Başkan Adayı Denizli! Kendisine oy veremeyecek!

Başkan Adayı Denizli! Kendisine oy veremeyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilen Lal Denizli’nin, kendisine oy veremeyeceği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta başında İzmir ve ilçelerinde belediye başkanlığı adaylığı için açıkladığı isimler, tartışılmaya devam ediyor. Hala CHP’den belediye başkanlığı görevini yapan 23 ilçe belediye başkanı, partileri tarafından yeniden aday gösterilmemesine tepki verirken, yapılan hizmetleri çok anlatıp görmeyen gözleri eleştiri yağmuruna tuttular.

lal-denizli-kimdir-kac-yasinda-nereli-chp-izmir-cesme-belediye-baskan-adayi-mustafa-denizlinin-kizi-lal-denizli-hayati-kariyeri-9sjo-1.webp

Tartışmaların en yoğun ve derin olanı ise İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de yaşandı. CHP yönetimi partisinden yeniden aday olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yerine, siyaset dünyasının uzaktan yakından tanımadığı, Çeşmelilerin ise sadece yazdan yaza deniz sezonunda gördüğü Lal Denizli’yi Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak açıklaması, ilçeye bomba gibi düştü.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Çeşme’de başkanlarından, hizmetlerinden mutlu olanlar, Çeşme Meydanı’na çıkarak CHP Genel Merkezi’nin bu tercihine karşı ağır eleştirilerde bulundular. Başkan Oran yeniden neden aday gösterilmedi tepkileri devam ederken bir başka tepki de Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Lal Denizli’ye geldi.

İstanbul, Beşiktaş, Ulus Mahallesi, Leylak Sokak’ta nüfusuna kayıtlı olan, İstanbul’da kullanması gereken Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli’nin, 2024 seçimlerinden Çeşme Belediye Başkanlığı için kendisine bile oy veremeyeceği iddia edildi. Bu durum da Çeşmeliler’in, her anlamda bu kadar Çeşme’ye aykırı, Çeşme’den uzak, Çeşmeli olmaktan uzak adayın, Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi tepkilerinin daha da çoğalmasına neden oldu.

Siyaset uzmanları CHP Genel Merkezi’nin bu kararının başta Çeşmeliler ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a haksızlık olduğunu ama asıl büyük haksızlığın ise aday gösterdikleri Lal Denizli’ye yapıldığını, kendisine oy veremeyecek başkan adayı pozisyonuna düşürüldüğünü belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.