Başkan Adayı Çankırı: Göçü önlemeye çalışacağız

Başkan Adayı Çankırı: Göçü önlemeye çalışacağız

Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Time35 TV’nin konuğu oldu. Çankırı, Mustafa Tübcel ile Gündeme dair programında önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Tübcel ile Gündeme dair programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “İzmir aşkı, Konak aşkıyla çıktı. Şu an görüyoruz ki ilk vekilliğimizde başlayan o heyecan, o sinerji o zaman nasıl oluştuysa, şu an başkan adaylığında da aynı sinerji oluştu. Biz Konak’ta başaracağız ve kazanacağız. O yüzden emin adımlarla da yürüyoruz. Bu adaylık süreci çok hızlı gelişti. Herhalde en keyifli kampanyalardan bir tanesi. İlk duyduğumda çok heyecanlandım. 3 dönemdir vekillik yapıyorum ama belediye başkanlığı ayrı bir şey. Cumhurbaşkanımız, Hamza Dağ Başkanım ile birlikte arayarak Konak Adaylığını oy birliği ile karar verdiklerini söylediler. Bende bunun altından kesinlikle destekleriyle kalkacağımı söyledim" dedi.

25-subat-2024-ceyda-bolunmez-cankiri00-48-07-28still006-kopya.webp

“SAİT BAŞDAŞ TEŞKİLAT VE DAVA ADAMI”

Adaylık sürecini anlatan Çankırı “Biz öyle yapay zekâ ile falan aday belirlemedik. Bizim alt yapısı olan bir sistemimiz var. 2019 seçimleri bitince hemen çalışmalara başladık. Alamadığımız yerler için araştırmalar yapar adaylarımızı hemen hazırlarız. Üç dört senedir Konak Belediye Başkan Adaylığı için Sait Başdaş başkanımı hazırlıyorduk. Cumhurbaşkanımız ile sahnede konuşma esnasında son dakika benim adaylığım söz konusu olunca Sait Başkanım ilk benden duysun istedim ve onu arayarak bana tebliğ ettiğinizi söyledim. Onun da bana çok güzel bir yorumu oldu. Onu da size aktarmak istiyorum dedim. Cumhurbaşkanımız da nedir o dedi. Sait Başkanım bana ‘kendime bir çalışacaksam sana on çalışacağım vekilim dedi” dedim. Cumhurbaşkanımız da omzuna vurarak teşkilat adamı işte dava adamı diyerek aramızda böyle güzel bir sohbet geçti” diye konuştu.

25-subat-2024-ceyda-bolunmez-cankiri00-36-48-13still005-kopya.webp

"ÇÖZÜMLER HAYAL ÜRÜNÜ DEĞİL GERÇEK PROJELER"

5 Mart’ta projelerini açıklayacakları bir program gerçekleştireceklerini söyleyen Çankırı şunları ifade etti:

“Konak, İzmir’in merkezi. Herkesin ihtiyacını bir şekilde karşıladığı bir yer. Konak’ta çalışıyor ama Konak’ta oturulmuyor bu çok büyük bir kayıp. Konak’ta gece 330 bin kişi kafasını yastığa koyuyor ama gündüz bir buçuk iki milyon insan kullanıyor. Burası sirkülasyonu en çok olan yerlerden birisi. Burayı gündüz kullanıyorlar ama gece tercih etmiyorlar. Burada yaşayanlar bile her an göç etmek istiyor. Çünkü hale doğalgazı olmayan mahallerimiz var. O yüzden insanlar neden yaşam standartlarını aşağıya çeken bir yerde oturmak istesinler. Bizim şu an onlara vaat ettiğimiz ilk şey burada yaşam kalitelerini ve standartlarını iyileştirmeye çalışacağız. Kentsel dönüşümü bir an önce başlatacağız. Her mahallenin kendine ait çok problemleri var. Bizim burada ortaya koyduğumuz çözümler öyle hayal ürünü değil. Hepsi birer birer gerçekleşecek.”

25-subat-2024-ceyda-bolunmez-cankiri00-25-54-15still004-kopya.webp

"KEMERALTI’NA YAZIK EDİLİYOR"

Kemeraltı sorunlarının farkında olduklarını belirten Başkan Adayı Çankırı; “Gezdiğimiz her yerde mutlaka sorunlar var. Hepsini çözeceğiz ama zaman yetmeyecek diye korkuyorum. Biz hangi kapıyı hangi anahtarla açacağımızı biliyoruz. Asıl sormamız gereken bu zamana kadar niçin çözemediler. Yerel kaynaklar ile yapacakları çok kolay şeyler. Devlet mi yerleri süpürmeyin diyor. 40 yıldır kentsel dönüşüm sorunu var. Geçtiğimiz aylarda meclis üyelerimizin onayıyla geçmiş imar planları var onları hemen hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.

Kemeraltı’nın kültür sanat tarihi ile ticareti ile öyle canlandıracağız ki herkesin cazibe alanı olacak. Saat 7’den sonra işlemeyen bir Kemeraltı’na yazık ediliyor. Sağlıklı alanlar yaratarak insanların daha keyifli zaman geçirmelerini sağlayacağız. Burayı tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz. Göçü önlemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ ARTIK ÇANTADA KEKLİK OLMAK İSTEMİYOR"

Gezdikleri yerlerde kendilerine çok fazla ilgi ve teveccüh olduğunu belirten Çankırı, İzmirlilerin artık gerçek bir değişim istediklerini belirtti.

“Mahalle bazlı çalışmalarımız var. Konak’ı 7 bölgeye böldük. 111 mahallemizde ayrı ayrı projelerimiz var" diyen Çankırı "Her yere eşit derece de hizmet götüreceğiz. 1 Nisan Sabahı İzmir için yepyeni bir sayfa açılacak. Bir sene içerisinde herkes değişimi hissedecek. Vatandaş artık çantada keklik olmak istemiyor. Çok kolay yapılacak işleri yapmadıklarını görünce gerçekten çok üzülüyorum. Bunları İzmirliler hak etmiyor” diye konuştu.

"8 MART’TA SİYASETE KAHVE MOLASI VERELİM"

Cumhur İttifakı Konak Başkan Adayı Çankırı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak Kadın Belediye Başkan Adaylarını 8 Mart’ta siyasete 2 saat ara vererek kahve içmeye davet ediyorum. Böylelikle İzmir'in her zamanki gibi demokratikliğini ve çağdaşlığını kadınların olduğu yerde adaletin ve zarafetin olduğunu göstermek adına bir araya gelmek isterim. Neticede hepimiz anneyiz, hassasiyetlerimiz var. Dolayısı ile bunu bir yarış olarak değil hizmet olarak görüyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.