Başkan adayı Çelik: Bergamalılar'ın aklı Bergama'da kalacak!

Başkan adayı Çelik: Bergamalılar'ın aklı Bergama'da kalacak!

Eğitim ve istihdam projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bergama adayı Tanju Çelik, "Bergamalıların aklı artık Bergama’da kalacak, kimse iş bulmak için doğup büyüdüğü bu kadim topraklardan ayrılmak zorunda kalmayacak" dedi.

Bergamalıların ‘Bizim Doktor’ diye hitap ettiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tanju Çelik, eğitim ve istihdam projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşsizlik sorunu ile ilgili aylardır çalıştıklarını anlatan Dr. Tanju Çelik; “Bergamalıların aklı artık Bergama’da kalacak, kimse iş bulmak için doğup büyüdüğü bu kadim topraklardan ayrılmak zorunda kalmayacak. Akılcı ve gerçekçi projelerimizi, konunun uzmanlarıyla gerçekleştireceğiz. Bergama’yı yönetmek için aylardır yaptığımız çalışmalar, 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde yaşama geçirilecek. Mutlu, refah bir kent yaratacağız” dedi.

01.jpg

"BER-KİM'İ KURACAĞIZ"

Gittiği her yerde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, göreve geldiklerinde gerçekleştireceği projeleri anlatan Dr. Tanju Çelik; “İş garantili meslek kursları açacağız. Bergama'nın aklı Bergama'da kalacak. 'Bergama Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (BER-KİM)' kuracağız. Bununla yerel ekonominin güçlenmesine ve toplumun refahının artmasına katkı sağlayacağız. Aynı zamanda iş arayanlar ve işverenler arasında köprü oluşturarak istihdamın artmasına ve işgücü piyasasının verimli bir şekilde işlemesine yardımcı olacağız. Bergamalı hemşerilerimin iş bulmak için birilerinin refaransına ihtiyacı olmayacak, arkasında Bergama belediyesi olacak. Bergamalı Bergama'da yaşayacak.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE

Bergama'daki iş fırsatını duyurmak ve iş arayanlar ile işverenleri buluşturmak için bir platform olacak. İş arayanlara iş başvurusu sürecinde destek verilecek. Bergama ve çevresinde bulunan işletmeler ile yapılacak iş birliği protokolleri sayesinde Bergamalılara istihdam önceliği verilmesi sağlanacak. Meslek edinmek isteyenlere yönelik kurslar ve eğitim programları düzenlenecek. Meslek edinme sürecinde rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak.

Kariyer planlaması yapmak isteyenlere yönelik danışmanlık hizmeti sunulacak. Özgeçmiş hazırlığı, mülakat teknikleri ve iş arama stratejileri konularında destek sağlanacak. İşsizlikle mücadele etmek için çeşitli programlar ve projeler geliştirilecek. Özellikle genç işsizliği, kadın istihdamı ve engelli istihdamı gibi öncelikli alanlara odaklanılacak.

03.jpg

"GENÇLERİMİZİN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Girişimcilik ve Proje kuluçka Destek Birimi kuracağız. Gençlerimizin iş ve proje fikirlerini uzman ekiplerimizle değerlendirip, destekleyeceğiz. Ulusal Ajans (Erasmus ve Leonardo), Avrupa Birliği Fonları, kalkınma Ajansları gibi kuruluşlardan kaynak yaratacağız. Gençlerimizin ailelerine yük olmadan kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacağız.

"EĞİTİME DESTEK OLACAĞIZ, HER YAŞA UYGUN ATÖLYELER, KURSLAR AÇACAĞIZ"

“Üniversite ve Ortaöğretim öğrencilerimize burs sağlayacak Bergama Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'nı kuracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim-öğretim, beslenme, kılık-kıyafet desteği vereceğiz. 7/24 açık, özel güvenlikli Dijital erişim Gençlik Kütüphanesi kuracağız. Grup çalışma alanlarının da bulunacağı kütüphanede 'Öğrenci Bergama Kart' sahibi olan öğrencilere ücretsiz kahve ve internet hizmeti sunacağız.

Çalışan anne-babaların gönül rahatlığı ile tercih edeceği Bergama Belediye Kreşleri/Gündüz Bakım Evleri kuracağız. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmek, sosyal becerilerini artırmak ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla mahallelerimizde oyuncak kütüphaneleri açacağız.

Yaş almış Bergamalıların aktif katılması amacıyla 'İkinci Bahar Akademisi'ni açacağız ve 65 yaş üstü bireylere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim görme fırsatı sunacağız. Ayrıca sosyal bağlarını güçlendirecek, toplumla bütünleşmelerine destek olacak etkinlikler düzenleyeceğiz.

Farklı lokasyonlarda 'Mahallemizin Okulu Projesi' ile kadın ve gençlerimize yönelik meslek edindirme, spor ve el sanatları gelişim atölyeleri açacağız. Bu kapsamda 'Yöresel Lezzetler Atölyesi' ile Bergama'ya özgü yemek kültürünün tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlayacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.