Başkan Adayı Çankırı projelerini tanıttı: Şatoyu kampüs haline getireceğiz!

Başkan Adayı Çankırı projelerini tanıttı: Şatoyu kampüs haline getireceğiz!

Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, proje ve vaatlerini anlattığı bir lansman toplantısı düzenledi.

Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı'nın proje ve vaatlerini anlattığı lansman toplantısına Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

7-001.jpg

“BİR KONAK DÜŞLEYİN...”

Konuşmasına düşlediği Konak’ı anlatarak başlayan Bölünmez Çankırı, “Sunuma geçmeden önce, sizlerle birlikte bir düş yolculuğuna çıkmak istiyorum. Sadece 2 dakikalığına gözlerinizi kapatmanızı rica ediyorum. Bir Konak düşleyin... Buram buram deniz kokan, günün her saati Kordon'a davet eden, pırıltısıyla gözlerinizi alan denizi izlerken mavinin huzur veren rengini elinizdeki gevreğin tadına varacağınızı, Kadifekale'de oturmuş, kuşlarla beraber Konak'ın muhteşem manzarasına seyre daldığınızı... Kültür Park'tan hayat dolu sesler yükseldiğini, Kemeraltı'nın tarih kokan sokaklarında güvenle dolaşırken yedi bin yıllık bir çarşıyı yeniden keşfettiğinizi düşleyin. Limandan inen turistlerin hayranlık dolu bakışlarından gurur duyacağınızı, bugün Konak'ın hangi güzel noktasında dostlarımla buluşsam diye kararsız kalacağınızı, özlem duyduğunuz fuara giderken çocukluk anılarınızı canlandırdığınızı... Sokak sokak gezerken, belki de yıllardır yaşadığınız Konak'a ilk defa aşık olduğunuzu düşleyin. Başlangıç noktamız olan saat kulesinde, zamanın farkına varmadığınız bir Konak” dedi.

“TARİHİNE SAHİP ÇIKILMAYAN BİR KONAK”

Sözlerine devam eden Bölünmez Çankırı, “Şimdi gözlerinizi açmanızı rica ediyorum. Anlattıklarım hayal edilen Konak'tı. Lakin izlediklerimiz Konak'ın gerçekleri... Eski ve hasar görmüş yapı stoğuyla; deprem riski altında olan binalarıyla, ambulansın itfaiyenin giremediği sokaklarıyla, güvenli olmayan bir Konak. Doğal gazı ve altyapısı olmayan, diz boyu su baskınlarında mağdur olan ve kaderine terk edilen sahipsiz bir Konak. Çocukların güvenle oyun oynayacak parkları, nefes alacak yeşil alanları olmayan, her yıl insanca yaşam alanları olmadığı için göç veren geleceği olmayan bir Konak. Bir semtten diğerine ulaşılması zor olan, gündüz iş yerlerine, akşam ise evlerine vardıklarında otopark acizliği yaşayan yalnız bırakılan bir Konak. Eski günlerini özlemle arayan ticaretin kalbi olmaktan gün geçtikçe uzaklaşan tarihine sahip çıkılmayan bir Konak. Geçmişinde deniz yoluyla yarım milyon turisti ağırladığı geçen yıl ise sadece yüzlerle ifade edilen turistin geldiği turizmden uzak bir Konak. Tüm bu anlattıklarım ve izlediklerimizi ele alarak, Konak'ın ihtiyacı olan somut gerçekleri 5 ana başlıkta topladık. Şimdi sizlere bu problemlerini nasıl çözeceğimizi, nerede ve neyi nasıl yapacağımızı anlatmak istiyorum” diye konuştu.

“YERİNDE YENİLENME BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yerinde dönüşüm yapacağını söyleyen Bölünmez Çankırı, “’Yerinde yenilenme’ bizim için çok önemli. 30 Ekim İzmir depreminde 117, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde ise binlerce canımızı kaybettik. İzmir’de ve Konak’ta da bu acıların tekrar yaşanmaması için Yerinde Yenilenmenin Tam Zamanı dedik. Şu an ekranda haritada, Yeşildere, Yenişehir, Ballıkuyu, Beştepeler ve Gürçeşme bölgesini görüyorsunuz. Burada can suyunu Yeşildere ile başlatıyoruz… EXPO’yu buradan kaldırıyoruz. Çünkü burası İzmir’in ve Konak’ın en verimsiz noktası. Burada ilk etapta bin 500 konut inşa edeceğiz. Bir bölümünü hak sahiplerine geri kalanlarını ise can suyu dediğimiz transfer aşamasında kullanılacağımız olan yapılar olacak. Böylece hedefimiz 5 yılda, 5 bölgede yerinde 5 bin konut yapacağız. Herkes bilsin ki bu süreci kimseyi mağdur etmeden yürüteceğiz. Konak’ın bir başka çözmemiz gereken bölgesi var. Kadifekale’ye gittiğimde Alsancak’a, Alsancak’a gittiğimizde ise Gültepe’ye hizmet edildiğine dair söylemlerini duyduk. Aslında her iki tarafa da eşit derecede hizmet edilmediğini görmüş oluyoruz. Örnek olarak Hatay bölgesindeki Taktakoğlu Apartmanı… Mevcutta 54 dükkan 56 dairesi var. Şu an ki plana göre 10 daire ve 20 dükkan eksik yapılmak zorunda. Peki buradaki insanlar nereye gidecek? Mevcut bina stoğu eski ve riskli. Mevcut planla yenilenme, hak kaybından dolayı gerçekleştirilemez. Yeni imar planıyla yerinde yenilenmenin önü açılacak” şeklinde konuştu.

