Başkan adayı Çelik: Turizme yatırım Bergama'yı ayağa kaldıracak

Başkan adayı Çelik: Turizme yatırım Bergama'yı ayağa kaldıracak

Bergamalılarla birlikte iftara katılan CHP Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Tanju Çelik, "Turizme yatırım Bergama’yı ayağa kaldıracak. Bunca tarihi mirası, turistik değeri ve kültürel mirası dünyayla buluşturup kentimizi kalkındırmalıyız" dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Tanju Çelik ile birlikte, Bergamalılarla birlikte iftara katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar programında CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur ve CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz da yer aldı. İftar sofrasına soğuk havaya rağmen binlerce vatandaş katıldı. Burada kısa bir konuşma yaparak Bergamalılara seslenen Dr. Cemil Tugay, Bergamalı bir yurttaşın Dikili ile Bergama arasına ESHOT otobüsü seferlerinin başlatılmasına yönelik talebi üzerine; "Söz veriyorum, göreve gelir gelmez o seferleri başlatacağım" dedi.

01.jpg

“TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ”

CHP Bergama Belediye Başkanı adayı Dr. Tanju Çelik ise, Bergama'nın tarihi açıdan çok özel bir kent olduğunu belirterek Turizmi canlandıracaklarını söyledi. Çelik; "Turizme yatırım Bergama’yı ayağa kaldıracak. Bunca tarihi mirası, turistik değeri ve kültürel mirası dünyayla buluşturup kentimizi kalkındırmalıyız. Göreve gelir gelmez eksikliklerimizi giderip çeşitli iş birlikleri ile turizmi canlandıracağız. Festivaller, kamplar ve birçok kültürel etkinlik olacak. Birçok turist gelecek. Böylece esnaf kazanacak, Bergama’mız kalkınacak" dedi.

06.jpg

"BU KADİM KENTİN MİRASINA UYGUN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

İftar sonrası basına özel açıklamalarda bulunan Çelik sorulması üzerine turizm ile ilgili projelerini anlattı:

"Kesintisiz olarak 2 bin 5 yüz yıllık kadim bir kentin yönetimine talip olmuş ve bu bilinçle aylarca hazırlık yapmış bir ekibimiz var. Bergama sadece ülkemize katma değer sağlayan bir yer değil, dünyada çok önemli kültürel birikimi olan muhteşem bir kenttir. Bu mirasın farkındayız. Tarihin ışığında turizmin canlanmasına yönelik çok özel projeler hazırladık. Görevce gelince ilklerin şehrinde öncelikle ‘Bergama Belediyesi İlkler Müzesi’ni kuracağız"

"Bergama’nın hâlihazırda bilinen tarihinin yanı sıra, bilinmeyen tarihinin yazımına, öğretilmesine ve yaygınlaştırılmasına önem vereceğiz. Bergama’nın ulusal ve uluslararası alanda tarih turizmini geliştirerek, dijital medya görünürlüğünü artıracağız. Kale Mahallesi’nin tarihi dokusunun korunarak turizme kazandırılmasını sağlayacağız”

02.jpg

"BÜTÇE DOSTU TESİSLER OLACAK"

“Bergama Belediyesi Kleopatra Ilıcası'nı canlandıracağız. Bütçe dostu, herkesin faydalanabileceği, erişilebilir sosyal alanlar ve kent lokantalarından biri de tekrar ılıca tesisleri olacak. Bergama Belediyesi Çamlıpark Restoran; öğle saatlerinde hızlı ve uygun fiyatlarla yemek seçenekleri ile şehir merkezinde memurun, öğrencilerin, dar gelirlinin bütçesini koruyan bir sosyal alan olacak”

“Tarihi dokuyu bozmayacak, teleferik mahkumiyetini ortadan kaldıracak, lastik tekerlekli ve elektrikli nostaljik tramvaylar ile şehrimize renk katacağız. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin konaklamasını özendirecek her türlü yatırımı yapacağız. Özel kimlikli pansiyonculuğu özendirerek, düzenlemelerle ilgili eğitim vereceğiz. Çevremizdeki eko turizm, kampçılık ve doğa sporları için alanlar oluşturacağız”

“ŞEHRİMİZİN ENERJİSİ HİÇ DÜŞMEYECEK”

“UNESCO birimimizi güçlendirip, UNESCO’nun koruma kriterlerine, tarihsel dokunun korunmasına ve sürdürebilirliğine önem vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ten yadigar Uluslararası Bergaba Kermesi’ni Bergama esnafına daha fazla katkı sağlayacak şekilde düzenleyerek eski ihtişamına kavuşturacağız. Kent Belleği Müzesi kurarak, Bergama’nın kültür önderleri ile folklorik, etnografik, gastronomik, gelenek ve görenek açısından tüm kültürel zenginliğimizin yaşatılması, yaygınlaştırılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve ülkemizin tüm diğer yerel kültürleri ile harmanlanarak birleşmesini sağlayacağız”

“Festival çeşitliliğini artırarak, yılın 12 ayı farklı kültür grupları için aktiviteler düzenleyeceğiz. Atıl durumda olan uygun yapılardan galeriler oluşturarak sanat etkinlikleri yapmak amacıyla kullanılmasını sağlayacağız. Bergama’ya özgü ürünlerin tanıtımı ve festivallerine önem vereceğiz. ‘Sokakta sanat var’ diyerek, şehrimizin her köşesine sanatın ulaşmasını sağlayıp, yaşamı daha keyifli hale getireceğiz. Bergama belediyesi Bando Takımı’nı aktif hale getireceğiz. Şehrin her sokağında, her mahallesinde neşeli melodilerle karşılanacaksınız. Bergama TV/Radyo dijital yayın kanalını devreye alacağız”

“Çocuklarımız için Planeteryum kuracağız. Belediyesi Kapalı Otopark’ın en üst katında e-spor merkezi kuracağız. Ulusal ve uluslararası liglerde yer alacak bir e-spor takımı oluşturup gençlerimizi destekleyeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.