Başkan Adayı Erişen: Bayındır geri kalmış!

Başkan Adayı Erişen: Bayındır geri kalmış!

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Memleket Partisi Bayındır Belediye Başkan Adayı Ali Saip Erişen, "Bayındır'da eksikler çok. Geçmişten günümüze hiçbir çalışma yapılmamış. Bayındır geri kalmış. Halk hizmet bekliyor" dedi.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine geri sayım devam ederken Ocak ayı itibariyle başladığı seçim çalışmalarını tam gaz sürdüren Memleket Partisi Bayındır Belediye Başkan Adayı Y. Mimar Ali Saip Erişen, önemli açıklamalarda bulundu.

İlçeyi karış karış gezerek esnaf ve vatandaşlarla birebir görüştüğünü, oda, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Başkan Adayı Erişen, "Bayındırlıların sesine kulak veriyor, sorunlarını, taleplerini, ihtiyaçlarını dinleyerek sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Ben daha önceki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bayındır Belediye Başkan aday adayıydım. Aday gösterilmedim ancak çalışmalarıma uzun bir süre daha devam ettim. Dolayısıyla Memleket Partisi Bayındır Belediye Başkan adayı olarak ilçenin ve ilçede yaşayanların sorunlarını biliyorum. Vatandaşlarımızın talepleri bizler için çok önemli, bu doğrultuda gece çalışması için de hazırlıklar yapıyoruz. Meclis üyelerimizle beraber evlere, STK'lara da ziyaretlerde bulunacağız. Kimseyi kırmadan dökmeden, barış içerisinde bir seçim süreci geçirelim istiyoruz" dedi.

428092313-3599846766928606-8717316136361212598-n.jpg

"HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ"

İlçe halkının mevcut belediye yönetimine yönelik memnuniyetine ilişkin açıklama yapan Erişen, "Memnun olan da var, olmayan da var. Burada eksikler çok. Geçmişten günümüze hiçbir çalışma yapılmamış. Bayındır geri kalmış. Mesela belediye otobüsünün çıkmadığı yerler var. Kızılkeçili - Zeytinova arası bir otobüs hattı olmamasından halk şikayetçi örneğin. Vatandaşa hizmet, yolla başlar ve biz bu hizmetlerin gelmesi için canla başla çalışacağız" diye konuştu.

428631533-3604676649778951-8452383623575008813-n.jpg

"ŞEHİR İÇİNDE ÇOK BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR"

Öte yandan en büyük sorunlardan birinin geniş bir araziye sahip olan Bayındır'da öz kaynaklardan yararlanılmaması olduğunu vurgulayan Erişen, "Burada hayvancılık, çiçekçilik, kestanecilik gibi pek çok sektör, ilçenin sahip olduğu kaynaklar kullanılarak geliştirilebilir ancak kullanılmıyor. Biz bu kaynaklarla ilçe ekonomisini kalkındırabileceğimize inanıyoruz. Aynı zamanda şehir içinde çok büyük eksiklikler var. Bayındır'da 600 dönümlük bir zeytinlik mevcut, bu zeytinliğin ön tarafı dinlenme tesisi, Halk Market, benzinlik, Halk Ekmek gibi tesislerle değerlendirilebilir. Ayrıca ben 15 yıl boyunca zeytin yağı fabrikası çalıştıran biri olarak bu kapsamda bir zeytin yağı fabrikası kurmayı planlıyorum. Belediye çalışanlarına da bu fabrikada istihdam sağlanacak. Hiç bir belediye çalışanını işten çıkarmak gibi bir düşüncemiz yok. Kimseyi mağdur etmeden çalışanlarımızı projelerimize dahil edeceğiz. Büyük projelerde devlet teşviği, büyükşehir destekleri dışında ilçe belediyelerin de kendi çabalarıyla çalışmalar yapması gerekiyor. Bu kapsamda pazar yerlerinin değerlendirilmesi, termal tesislerin yapılması lazım. Özellikle sürdürülebilirlik anlamında geleceğe yönelik projeler üreteceğiz" diye konuştu.

426607032-3601220523457897-4670057767180102587-n.jpg

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK VURGUSU: HALK HESAP SORMALI BİZ DE HESAP VERMELİYİZ

Belediye bütçesinde bir borç dengesi kurmanın önemine de işaret eden Erişen, "Bu borç dengesi, ancak üretim ve tasarruf yoluyla yapılabilir. Öz kaynakları değerlendirerek borçsuz bir belediye yaratmak bizim için çok önemli. Projelerimizi, belediyenin kendi imkanlarıyla hayata geçirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Halk hesap sormalı biz de hesap vermeliyiz. Halkın bütçe konusunda düzenli bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir" dedi.

Barış içinde bir seçim süreci yaşamak istedikleri vurgusunu yapan Erişen, "Çalışan ve hak eden kazansın, halkın takdirine bırakıyoruz, her şey seçim sandıklarında netleşecek" mesajı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.