Yüzde kaçı biterse bitsin bizde öyle bir şey yok. Kaldığı yerden kent meydanını yapıp vatandaşın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“YENİ HASTANELER İNŞA EDECEĞİZ”

Sağlık ile ilgili proje ve vaatlerini anlatan Çağlar, “Sağlıkta geleceğe koşan Torbalı. Travmatik acil durum hastanesi. İlçemize 250 yataklı Türkiye'nin en modern devlet hastanelerinden birini ve diş hastanesiyle birlikte birçok sağlık hizmeti kazandırdık. Şimdide sanayi kenti, Torbalı'mız ile birlikte İzmir, Manisa ve Aydın'a da hizmet verebilecek olan 10 bin metrekare alan içerisindeki travmatik acil durum hastanesini Sağlık Bakanlığımız ve bir üniversite iş birliğiyle kazandıracağız. Bu hastanede bölgede bulunan iş kazalarında ve trafik kazalarında oluşan acil durumlara müdahale edilecek. Bu hastanemizde el ve mikrocerrahiyle, plastik cerrahi ve yanık ünitesi bulunacak. Ayrancılar Sağlık Kompleksi. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte kazandıracağımız 14 bin metrekare alan içerisindeki bu komplekste Ayrancılar sert polikliniğini, 112 Acil sağlık birimi ve 9 aile hekimliği aile sağlığı merkezi bulunacak. Ayrancılar'lı hemşehrilerimiz, bu hizmetin de projesi bitti, göreve gelir gelmez Sağlık Bakanlığımızla beraber ihalemizi yapıp yapımına başlıyoruz. Yine Ayrancılarla ilgili çok sordunuz. Ayrancılar ve meclis üyelerim de çok sıkıştırdı. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte Torbalı'ya 2’nci ağız ve diş sağlığı merkezini kazandıracağız. Ayrancılar'da ağız ve diş sağ merkezimizi hizmete açacağız. Donanımlı olan bu hastanemiz tüm bölgeye hizmet verecek. Geçici sağlık hizmetleri. 2014-2019 döneminde biz bu hizmeti başlatmıştık. Maalesef bizim başlattığımız bu hizmet bizden sonra aynı nitelikte devam ettirilemedi. Yeni dönemde de geçici sağlık hizmetleri ekip sayısını arttıracak. Evde sağlık hizmeti bekleyen tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Torbalı'mıza yeni bir hizmet daha kazandırıyoruz. İlçe merkezine gelmekte zorluk çeken ve merkeze uzak mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlarımız için gezici diş sağlığı hizmetini başlatacağız. Mobil araçlarımızla, mahalle mahalle gezerek, diş taramalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

“5 BİN TOPLU KONUT İNŞA EDECEĞİZ”

Torbalı’ya 5 bin yeni konut kazandıracaklarını vurgulayan Çağlar, “Geleceğe koşan mutlu Torbalı. TOKİ'yle birlikte ilçemize bugüne kadar 3 bin sosyal konut kazandırmıştık. İlçemize yeni 5 bin toplu konutu Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ başkanlığımızla birlikte kazandıracağız. Bitmedi. Bununla ilgili müracaat için Torbalı'da ikamet şartını getireceğimiz bu konutlarda dar gelirli ve dezavantajını vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Altını çiziyorum; Torbalı'da ikamet şartı getirilecek. Torbalı kart ile gelin, askeri ücretin altında olan vatandaşlarımıza sunacağımız alışveriş kartı ile mutfak masraflarına her ay destek olacağız. Emekli yaşam merkezleri kuracağız. Bu merkezlerimizin hayatlarının ikinci baharını daha huzurlu ve daha sağlıklı geçirmeleri için el sanatları kursları ve seminerler eğitimlerle buluşacak yaşlılarımız. Burada da hoş sohbetler kendilerinden çay, kahve vereceğiz. Alzheimer ve engelsiz yaşam merkezini kuracağız. Medikal Yardım ve Çölyak gıda desteği vereceğiz. Bunu da birçok gittiğim yerde söylemişti. İnşallah hayata geçiriyoruz. Torbalı'da ikamet eden dar gelirli, yuva kuracak olan gençlerimizin de bir beyaz eşyası Özgür Abilerinden inşallah. Şimdi hemen ne yapıyoruz? Biliyorsunuz 2014-2019 döneminde bizim de uygulamaya soktuğumuz bir yenidoğan paketi uygulamamız vardı. Yeni doğmuş bebekler ve ailelerine yönelik ihtiyaçlarını gidermek için doğumun hemen ardından hediye paketini vereceğiz. Böylece dünyaya ilk adım attıkları andan itibaren hemşehrilerimizi Torbalı Belediyesi olarak yanında göstereceğiz. İlçemizde yaşlı ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımıza günlük sıcak yemek dağıtımını sağlamak için belediyemize ait bir gıda tesisini kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim ile ilgili projelerini açıklayan Çağlar, “Eğitimde geleceğe koşan Mutlu Torbalı. Her yıl yeni 5 okul, Torbalı'mızda toplamda 61 yeni okul kazandırdık. İlçemizde her yıl öğretim hayatına 3 bin minik evladımız katılıyor. Belediye olarak öğreterek Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte her yıl 5 yeni okulu ilçemize kazandıracağız. Yine ilçemizde her yıl 6 bin öğrencimiz lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor. Gençlerimize destek olmak için ücretsiz kurs imkanı sunan merkezleri Ayrancılar ve Torbalı merkezde olmak üzere açıyoruz. Bu merkezlerde halk eğitim ve İŞKUR ile birlikte çalışarak Torbalı'da ikamet eden öğretmen istihdam edeceğiz. Kırtasiye ve kıyafet desteği de ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİ STADYUM MÜJDESİ

