Başkan Adayı Eşki: Bornovalılar tertemiz sokaklara uyanacak

Başkan Adayı Eşki: Bornovalılar tertemiz sokaklara uyanacak

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, temel belediyecilik hizmetlerinde çıtayı daha yukarı taşımak amacıyla bir hazırlıklarının tamam olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalarda halkın talebinin çok büyük kısmının temel belediyecilik hizmetleri, özellikle de yol tamiri ve temizlik olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, “Her iki konuda da çalışmalarımız hazır. İlk adımımız temizlikle ilgili olacak. Bornovalılar birkaç hafta içinde tertemiz sokaklara uyandıklarını görecekler” dedi.

temizlikte-radikal-degisim-2.jpg

Herkesin modern, çağdaş ve yaşanılası bir kentte yaşama hakkı olduğunu söyleyen CHP’li aday Eşki, “Yerel yönetimlerin temel hedefi bizleri hak ettiğimiz bu kenti sunmaktır. Sokakları temiz, yolları düzgün, parkları bakımlı ve rengarenk bir Bornova için elbirliğiyle çalışacağız. Temizlikle radikal bir yaklaşımımız olacak. En temelde inandığımız bir şey var: İnsanlarımız sokağı nasıl buluyorsa, öyle bırakırlar. Hiç kimse tertemiz sokağını ilk kirleten olmak istemez. Biz de organizasyonumuzu kökten değiştirerek kenti gece temizleyeceğiz. İnsanlar sabah işlerine, okullarına giderken tertemiz bir Bornova görecek. Öncelikle Bornovalıya tertemiz bir kent teslim edecek, ikinci etapta da bu temizliği korumasını isteyeceğiz” diye konuştu.

temizlikte-radikal-degisim-1.jpg

TEMİZ BORNOVA

Özellikle kent merkezi ve Küçükpark bölgesinde yaşamın geç saatlere kadar devam ettiğini hatırlatan Ömer Eşki, “Belediyemizde yaklaşık 400 temizlik çalışanı mesai arkadaşımız var. Elbette arkadaşlarımızın sayısı yeterli mi, araç, gereç ya da teçhizat ihtiyaçları var mı buna bakılacak; varsa giderilecek. Fakat böyle bir ekip kaç kişi olursa olsun gündüzleri nüfusu 1 milyonu aşan Bornova’yı her dakika temizleme ihtimali olamaz. Kentimizin temizlik ihtiyacı, Bornovalının Temiz Bornova’yı benimsemesiyle, onu temiz tutma alışkanlığı kazanmasıyla ortadan kalkar” dedi.

TEMİZLİK VE BAKIM İÇİN ÖZEL BİRİM

Pazaryerleri başta olmak üzere ve Bornovalının yoğun olarak kullandığı diğer belediye hizmet binalarında da düzenli bakım ve temizlik olacağının altını çizen CHP’li Aday Eşki, “Bu alanlar Belediyeyi temsil eden alanlardır. Bir pazaryerinde yürüyen merdiven çalışmıyorsa, tuvaletleri hijyenik değilse, girişte otomatik kapı bozuksa, kapısında sürekli güvenlik ya da gelenleri karşılayacak bir personel bulunmuyorsa vatandaşta ‘Belediye çalışmıyor’ algısı gelişiyor. Bu haksız bir tepki değil, kendi binasına bakamayan belediye, koca ilçeye nasıl bakacak. Eğer tuvaletleriniz benzin istasyonu tuvaleti gibi tertemiz değilse belediye başarısız kabul edilir. Bunların konu dahi olmaması, derhal çözülmesi sağlanacak. Bu konuda özel bir birim kuracağız, bütün işi gücü bu temizlik ve bakım olacak. Elbette bunun için elinde tornavida olan, süpürge, boya fırçası, temizlik kovası olan personel sayısının, masa başında oturan personelden çok daha fazla olması gerekiyor” diye konuştu

temizlikte-radikal-degisim-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.