“SOKAKTA SAĞLIKLAŞTIRMAYI SAĞLAYACAĞIZ”

Sokak sağlıklaştırması yapacaklarını belirten Bölünmez Çankırı, “Gün içerisinde herkesin sıklıkla kullandığı güzergahlardan; Kemeraltı, Anafartalar, Kıbrıs Şehitleri, Fevzipaşa Bulvarı, Gazi Bulvarı, Kordon, Asansör Önü, Güzelyalı Parkı ve Betonyol’da İzmir’e yakışmayan, gözleri rahatsız eden cephelere estetik bir görünüm kazandıracağız. Belediye bünyesinde açacağımız atölyelerle, 5 yıl içerisinde dokuya uygun tabela, tente ve aydınlatmaya varana kadar göze hitap eden bir değişimi başlatacağız. Burada hem dezavantajlı gruplara (sabıka kaydı bulunan) katkı sağlayacağız hem de sokakta sağlıklaştırmayı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“KEMERALTI PROJESİ DESTEKLENEREK TİCARET HACMİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Konak’ta ticari çalışmalara da el atacağını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Trafik sorunu, otopark problemleri ve zamana uygun mekânların olmaması nedeniyle ticaretin merkezi olan Konak, merkez olmaktan her geçen gün uzaklaşmaktadır. Bu nedenle bu başlığın ayır bir önemi de her gün ziyaret ettiğimiz esnaflarımızın ana sorunları arasında olmasıdır. 1 Nisan itibariyle Konak’ta Ticaretin Tam Zamanı diyoruz. 270 hektar alanda 7 bin yıllık tarihi bir çarşı… Butik otelleri, restoranları ve mağazaları ile 7/24 canlı yaşayan, turistlerin cazibe merkezi. Alışverişin kalbi olan bir Kemeraltı’nda bir usta bin usta projesiyle unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak. Alt yapı sorunu olmayan Kemeraltı projesi desteklenerek ticaret hacmini arttıracağız. İzmir liman kenti olması nedeniyle deniz ticaretinin de kalbinin attığı yer. Konak her geçen gün ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğu için ticaret İzmir’in farklı bölgelerine hızla kaymaya devam ediyor. Özellikle bilişim alanında gençleri besleyecek alanlarda büyük bir eksikliğimiz var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Hamza Dağ’ın da vaatleri arasında yer alan Konak’taki projelerin çatısını birlikte beraber oluşturmaya kararlıyız” dedi.

“YER ALTI OTOPARKLARI İLE PARK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Ulaşım ve otopark sıkıntısı hakkında projelerini açıklayan Bölünmez Çankırı, “Ulaşım ve otopark sorunu yaşanan yerde sağlıklı bir ticaretten bahsetmek mümkün olamaz. Ticaretin canlı olması için ulaşımın rahat olması ve otoparklarının olması gerekiyor. Biz neden göç veriyoruz hiç düşündünüz mü? Çünkü insanlar otoparkı olan plazalara akın ediyorlar. Özellikle merkezi bölgelerde Basmane Çukuru gibi uygun kamusal alanlarda yapacağımız yer altı otoparkları ile park sorununu ortadan kaldıracağız, Alsancak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gibi kritik noktalarda ise ayağınız frene değmeden battı çıktılar yaparak trafiği rahatlatacağız. Böylelikle ticarete ivme kazandırmış olacağız… Bu anlattıklarım gerçekleştikten sonra Gıda Çarşısı’na, Kemeraltı’na, Mimar Kemalettin’e neden gitmek istemeyesiniz ki” diye konuştu.