Spor alanındaki vaatlerine de değinen Çağlar, “En sevdiğim konu sporda geleceğe koşan mutlu Torbalı. Sayın Bakanım tekrar hoş geldiniz Şeref verdiniz. Sizin huzurunuzda sporu konuşmak kolay değil ama sizin destekleriniz bize her zaman güç veriyor. Sporda da naçizane ben de yıllarca oynadım. Sizin desteğinizle hazırladığınız projeleri hemşehrilerimize sunalım. Amatör Spor kulüplerine ayni ve nakdi yardımlarıyla daima destekledik. Bundan sonra da aynı şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Okullarımızın spor kollarına yine aynı şekilde malzeme desteğini vereceğiz. Gençlerimizin çok vakit geçirdiği bir parkımızda kaykay pistini de yapacağız. Ayrancılarımıza Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gençlik Merkezi ve modern bir futbol sahası kazandırmıştık. Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte kapalı bir yüzme havuzu kazandırıyoruz. Ayrıca kapalı yüzme havuzunun yanına 2 adet tenis kortu ve bir kütüphaneyle inşa ediyoruz. Bununla beraber çocukluğumun geçtiği alan Torbalı Stadı'yla da ilgili bir müjdeyi vereyim. Sayın Bakanımızın da bu süreçte bu projeyle ilgili çok yoğun destekleri oldu. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Muratbey Mahallemizde bulunan stadyumumuzu yeniliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte 2 bin kişilik yeni stadyumu inşa ediyoruz Ayrıca yanına bin kişilik kapalı spor salonu, bin 200 kişilik salona sahip gençlik merkezi ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu tenis kortu ve spor etkinlik alanlarını ilçemize kazandırıyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL BURS VERECEĞİZ”

15 gün önce bunun müjdesini vermiştik. Tekrar buradan hatırlatalım. Üniversiteye giden her gence yıllık 10 bin TL bursu veriyoruz. 2014-2019 AK Partili belediyeciliği döneminde üniversiteli gençlerimize burs veriyorduk. Ancak bu uygulama bizden sonra kesildi. Şimdi kapsamı genişletiyoruz. Torbalı'da ikamet eden, örgün üniversite eğitimi gören tüm öğrencilerimize Yıllık 10 bin TL burs vereceğiz. Gençlere aylık 5 gigabayt internet paketi de Özgür abilerimden. Gençler için 18-25 arası gençlerimize belediyemiz sosyal tesislerinde kullanılmak üzere aylık 350 TL yükleyeceğimiz bir kart vereceğiz. Ayrıca bu kart ile gençlerimiz anlaşmalı birçok noktada indirimli şekilde yapabilecekler. Tabii bu 350’de kalmayacak. Belediyemiz bütçesi her yıl yenilendiğinde bu rakamları da arttıracağız. Yine gençlerimiz için gençlerimize kurdukları işlerde kullanmak üzere belediyemize bağlı paylaşım ofis hizmetini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“DIŞARIDAN BİR TANE PAZARCI ESNAFINI SOKMAYACAĞIZ”

