Başkan adayı Eşki: Gençlik Merkezleri'nin sayısını artıracağız

Başkan adayı Eşki: Gençlik Merkezleri'nin sayısını artıracağız

Gençlere müjdeler veren Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, "Gençlik Merkezlerimizin sayısını ve işlevini arttıracak. Buraların yönetimini Üniversite Kulüpleri'ne vereceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki’den gençlere müjde gibi projeler geldi. Gençleri bugün saat 15.00’de Büyükpark’ta başlayacak olan ‘Bornova Gençlik Festivali’ne davet eden Eşki, gençlerin enerjileri ve yenilikçi bakış açılarıyla belediye yönetimine daha fazla katılacaklarını söyledi.

genc-baskandan-genclere-mujde-2.jpg

CHP’li aday Ömer Eşki, “Bornova iki üniversitesiyle, Küçükpark gibi İzmir’in her köşesinden genç arkadaşımız için cazibe merkezi olan alanlarıyla bir ‘Gençlik Kenti’ görünümündedir. Biz de onların fikirlerini söyleyebileceği, yönetime dahil olacağı zeminleri oluşturacağız. Gençlik Merkezlerimizin sayısını ve işlevini arttıracak. Buraların yönetimini Üniversite Kulüpleri'ne vereceğiz. Bu şekilde kendilerini yönetecek, doğruyu ve eksiği tanıyacaklar. Geçlerin her türlü ihtiyacına destek olacağız” dedi.

Bornova Büyükpark içinde bulunan Gençlik Merkezi’nin çok önemli bir işlevi olduğunu hatırlatan Ömer Eşki, “Henüz CHP Gençlik Kolları Başkanı’yken, Anadolu’dan gelen dar gelirli kardeşlerimizi Cemaat yurtlarından uzak tutacak çalışmalar yapıyorduk. Günde bir öğün de olsa ücretsiz yemek yiyebildikleri, çay kahve içip sosyalleşebildikleri, çamaşırlarını yıkayabildikleri, günlük gazeteleri okuyup, kütüphanesinde ders çalışabildikleri, iyi vakit geçirebilecekleri bir alan olarak Gençlik Merkezi’ni kurduk. Ancak bu merkez maalesef bir süredir işlevini yitirdi. Önümüzdeki süreçte öncelikle bu merkezin kapasitesini arttıracağız. Ardından bir benzerini öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Mevlâna Mahallesine açacağız. Bu merkez ile o bölgede de sosyal yaşamı ve sosyal gelişimi arttırarak kırsaldan İzmir’e gelmiş diğer Bornovalıların da dönüşümüne katkıda bulunacağız” dedi.

genc-baskandan-genclere-mujde-3.jpg

FESTİVALE DAVET

Gençlerin sorun ve ihtiyaçlarını yakından bildiğini öne süren Eşki, “Çok sayıda projemiz hazır. İstihdamdan spora erişime, İzmir’in kent kültüründe bile yeri olan Bahar Festivali’nin belediye bünyesinde yeniden başlatılmasından, öğrencilere yönelik eşya desteğine kadar her şeyi düşündük. Festivalde de onlarla bu fikirlerimiz doğrudan konuşma, görüşlerini alma imkanımız olacak. Fikir, spor, oyun, dans ve yoga atölyeleri ile Hip-Hop gösterilerimiz olacak. Umut Kaya, İyi Kötü Kararsız ve Ahmet Akçakaya sahne alacak. Hem fikir alışverişi yapacak hem de çok eğleneceğiz. Tüm Gençleri Gençlik Festivali’ne bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.