6-001.jpg

“10 BİN GENCİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Meslek akademileri kuracağının altını çizen Bölünmez Çankırı, “Konak’ta 40 bini aşkın iş yeri faaliyet göstermektedir. Belediyenin branş kursları sayesinde 5 yıl içinde ikametgâhı Konak’ta olan 10 bin gencimize istihdam sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOK NET BİR ŞEKİLDE ANLADIM Kİ…”

Tarih, turizm ve kültür konusunda yapacağı çalışmalara değinen Bölünmez Çankırı, “3.1 Bildiğiniz üzere üç dönemdir yaptığım milletvekilliğim süre zarfında, gerek TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü sıfatıyla, gerek sosyal hayatım vesilesiyle yurt dışı ziyaretlerimde o ülkenin kültürel zenginliklerini de öğrenmeye çalıştım. Çok net bir şekilde anladım ki İzmir, gidip gördüğüm tüm ülkelerin şehirlerinden daha kadim bir tarihe ve kültüre sahip. Her Kültür Yolu’nun bir başlangıcı vardır. Bizim başlangıç noktamız Smyrna Port! Burada çeşitli festivallerin yapılacağı, büyük bir festival alanımız bizleri karşılıyor. Bir sonraki adımda ise Alsancak Gar’ını 600 metre geriye çekere gün yüzüne çıkardığımız tarihi alanlarıyla, içinde müzeleri, cafeleri ve yeni nesil parklarıyla aslında bir Times Square benzeri bir konumu Konak’a kazandıracağız. Alsancak Meydanı’nın altına yapacağımız otopark ile bölgenin araç yoğunluğunu ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİN AKCİĞERİ OLAN KÜLTÜRPARK’A AYAK BASIYORUZ”

Kültürpark’a yapacağı projeleri açıklayan Bölünmez Çankırı, “Hani hepimizin çocukluğunda iz bırakan yerler vardır ya… Biz İzmirliler için de o iz bırakan yerin adı Kültürpark… Şehrimizin akciğeri olan Kültürpark’a ayak basıyoruz. İçerisinde Winter Wonderland benzeri Tema Parkları, açık ve kapalı tiyatrosu, özel eğitmenler ile yapılan spor alanları, gençler için yapılan kaykay alanları, can dostlarımızın ve evlatlarımızın oynayabileceği bir parkın olacağı düşler sahnesi yapmayı arzu ediyorum. Ayrıca burada herkesin bir defa da olsa mutlaka gittiği Göl Gazinosu’nu yeniden hayata geçirerek, hem Michelin restoranı hem de belediyenin sosyal tesislerinin bulunduğu yani her bütçeye uygun adresleri kazandıracağız. Ama en önemlisi İzmir’in bir fuar şehri olduğu gerçeğidir. Burada yapacağımız kitap, kahve ve gelinlik fuarı gibi herkesin ihracat yaptığı bir ticari hacmi geri kazanacağız. Nasıl ki İzmir İktisat Kongresi’ne hayat verdiysek, Türkiye’nin ilk enternasyonal fuarına da yeniden can vereceğiz. Kültürpark’ın hepimizin bildiği gibi birden fazla kapısı var. 9 Eylül Kapısı’ndan çıktığımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Basmane Garı’ndan çıkarak İzmir’e baktığı noktadan bakıyoruz. Burayı tabelalardan arındırıp sadece yılda iki kez kortejlerde kullandığımız değil hepimizin her zaman yürüyebileceği ve tarihi koklayabileceği bir alana dönüştürüyoruz. Buradan yürüdüğümüzde ise solumuzda İyonların ilk pazaryeri, alışveriş merkezi olan Agora’dayız. Agora’nın yanından sola döndüğümüzde İki Çeşmelik ve eşsiz Kadifekale sırtlarındayız. Burada kuracağımız seyir terasları, yeni nesil çocuk parkları, mesire alanları ile doyumsuz İzmir manzarasının tadını çıkartıyoruz. Bizim için Kadifekale’nin bir diğer önemi de aziz şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olmasıdır” dedi.

1-002.jpg

“HAMZA BAŞKANIMIZIN DA OTURMAYACAĞIM DEDİĞİ ŞATOYU…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in evi olarak kullandığı şato hakkında düşündüğü projeyi anlatan Çankırı, “Bölgede bulunan 11 tarihi binanın restorasyonunu tamamlıyor, Hamza Başkanımızın da oturmayacağım dediği şatoyu, gençlerin ve kadınların buluşacağı gastronomi eğitimleri alacağı bir kampüs haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YÜZLERCE TARİHİ YAPIYI AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Kemeraltı’nı ayağa kaldıracaklarını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Ticarete ev sahipliği yaptığı gibi tarihe kültüre inanca da ev sahipliği yapmıştır. İçinde bulunan havraları, çeşmeleri, hanları, sinagogları, camileri ve restorasyon bekleyen yüzlerce tarihi yapıyı ayağa kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR YOLU PROJESİ

Konak Meydanında yapacağı projelere değinen Bölünmez Çankırı, “Kültür yolumuzun ulaştığı bir diğer ucu Saat Kulesi. Bu yolu takip ettiğimizde Pier Marina ile marina ruhunu sahil ile buluşturmayı hedefliyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Kantar Karakolu’nun yanında bulunan bir diğer kültür mirasımız olan Çakabey Denizcilik Müzesi’ni İzmirliler ile buluşturuyoruz. Devam ettiğimizde Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı arasında kalan birinci Kordon’un yemyeşil çimlerde oturup, konserleriyle coştuğumuz, gün batımını izlediğimiz yine başlangıç noktamız olan Symrna Port’ta buluşuyoruz” diye konuştu.