Torbalı esnafına özel Pazar kuracağını söyleyen Çağlar, “Esnafımız da geleceğe koşan Mutlu Torbalı. Biraz önce kent meydanı yapılmasıyla ilgili pazarcı esnafımız oradan biliyorsunuz çıkarılmıştı. Maalesef çok zor şartlarında, çok zor şartlar altında şu anda çalışıyorlar. Hem kendileri için hem vatandaşlarımız için bir eziyete dönmüştü. İnşallah bizimle bu sorunu da kökten çözüyoruz. Pazarcı esnafımızı hak ettiği ürünlerini sergileyebileceği birazdan videoda göreceğiniz projeye kavuşturuyoruz. Şunu da söyleyeyim; bu pazar Torbalı esnafının pazarı olacak. Bu pazara sadece Torbalı esnafı gelecek. Dışarıdan da bir tane pazarcı esnafını sokmayacağız” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm üzerine yapılan proje ve çalışmalara da değinen Çağlar, “Dirençli kent planıyla geleceğe koşan Mutlu Torbalı. Vatandaşımızı mağdur etmeyecek emsal artışlarıyla ve yapıların rayiç bedellerini göz önünde bulunduran kentsel dönüşüm uygulamalarını Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Başkanlığıyla beraber hayata geçiriyoruz. Yine belediyemiz öncülüğünde geniş ve ortak katılım ile tamamen gönüllülük esasına dayalı ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösterecek arama kurtarma ekibini de kuracağız” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE İNŞA ETMEYE VAR MISINIZ?”

Çağlar sözlerini, “Projelerimizi sizlerle paylaştık. Rabbim bunları gerçekleştirmeyi nasip etsin. Geleceğe koşan mutlu Torbalı'yı hep birlikte inşa etmeye var mısınız? Söz mü?” sözleriyle sonlandırdı.

"AYIRMADAN, AYRIŞTIRMADAN"

31 Mart günü Torbalı’da destan yazılacağını vurgulayan Kasapoğlu, “Çağlar Başkanımızın projelerini hep birlikte dinledik. Büyük bir keyifle, büyük bir ilgiyle başkanı izledik. Uzun, detaylı dokunmuş bir proje vizyonunu, büyük bir heyecanla, büyük bir deneyim algısıyla çok güzel bir şekilde gerçekten bizlere sundu. Ben kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Neler izledik? Çevre dostu bir vizyon sundu bize. İnsan dostu, genç dostu, kadın dostu ve tabii ki sadece bugünü değil yarınları hayal eden, yarınlar için büyük bir heyecanla, büyük bir gayretle çalışacak bir başkan adayımız var. Kendisinin önceki dönemdeki belediye tecrübesi, iş hayatında, sosyal hayatında, spordaki ilgisi, tecrübeleri bizlere büyük bir güven verdi. İnanıyorum ki Torbalı halkı, değerli hemşehrilerimiz, kadınıyla, genciyle, sporcusuyla destek verecek. Bu kaybolan 5 yılı güçlü bir şekilde bizlere geri getirecek yarınlara yürüyoruz. Yarınlara birlikte koşuyoruz. Mutlu Torbalı için. Mutlu İzmir'i şimdi birlikte koşuyoruz. O yüzden inanıyorum ki 31 Mart günü Torbalı halkı sadece Torbalı için değil İzmir Büyükşehir'de Hamza Dağ içinde güçlü bir ses verecektir Türkiye'ye. Seçime 35 gün kaldı, hızlı gelip geçecek. Ve sizlerle birlikte Torbalı'da bir destan yazana dek demokrasinin kazandığımızda şölenle 31 Mart akşamı bu yürüyüşle taçlandıracağız. Ve sonunda kaybeden olmayacak bu seçimin. Torbalı kazanacak, İzmir kazanacak. Türk demokrasisi kazanacak. Ve sonrasında da inşallah ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkesi kuşatarak kucaklayarak, hizmet siyasetimizi, eser siyasetimizi birlikte ortaya koyacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.