“SİVİL TOPLUMUN MERKEZİ KONAK”

Sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışmayı hedeflediklerini belirten Bölünmez Çankırı, “Sivil toplumda bile İzmir’in merkezi Konak. Nasıl mı dediğinizi duyar gibiyim. 38 federasyon ve konfederasyon, bin 327 derneğin kullanacağı bir STK kampüsünü hayata geçiriyoruz. 2 bin kişilik bir alanda, altında otoparkı olan, hemşehri derneklerimizin programlarını belediye imkanları ile gerçekleştirebileceği bir alana kavuşturuyoruz. Kent ve gençlik meclisleriyle bu kenti burada yaşayanlarla yöneteceğiz. Üretici Kadın Atölyeleri ile de kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturmalarını sağlayacak, ayrıca e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız” dedi.

“YAPILACAK ÇOK İŞİN OLDUĞU GERÇEĞİ İLE BİR KEZ DAHA YÜZLEŞTİM”

Konak’ta yapılması gereken birçok projenin olduğunu ifade eden Bölünmez Çankırı, “Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığım dönemince 786 belediye başkanının model olan projeleriyle birbirleriyle yarışır halde olduklarına tanıklık ettim… Belediye başkan adayı olarak sahaya çıktığımda ‘Mola evi var mı? Sosyal market var mı?’ diye kendime sorgulamaya başladım. Burada gerçekten yapılacak çok işin olduğu gerçeği ile bir kez daha yüzleştim. Konak’ı 111 mahallesi ile 7 bölgeye ayırdığımızda otopark, sosyal tesis, pazar yerleri ve üstü sentetik halı sahanın olduğu prototiplerle herkese fayda sağlayacak yapılar kazandıracağız. Ayrıca cemevi, aşevi, sosyal marketler, mola evleri, gençlik merkezleri, üretici kadın atölyeleri ve apartman görevlileri lokali projelerimiz bekliyor. Örneğin Türkiye’de ilk kez hayata geçireceğimiz Apartman Görevlileri Lokali projesi: İzmir’i su bastıktan sonra evlerini kanalizasyon basan o apartman görevlileri ile toplanmak için bir yerlerinin olmadığını gördüğümüzde projelerimize eklemiş olduk. Sizlere sunmuş olduğum her proje aslında saha gözlemlerimizden ortaya çıkmış, sorun çözüm denklemi çerçevesinde ürettiğimiz fikir ve değerlendirmelerin bir bütünüdür” diye konuştu.

“TUTAMAYACAĞIM HİÇBİR SÖZÜ VERMEDİM”

Bölünmez Çankırı son olarak ise şu ifadeleri kullandı; “Ben Ceyda Bölünmez Çankırı! Bugüne kadar inanmadığım hiçbir işe girişmedim, tutamayacağım hiçbir sözü vermedim! Rahmetli Babaannem her zaman derdi ki; “Görgülü kuşlar, gördüklerini işler…” Beni doğruluk, dürüstlük ve cesaret üzere yetiştiren kıymetli babam ve kıymetli anneme, hayatıma ortak olan, yol arkadaşlığı yaptığımız sevgili eşime, başarılarıyla her daim göğsümü kabartan değerli evlatlarıma ve siyaset uğruna ihmal etmek durumunda kaldığım her bir aile mensubuma anlayışı ve desteği için canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kentin her metrekaresini karış karış gezen bir milletvekili olarak Konak için her daim doğru olanı yaptık. Yerel yönetimler çatısı altında Ege Bölgesi’nin 5 ilinde koordinatör olarak, Belediye başkanlarımız ile dirsek temasıyla vatandaşımıza götürdüğümüz hizmetin hızını ve kalitesini arttırdık. Asrın felaketi diye nitelendirdiğimiz depremlerde, ciğerlerimizi yakan orman yangınlarında canhıraş bir mücadele vererek afetzedelerimizi asla yalnız bırakmadık. Tüm bu tecrübelerimizi göz önünde bulundurarak, şimdi aklımızla ve gönlümüzle görmenin tam zamanı diyoruz! Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum!”

5-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.